Šikovný efekt ku klávesu

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
klingáč

Šikovný efekt ku klávesu

Příspěvek od klingáč »

Ahoj,
Rád by som si zaobstaral nejakú šikovnú krabičku/krabičky typu delay/reverb.. a pod..
Dôležité je pre mňa, aby to nebolo veľké, ľahko prenášateľné, najradšej pevnej konštrukcie teda radšej nie nejaký plast..
Najlepšie ľahko rýchlo ovládateľné (nepotrebujem xy parametrov), malo by to mať tap tempo..
Super, keby to bolo na baterky (ktoré sa rýchlo nevybijú), s možnosťou napájania..
Určenie: klávesy

Nejaké tipy prosím.
Ďakujem.

hubert

Re: Šikovný efekt ku klávesu

Příspěvek od hubert »

Tak pokial by to mali byt vyslovene krabicky ako napr. gitarové tak tam moc kombinovanych reverb/delay na trhu nie je. BOSS RV3 je takáto kombinácia, ale nemá tap tempo. Najuniverzálnejší reverb ktorý som z krabičiek počul a ktorý môžes bez problémov použiť s klávesami je HALL of FAME od TC ELectronic, alebo jeho menší brat HOF mini. Ten má ale len jeden preset, ktorý je prepisovateľný.

Delayov s tap tempom je kopec....Veľmi dobrý delay na vyblbnutie a experimenty je VOX DelayLab, ale nie je to velmi malé zrovna. Ďalej sa mi ešte pozdáva NOVA Delay od TC Electronic alebo FLASH BACK X4.
Dobrý je aj malý Flash Back ale ten nemá tap tempo stláčaním spínača ale podržaním pedála a opakovaným brnknutím po strunách....neviem ako by toto fungovalo s klávesami,ale počas produkcie je to trochu ochmatika, aj keď vtedy je output zamutovaný.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Hubert: ďakujem, tie čo si doporučil popozerám.
Nemusí to byť kombinovaná jedna krabička.. ono môžu byť 2, aj 3.. rád si nechám poradiť.
Tap tempo vyslovene chcem/potrebujem, najlepšie stláčaním spínača, na to som zvyknutý..
Úplne primárne by som to chcel priamo na kláves NL2, zatiaľ tu mám lexicon MX, ale to nie je to pravé orechové.
Zapájam si to aj na submix na aux send/return, niekedy napriamo.. Takže keby sa dali tieto krabičky tiež oboma spôsobmi, bolo by dobre.. Chcem byť flexibilne prenosný, kombinovateľný, ľahko ovládateľný.. ak som to zrozumiteľne napísal..:-)

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Třeba na NLA1 už jsou nezávisle 3 sekce: delay, reverby a modulační efekty a můžu říct, že je využívám hodně a často všechny dohromady, protože na rozdíl od laciných DSP jednotek ve spotřebních workstationech, tyto Nord efekty znějí tak použitelně, že by byl spíš hřích je nevyužít... Proto k NL2 radím spíše nějaký starý dobrý osvědčený kombiefekt echo+modulace (chorus, flanger, phaser..), nejlépe Electro Harmonix Deluxe řada. Zvukově i provedením jsou profi - stejně jako Nordy. A univerzálnost nastavení i solidnější kvalita efektů EH Deluxe řady (made in USA) se zde fakt taky hodí, pokud už efekty nejsou uvnitř jako mám v A1...

hubert

Příspěvek od hubert »

Jo a inak , delay je najvacsi zrut baterii...s tym treba ratat. Tam by som urcite volil adapter....Vsetky tieto krabicky maju stereo aj mono I/O, takze su dobre pouzitelne aj pre insert aj pre Send/Return zapojenie. Este som zabudol na novinku od VOXu SDD3000...

hubert

Příspěvek od hubert »

A dalsia rozpravka o lacnych a nepouzitelnych DSP vo workstationoch a perfektonm a uplne inom DSP v A1.....CMM: Prosim ta ser uz na to

klingáč

Příspěvek od klingáč »

hubert: Ďakujem, pozeral som zbežne na ten TC nova delay, celkom sa mi páči.., aj ten TC hall of fame - vyzerá jednoducho a použiteľne. To je niečo také, čo hľadám.. Tie baterky sú fakt iba alternatívne plus, s adaptérom/mi predbežne rátam.. Len ak je ich veľa, už je to otrava..

