Sonar Home Studio - koupit nebo nekoupit?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
fova

Sonar Home Studio - koupit nebo nekoupit?

Příspěvek od fova »

Chci si poridit novy softwarovy sekvencer. Protoze jsem v minulosti pracoval s Cakewalkem a chci pouze legalni verzi, uvazuji o Sonar Home Studio, ktery je levny. Svet Cubase je mi cizi.

Budu do toho nahravat audio stopy nahravane pres mikrofony a midi stopy z externiho masterkeyboardu. Take tam chci pouzit DXi Sampletank L.
Mam PC s dual core Pentium D920 a Win XP Home Edition.

Muzete mi nekdo k tomu Home studiu napsat nejake zkusenosti, klady, zapory? Je podle Vas z nejakeho duvodu lespi zvolit jiny produkt?

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Vyzkousel jsem vsechno mozne,nejlepsi je Ableton Live!

sorry - blizsi komentar viz dole
Naposledy upravil(a) upman dne 30 srp 2006 14:46, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

Napis mi duvody, proc je podle tebe nejlepsi a co je spatne na Sonaru.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

upman píše:Vyzkousel jsem vsechno mozne,nejlepsi je Ableton Live!
tak to si naozaj poskytol vycerpavajuce skusenosti a rady..... :wink:

Poshook

Re: Sonar Home Studio - koupit nebo nekoupit?

Příspěvek od Poshook »

fova píše:Chci si poridit novy softwarovy sekvencer. Protoze jsem v minulosti pracoval s Cakewalkem a chci pouze legalni verzi, uvazuji o Sonar Home Studio, ktery je levny. Svet Cubase je mi cizi.

Budu do toho nahravat audio stopy nahravane pres mikrofony a midi stopy z externiho masterkeyboardu. Take tam chci pouzit DXi Sampletank L.
Mam PC s dual core Pentium D920 a Win XP Home Edition.

Muzete mi nekdo k tomu Home studiu napsat nejake zkusenosti, klady, zapory? Je podle Vas z nejakeho duvodu lespi zvolit jiny produkt?
ak si zvyknuty na Cakewalk, nie je dovod chodit ku konkurencii.
osobne poznam len "velky" Sonar, ale na to, co planujes, si myslim, ze Home Studio uplne postaci.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Na uvod, nejsem profik, ciste amater, delam muziku ciste pro radost. Prevazne intrumentalni zalezitost, experimenty, vetsinou VST.

a) video manual na ableton web site - ovladat jejich soft mi trvalo presne tak dlouho, nez jsem dokoukal jejich introduction videa
b) genialni moznosti nahravani na nekonecnou pasku a pak smichani
c) trivialni nastavovani
d) super efekty
e) jednoducha editace
f) moc mi nezere procesor, tahne mi desny mnozstvi VST najednou
g) desne intuitivni
h) hezke zpracovani, ovladani, MIDI mapovani

Proti Sonaru muzu rict jedine to, ze kdyz sem ho naposledy zkousel s Gigastudiem3, tak to skoro ani nehralo (pres re-wire), kdyz sem totez udelal pres Cubase SX, tak to behalo jak z praku. Podle me je Sonar desne narocny na HW, proti Cubase, o Ableton ani nemluivim.

Kazdopadne si myslim, ze pro moje potreby uz je cokoliv jako Cubase nebo Sonar zbytecne velike delo, moc narocne na ovladani, uzivani, atd. Proste bych si to uz neporidil.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

upman píše:Na uvod, nejsem profik, ciste amater, delam muziku ciste pro radost. Prevazne intrumentalni zalezitost, experimenty, vetsinou VST.

a) video manual na ableton web site - ovladat jejich soft mi trvalo presne tak dlouho, nez jsem dokoukal jejich introduction videa
b) genialni moznosti nahravani na nekonecnou pasku a pak smichani
c) trivialni nastavovani
d) super efekty
e) jednoducha editace
f) moc mi nezere procesor, tahne mi desny mnozstvi VST najednou
g) desne intuitivni
h) hezke zpracovani, ovladani, MIDI mapovani

Proti Sonoaru muzu rict jedine to, ze kdyz sem ho naposledy zkousel s Gigastudiem3, tak to skoro ani nehralo (pres re-wire), kdyz sem totez udelal pres Cubase SX, tak to behalo jak z praku. Podle me je Sonar desne narocny na HW, proti Cubase, o Ableton ani nemluivim.

