Sonar Home Studio - koupit nebo nekoupit?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
bluem

Příspěvek od bluem » 30 srp 2006 21:02

ableton ma jednu velmi zaludnu vec - a to je zvuk ... moznosti klobuk dole... ale robit v tom nieco - mozno sa to da nejakym sposobom oklamat alebo dotiahnut, ale aj na velky aparat to hra dost cudne... nemal som nejako nervy a ani chut za kazdu cenu sa s tym babrat...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 srp 2006 10:11

fova: cakewalk a cubase sa imho moc nelisia filozofiou, prechod by podla mna nebolel. ableton si nenechaj nabukat, tam je filozofia ovladania troska ina (mozno by ti sadol, ale ja myslim ze skor nie).
warez verziu home studia si si odskusal? to je predsa najjednoduchsia a najspolahlivejsia cesta... tu ti da kazdy len pseudorady ;)

all: neviem ci nezabiehate do nespravnych cenovych kategorii. home studio som nasiel na webe aj za 99 dolarov a ponuka fakt hodne - dokonca viac ako fruity studio za 150 eur, a to som povazoval za hodne vyhodny sw cosa tyka pomeru cena/vykon. plny cubase stoji OVELA viac a orezane verzie treba pozorne porovnat...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 31 srp 2006 10:11

Souhlas, Ableton notator nema - co jim napsat, at ho tam dodelaji :D Kazdopadne podobne jako biscuit (ale jen do verze 8 8) ) jsem delal v cakewalku a jedine problemy se zravosti CPU (ovsem to slo vyresit pridanim RAM :) ) me presvedcily, at jdu do SX. V nem sem delal az do te doby, nez sem si vyzkousel Live a musim rict, ze od te doby SX nepoustim. Pro moje potreby, tj, naroutovat VST, zmixovat audio, upravit zvorane MIDI a pohrat si s efektama mi naprosto vyhovuje, navic mapovani MIDI messages je fakt hracka.

Ovsem filozofie ovladani je uuuuuplne jina, nez u cakewalku a SX, ale uci se rychle
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12777
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 srp 2006 10:24

kedysi som zacinal na Cakewalku 3.0.. potom 4.0 .. potom 5.0.. potom prisla era BUZZ-u, nasledoval FruityLoops(3roky) Reason(2roky) .. pomedzi to som exprimentovla aj s Abletonom a to uz ani neratam rozne trackery.. teraz som v Cubase a uz nikdy nechcem nic ine, Klobasa SX3 je genialna ...

Co sa tyka Sonaru - zo vsetkymi verziami doteraz (vratane tej najnovsej) som mal vzdy problem so stabiliotou (mrznutie, padanie), hlavne pri pouziti vela VSTi ... co si ale pamatam tak posledny mi padal aj ked som v nom skro nic nemal nahodene... argument ze "zly crack" neberiem, proste Sonar je zrejme viac ako ine softy citlivy na konfiguraciu / nastavenie windows (ktore mimochodm mam dost vyladene pre pouzitie audio) ... takze ja rozhodne nemozem Sonar doporucit, mam s nim zle skusenosti... Je fakt, ze Klobasa SX mi este NIKDY nespadla.... subjektivne (aj ked tym ze som si svoje odzil aj v cakewalkami a vo vseobecnosti skoro s kazdym softom - nemam problem zvykat si na nove) mi pripde praca a logika prostredia intuitivnejsia v Cubase nez v Sonare

btw. na SX existuju tiez vemi pekne tutorialy, hladaj napr. CSi.Cubase.SX.3.Master.Tutorial.iSO-AMPLiFY - po jeho zhliadnuti nebudes mat v SX3 problem s nicim...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 31 srp 2006 10:45

Sonar je blby v tom ze nema nativnu podporu vsti (aj ked Cakewalkovia tvrdia uz inak) ale ide to cez nejaky wrapper ktory robi obcas paseku...

btw mne SX pada...celkovo moj audio OS je zrely na reinstal...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 31 srp 2006 10:50

A kdybych tedy misto toho Home Studia sel do Cubase SE potom co pise Dendy? Za ten bych byl ochoten tech 125 EUR jeste dat. Znate nekdo tuhle lite verzi? V cem jsou jeji omezeni? Mozna se ptam hloupe, ale ta ma notator, ze?