CMM: o NLA1 efektovej jednotke viem. Ale to som predsa nespomínal. Jedine, že by ste mi ju z toho Vášho klávesu odpílili.. Primárne som písal o delay/reverb.. Phaser EHX small stone mám.. ten nehľadám.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

hubert píše:Jo a inak , delay je najvacsi zrut baterii...s tym treba ratat. Tam by som urcite volil adapter....Vsetky tieto krabicky maju stereo aj mono I/O, takze su dobre pouzitelne aj pre insert aj pre Send/Return zapojenie. Este som zabudol na novinku od VOXu SDD3000...
Ten SDD3000 je od Korgu, nie? Hmmm, zaujímavé. Som dosť Korg pozitív, idem to pokukať.. Má s tým niekto priamu skúsenosť?

hubert

Příspěvek od hubert »

Jo sorry ano je to Korg, pletie sa mi to lebo Vox je teraz vlastne tiez Korg :) Je to nove relativne nove, ale ak si z okolia BA mozme sa dohodnut na nejakom odskusani...a ja ten efekt zabezpecim...no problem

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Myslel jsem starý dobrý MemoryMan - echo/chorus/vibrato. Tím spíš když už máte EHX SmallStone. Srovnáním s A1 jsem myslel tu věc, že NL2 má charakterem přece jen trochu podobný sound s A1 a díky těm interním echo/chorus efektům z toho kromě lead a bass syntu lze dostat i ensemble polysynty typu Juno60/Polysix nebo jiné starší stringové mašiny ala RS505. Myslel jsem to dobře, nějak nerozumím negativnímu ohlasu :?:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

klingac: zkus mrknout na EHX Cathedral. Mam ho primarne na kytaru, ale parkrat uz jsem ho pouzil i na klavesy a nebylo to spatny. Ma celkem hodne moznosti nastaveni, presety, taptempo a dalsi vychytavky. A hlavne zajimavej charakter.

EDIT: a taky to je vychytany v tom, ze to je kombinace reverbu a delaye (i kdyz s urcityma omezenima, ale vyblbnout se s tim da hezky). A v jednom modu je to vlastne i modulacni ala chorus/flanger. Mrkni na YT na videa.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

countrymetalman píše:Myslel jsem starý dobrý MemoryMan - echo/chorus/vibrato. Tím spíš když už máte EHX SmallStone. Srovnáním s A1 jsem myslel tu věc, že NL2 má charakterem přece jen trochu podobný sound s A1 a díky těm interním echo/chorus efektům z toho kromě lead a bass syntu lze dostat i ensemble polysynty typu Juno60/Polysix nebo jiné starší stringové mašiny ala RS505. Myslel jsem to dobře, nějak nerozumím negativnímu ohlasu :?:
CMM: ohlas nebol negatívny.. skôr len taký, že pokiaľ by som mal na NL2 efektovú jednotku ako má NLA1, tak nehľadám krabičky.. preto tá poznámka o odpílení.. zišlo by sa mi to tu.

Ten memoryman vyzerá tiež dobre, len tých 550ms bude málo..
Naposledy upravil(a) klingáč dne 24 bře 2015 12:49, celkem upraveno 1 x.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Amorph píše:klingac: zkus mrknout na EHX Cathedral. Mam ho primarne na kytaru, ale parkrat uz jsem ho pouzil i na klavesy a nebylo to spatny. Ma celkem hodne moznosti nastaveni, presety, taptempo a dalsi vychytavky. A hlavne zajimavej charakter.

EDIT: a taky to je vychytany v tom, ze to je kombinace reverbu a delaye (i kdyz s urcityma omezenima, ale vyblbnout se s tim da hezky). A v jednom modu je to vlastne i modulacni ala chorus/flanger. Mrkni na YT na videa.
Ďakujem, nevyzerá to zle na prvý pohľad.. Pozriem nejaké videá..
Aby šlo rýchlo a flexibilne nastaviť delay (dosť dlhý s tap), nejaký reverb.. zatiaľ rozmýšam o jednoduchosti.. nejaké špecifické finesy prídu tiež zrejme vhod.., no treba pozerať, skúšať, ..

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

klingac: asi bys to potreboval vyzkouset, co vlastne potrebujes. U Cathedraly se taptempem nastavuje delay time - coz je normalni delay time pro Echo a zaroven predelay pro reverb mody! U Echo modu muzes primichavat k delayi reverb (tam je myslim holy grail typ) a naopak u reverbovych modu muzes primichavat delay. Plus je tam filtr, reverse mod a dalsi veci. Obcas trochu skoda, ze nelze nastavit libovolny routing reverbu a delaye a treba ruzny cas pro delay a predelay, ale i tak mam pocit, ze to nabizi hodne.

jo a ma taky druhej cudlik na hold - to pak zastavi buffer v kratke smycce, takze treba zahrajes do reverbu akord, zmacknes hold a akord/plocha bude porad znit, zatimco ty hrajes dal.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

veľmi jednoduchý šikovný delay vyzerá aj tento.. (edit: aha, nemá tap)
Obrázek

k nemu reverb tento..
Obrázek

Keď to má true bypass, môžem to zapojiť za sebou napriamo, že?

Odpovědět