Kazdopadne si myslim, ze pro moje potreby uz je cokoliv jako Cubase nebo Sonar zbytecne velike delo, moc narocne na ovladani, uzivani, atd. Proste bych si to uz neporidil.
Sonar je narocny na ovladanie pre teba, ale pre uzivatela Cakewalku to nebude az taky problem.
Ableton Live (aktualne vo verzii 5.2.1) je podstatne vacsi zrut CPU ako napriklad spominany Cubase SX. To nehovorim o tom, ze Live nie je prilis optimalizovany na P4 a PD (viz performance test na ableton fore) a aktualne ani nema podporu Dual Core (co by Fovu urcite nepotesilo). Proti Live hovori aj cena, ktora je u Disk.cz 11990,-CZK oproti 149,-Euro za Sonar Home Studio

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 Poshook: Hmm, potom byla otazka polozena blbe, chybi tam: chci podporu Dual Core, chci aby to bezelo na P4 v klidu, atd...

Pokud fovovi cakewalk sedi, tak at si jde do Sonaru. U me je Sonar na 3. miste - a propo, umim s nim celkem dobre zachazet, vice jak rok sem delal jen v nem, dokud jsem nezacal delat orcherstr a potreboval jsem GS3. Posledni verze jsem nevidel, tak nevim.

Kazdopadne ableton je podle me momentalne best tool - a doma na P4 zatim zadne problemy nepozoruji (nhlede na to, ze kazdy perf. problem resi RAM:)). Ovsem co se tyce ceny, mas pravdu.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

upman píše:2 Poshook: Hmm, potom byla otazka polozena blbe, chybi tam: chci podporu Dual Core, chci aby to bezelo na P4 v klidu, atd...

Pokud fovovi cakewalk sedi, tak at si jde do Sonaru. U me je Sonar na 3. miste - a propo, umim s nim celkem dobre zachazet, vice jak rok sem delal jen v nem, dokud jsem nezacal delat orcherstr a potreboval jsem GS3. Posledni verze jsem nevidel, tak nevim.

Kazdopadne ableton je podle me momentalne best tool - a doma na P4 zatim zadne problemy nepozoruji (nhlede na to, ze kazdy perf. problem resi RAM:)). Ovsem co se tyce ceny, mas pravdu.
otazka je v poriadku, len je dolezite, aby pokial mozno dostal Fova alternativne informacie. ja som poskytol tie moje k tym tvojim. on si uz obrazok urobi iste sam :wink:

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

;) OK, souhlas. Vzpominam si, jednou jsem takhle kupoval MS Visual Studio kvuli 1 programku, co jsem prodal v C++.... Nakonec jsem koupil VS 1.0 z druhe ruky a udelal upgrade za 1000Kc na posledni verzi kompileru. Dusicka mela pokoj a oficialnosti bylo ucineno zadost :)

fova

Příspěvek od fova »

upman píše:Pokud fovovi cakewalk sedi, tak at si jde do Sonaru.
Nerekl jsem ze by mi sedel, ale ze jsem zvykly v nem delat. Pokud ale najdu nejake zasadnejsi duvody pro zmenu, tak klidne pujdu do Cubase nebo Abletonu. Jen me musite presvedcit. :)
Nechci se jen tak bezduvodne ucit novy software.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

V tom pripade vlez na http://www.ableton.com/pages/live_6/whats_new/home a podivej se na par ukazek. Uvidis sam.

fova

Příspěvek od fova »

Vypada to jako hracka :-), ale musim uznat ze je to very user friendly.

Ma to notator, kde muzes v notove osnove editovat noty nahrane pres midi keyboard? To by mi dost chybelo.

Porad ale nevidim ten duvod pro zmenu. Zajimaji me duvody proti Sonaru.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Live! notator nema...DJs noty nepoznaju :mrgreen:

ako plnohodnotne DAW na PC je Sonar celkom dobra volba ... by som ti poradil aby si si vyskusal nejaku 'demo' verziu... to ti najlepsie povie ci ti workflow Sonar sadne... mne nesadol...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nahodou ja poznam c v houslovym klici, kdyz je nakresleny s pomocnou linkou 8)

fova: jestli ti cakewalk vyhovuje a potrebujes (nebo mas rad notovej zapis) tak nic neres. ja ti jen muzu rict, ze jsem cubase driv nemel rad (delal jsem v cakewalku az do verze 9), ale kdyz jsem si vyzkousel SX, byl jsem prijemne prekvapenej, ze mi tam vadi jen minimum veci - mohl jsem s tim rovnou pracovat a vsechno se ucit pritom a slo to hladce...

Odpovědět