To Solarfall: Ja se dokazu bez VSTi obejit. I kdyz uznavam, ze to je docela minus pro Sonar, protoze free VSTi pluginu je vice nez DXi.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 31 srp 2006 12:17

fova píše:A kdybych tedy misto toho Home Studia sel do Cubase SE potom co pise Dendy? Za ten bych byl ochoten tech 125 EUR jeste dat. Znate nekdo tuhle lite verzi? V cem jsou jeji omezeni? Mozna se ptam hloupe, ale ta ma notator, ze?

To Solarfall: Ja se dokazu bez VSTi obejit. I kdyz uznavam, ze to je docela minus pro Sonar, protoze free VSTi pluginu je vice nez DXi.
zasadny problem CUbase SE = 1x UNDO. Ked Cubase tak jedine Cubase SL. ten ale stoji cca 8000,-CZK, ale zato ma vpodstate vsetko, co SX.

rozdiely najdes tu:

http://www.studio.sk/produkty/steinberg ... arison.pdf

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 31 srp 2006 12:52

Pokud pujdes do SE/SL/SX (sel bych do SL), tak by mozna stalo zato se podivat, jestli to nekdo neprodava i s licensi...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 31 srp 2006 13:19

bluem píše:ableton ma jednu velmi zaludnu vec - a to je zvuk ... moznosti klobuk dole... ale robit v tom nieco - mozno sa to da nejakym sposobom oklamat alebo dotiahnut, ale aj na velky aparat to hra dost cudne... nemal som nejako nervy a ani chut za kazdu cenu sa s tym babrat...
mozno prave preto ho na svojich LIVE vystupeniach pouzivaju take esa ako napr. Depeche Mode alebo Underworld... :lol:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12777
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 srp 2006 13:23

je fakt ze na LIVE vystupenie nic lepsie ako Ableton neexistuje.. a je fakt ze na produkovanie na PC nic lepsie ako Cubase SX neexistuje... a je tiez fakt ze kazdemu vyhovuje na live aj na produkovanie nieco ine... :D

bluem

Příspěvek od bluem » 31 srp 2006 17:18

pokial ma pamat neklame,tak underworld pouzivaju,alebo aspon pouzivali logic. a depeche? hm, bol som svedkom ako ho mali na wilsonicu funkstorung a zvuk bol fakt zly... to iste sa stalo mne samemu - mal som veci, ktore hrali napr. z cisteho wav normalne a z abletonu - zloba zloba... uz len ked som prepojil napr. cez rewire reason s abletonom a potocil som filtrom v reasone, tak to bolo nieco uplne ine, ako samotny reason sam...
ps: podobne dristy akoze ktosi cosi pouziva ma prepac vobec nezaujimaju, nakolko mam svoje usi a hlavne rozum...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 31 srp 2006 17:22

Poshook píše: zasadny problem CUbase SE = 1x UNDO. Ked Cubase tak jedine Cubase SL. ten ale stoji cca 8000,-CZK, ale zato ma vpodstate vsetko, co SX.

rozdiely najdes tu:

http://www.studio.sk/produkty/steinberg ... arison.pdf
Podle toho prehledu SE umi 10x UNDO. 1x UNDO ma u offline processes, coz nevim, co je. Nevite to nekdo?

Kdyz jsem to prosel, tak jsem dospel k zaveru, ze pro me potreby by SE stacilo. Ableton pro me neni, takze budu vybirat mezi Sonar Home a Cubase SE. Cenovy rozdil neni velky.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 31 srp 2006 17:33

V top pripade cubase;)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12777
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 srp 2006 17:38

fova píše: Podle toho prehledu SE umi 10x UNDO. 1x UNDO ma u offline processes, coz nevim, co je. Nevite to nekdo?
to je ked aplikujes na audio nejaky efekt ktory sa prepocita a upravi ti vysledne audio.. cize nie realtime efekt.. napr. time stretch... a podobne...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 31 srp 2006 17:40

fova píše:
Poshook píše: zasadny problem CUbase SE = 1x UNDO. Ked Cubase tak jedine Cubase SL. ten ale stoji cca 8000,-CZK, ale zato ma vpodstate vsetko, co SX.

rozdiely najdes tu:

http://www.studio.sk/produkty/steinberg ... arison.pdf
Podle toho prehledu SE umi 10x UNDO. 1x UNDO ma u offline processes, coz nevim, co je. Nevite to nekdo?

Kdyz jsem to prosel, tak jsem dospel k zaveru, ze pro me potreby by SE stacilo. Ableton pro me neni, takze budu vybirat mezi Sonar Home a Cubase SE. Cenovy rozdil neni velky.
"offline procesy" su procesy, ktore prepisuju povodny audio material

Odpovědět