Šikovný efekt ku klávesu

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
hubert

Re: Šikovný efekt ku klávesu

Příspěvek od hubert »

Jasne, mozes....

m4x

Příspěvek od m4x »

Dobrý reference má i krabička IBANEZ ES 2 Echo Shifter. Mimochodem, jak jsou na tom tyhle analogový krabičky od Moog, Electro Harmonix apod. ve studiu se šumem?

klingáč

Příspěvek od klingáč »

m4x: uhmm, na ten som tiež pozeral..
edit: ide len do 1000ms, nemá true bypass, je len mono... ale vyzerá dobre, trebalo by skúšať...

Obrázek

ako sú na tom tie ostatné v štúdiu, neviem. Od EHX mám len ten small stone a s tým som sa hral len doma a v skúšobni.. Tam je úplne super podľa mňa. :palec+:

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Aha, ďalší kandidát, celkom zaujímavý.. Kto má skúsenosť?
Obrázek

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Myslim, ze Delay mel Hazarai ke kytare a zbavoval se ho.

delay

Příspěvek od delay »

Hazarai jsem pár let měl. Není špatnej, mě se vlastně nějak rozbil a přešel jsem pak na jinej... jako všechny komplexnější věci od EHX nabízej určitou míru kreativity, ale vlastně mě nakonec ani moc nebavil. Opravdu je to více než tradiční delay spíše nástroj na vyblbnutí, ale třeba bych po letech názor změnil.

Za mě ještě třeba LINE6 DL4, velmi oblíbenej, na klávesy (Nordy) používal třeba klávesista KEANE ... reps. rackový verze různejch LINE6.
Osobně bych se vyhnul TC Flashback X4 ale i menším TC alá Hall Of Fame. Ty reverby mi moc dobrý nepřijdou a hlavně jsou ty efekty osazené převodníkama, který velice nenápadně žerou výšky, prostě mění barvu signálu... to teda do určitý míry dělaj všechny digitální efekty (změna barvy či konzistence signálu, šum) záleží jak ti to bude vadit - člověk si musí uvědomit, že každej digitál ti 2x konvertuje signál. Mě to u těch TC bohužel dost vadilo nejvíc - prostě se blbě prosazujou v kapele, což je parametr, nak který už jsme vytrénovanej. Podobný je to s tím Harmonixem nebo Line6, ale oba mi vyšly určitě líp jako TC. Fajn je třeba BOSS Space Echo... je tam i pring reverb, ale není moc povedenej, samotnej delay je však parádní. Co se týče reverbu, zainvestoval jsme to Strymon, tam už platíš za kvalitní AD/DA konverzi, zvuk skvělej.
Hubert zmiňoval VOX DelayLab... ten je super a mohu jen doporučit. Má veškerý PLUSY - je jich dost, ale velkej MINUS, neumí TAP při vypnutém delayi, což je ale důležitý jen, při jamu, nijak mi to vlastně nevadí. Fajn by mohl být i třeba Line6 M9 coby mulťák pro delay + reverb a modulace.

PS: jako low coast řešení bych viděl třeba 2 až 3 krabičky od MOOER, jsou malinký, ale šikovný a stojej prd...

hubert

Příspěvek od hubert »

Preto som odporucil Korg SDD 3000 ten vie aj TAP. S tym hodnotenim reverbu od TCE trochu nesuhlasim. Svojho casu ked vysiel Hall of Fame velky sme robili porovnanie krabickovych reverbov a na predajni sa nam ich zislo tusim 10 alebo 11. Skusali to traja rozni gitaristi a pocuvalo to asi 5 dalsich ludi a to TCE jednoznacne vitazilo....ale tak je to aj tak individualne a chapem ze tebe sa pacit nemusi. Pri delayoch by som aj ja dal prednost skor Voxu pred TCE. Boss Space echo je fajn.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Ďakujem Vám za názory, budem to všetko prehľadávať, prezerám to všetko, špekulujem, porovnávam.
Ako vravím, primárne k nordu som hľadal delay s dlhým časom a tap, + nejaké slušné reverby.. Pevné, skladné,...
Doteraz to riešim tým lexiconom MX, keďže má 2 kanály na každom som mal čosi nastavené, resp. bypass..
Najradšej by som ho mal len doma - nechce sa mi ho vláčiť do skúšobne, nie je to tam kam postaviť a pod..
Tieto krabky mi prídu ako praktickejšie riešenie, tak to chcem skúsiť..

Kľudne píšte ďalej postrehy, alebo skúsenosti..

Inak Boss space echo sa mi veľmi pozdáva, ...
Ten korg je ale sakra dosť drahý.. no idem popozerať ešte..

delay

Příspěvek od delay »

hubert: no, já se na tom zase shodl se spoustou jiných lidí, tady z fóra třeba s C9000... jedna věc je charakter, kterej maj ty TC dobrý a druhá věc je, jak se to chová v rámci kapely a mixu. Když vezmu elementání verb jako je SPRING, tak Hall of Fame v kapele uplně propadá, člověk má furt tendenci přidávat WET signál až najednou zjistí, že jeho signál je nečitelná koule... Když to porovnám se Strymon Flint, tak rozdíl je naprosto propastný. Podle mě to není chyba čistě algoritmů, ale levné konverze. Mylsím, že tyhle konkrétní věci se dočteš, když začneš tyhle nedostatky hledat na fórech nebo se setkáš s podobně náročným uživatelem, najednou víš, že nejseš magor, ikdyž 90% recenzí ti tvrdí, že za danou cenu je ten výrobek TOP, což je ale pravda... Implementace TONEPRINT a možnost mít banku presetů v mobilu a posílat je do boxu přes snímače kytary je bomba. Editor algorimů, bomba... Bohužel mi to nestačí :(
Naposledy upravil(a) delay dne 25 bře 2015 13:46, celkem upraveno 1 x.

delay

Příspěvek od delay »

klingáč... ve tvým případě mi fakt nejlíp vychází LINE6 M9, dostaneš ke klávesám kupu novejch možností a nebudeš muset řešit napájení, propojování krabiček a několikanásobnou konverzi.

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Musím se plně zastat 'delay' - i pro mne jakékoliv srovnávací testy jakéhokoli zařízení v režimu sólo a studiových podmínkách jsou taky absolutně k ničemu. Protože to co vítězí zde, je potom zcela naopak obvykle nejhorší v rámci živý kapely a stage mixu. Přesně z tohoto důvodu jsem taky dal pryč vše od TC, včetně drahých zpěvových mulťáků VoiceTouch i Live - digitalizovalo a dost slyšitelně mršilo původní signál, takže všichni muzikanti a hned v několika kapelách jsme se shodně a jednomyslně shodli, že než občas přidat sice hezkej barevnej a hlavně čistej vokál ale na úkor prosazení se čistýho hlasu, je daleko lepší raději čistej, ale syrovej, přirozenej základní hlas i bez velkých sborů... A ty malé pedály od TC (Mechanics kompresor apod), to je skutečně síla, co si to vůbec výrobci a navazující řetězce dovolí vůči spotřebiteli, nějak nechápu tu drzost některých výrobců produkovat až takový shity...
Proto nadále radím - nebrat žádné Hazarai a podobné obvykle nesmyslně kreativní novoty, a zůstat u osvědčeného, co používali rutinně i všechny naše největší hudební vzory a neřešili, jak moc je to baví, prostě i v základním, ale kvalitním analogovým provedení některé efekty byly, jsou a budou doufám, pořád jediná správná volba pro muzikální přirozený zvuk bez kompromisu. Proto Memory Man, ten starej původní. Je to stejně dobrej dozvuk a modulace typu chor/vib, jako je tvůj SmallStone asi nejlepší phaser všech dob (společně s Boss PH-1r a MXR Phase 90...)

delay

Příspěvek od delay »

Tak víceméně souhlas, ale neviděl bych to tak černě. Digitál je potřeba, pokud člověk vyloženě nechce analog delay, často limitovanej rozpětím do 300 ms a nehcceš tahat nějakj spring verb tank, tak digitálnímu pedálu se nevyhneš. Na trhu je opravdu mnoho butique výrobků, kromě zmíněných Strymon mne napadá třeba Wampler, Earthquke Devices a opravdu mnoho dalších, které nabízejí sice za dvojnásobky Hall Of Fame třeba jen tři pevné módy, ale umí to bez kompromisů... Holt cesta zkoušení a sbírání zkušeností je nevyhnutelná, každého z nás limituji především finanční prostředky, jinak bych si klidně i ty TC nechal, každá z těch mašinek totiž umí něco, co jiná ne. V tom je jejich kouzlo...

hubert

Příspěvek od hubert »

No popravde mne prave LINE6 M rada pride ako cisty zvukovy pruser. Pravda je to vsetko v jednej krabici a dobre sa to celkom edituje....ale zvuk je proste LINE6 so vsetkym pozitivnym aj negativnym co s nim uz roky ide. A vzhladom na zo ze obcas aj nieco zvucim tak s tym TCE mam skusenoti aj tieto. A o nepresadeni v kapele nemoze byt ani reci....a to som to zvucil na bezne aktivne bedne EV a JBL a bezny analogovy pult Soundcraft.
Samozrejm v pripade gitary do toho vstupuje daleko viacej aspektov....do akeho aparaatu hra, ako je snimany, ake dalsie efekty atd...

Ked ale zvukar nie je magor tak dokaze zvucit s vacsinou veci o ktorych tu dokola pises CMM ze su zvukovo nahovno. Uz sa na tom len bavim....Vymena zvukara by v jeho pripade bola asi lacnejsia. Ale aby to nevyzeralo ze tu nejako bojujem za TCE...NIE. Len som napisal svoj nazor na zaklade skusenosti.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Pekne sa téma rozbehla :palec+:
Pozeral som na ten Line6 M9, aj dajaké videá, zaujímavé.. také komplexné riešenie..
Súčasne pozerám aj ostatné krabky... škoda že tu nemám toho viac na vyskúšanie, dnes idem akurát do skúšobne, hodilo by sa to.
Uši síce nemám ako netopier, ale bolo by to dobré počuť. Chalani (gitara + basa) hrajú cez svoje kombá, spevy a ďalší kláves
sú cez mix do nie celkom košér bední, takže čo by bolo počuť je otázne.
Hlavne nech sa s tým ľahko robí, ..aj keď je človek v tranze 8)

delay

Příspěvek od delay »

Však v poho... Line6 je průměr. DL4 jsem prodal, pač mi přišlo, že se signál rozpadá, tenkrát jsem si nechal již výše uvedený EHX MM Hazarai. Nevím, jestli ty rackový Line6 verze maj jiný převodníky, ale tomu z KEANE to zní pěkně, resp. kreativně, uvádím čistě proto, že to je ve spojení s klávesama...

Pokud rád kroutíš i za chodu, tak bych to řešil single pedálama, který maj ovladače na jednotlivý funkce... M9 někd ena podlaze by ti pak byl asi na obtíž, ale zase máš možnost tam zapojit jeden nebo možná i dva expression pedály ;)

Odpovědět