Sonar Home Studio - koupit nebo nekoupit?
Sonar Home Studio - koupit nebo nekoupit?
Chci si poridit novy softwarovy sekvencer. Protoze jsem v minulosti pracoval s Cakewalkem a chci pouze legalni verzi, uvazuji o Sonar Home Studio, ktery je levny. Svet Cubase je mi cizi.
Budu do toho nahravat audio stopy nahravane pres mikrofony a midi stopy z externiho masterkeyboardu. Take tam chci pouzit DXi Sampletank L.
Mam PC s dual core Pentium D920 a Win XP Home Edition.
Muzete mi nekdo k tomu Home studiu napsat nejake zkusenosti, klady, zapory? Je podle Vas z nejakeho duvodu lespi zvolit jiny produkt?
Budu do toho nahravat audio stopy nahravane pres mikrofony a midi stopy z externiho masterkeyboardu. Take tam chci pouzit DXi Sampletank L.
Muzete mi nekdo k tomu Home studiu napsat nejake zkusenosti, klady, zapory? Je podle Vas z nejakeho duvodu lespi zvolit jiny produkt?
Re: Sonar Home Studio - koupit nebo nekoupit?
ak si zvyknuty na Cakewalk, nie je dovod chodit ku konkurencii.fova píše:Chci si poridit novy softwarovy sekvencer. Protoze jsem v minulosti pracoval s Cakewalkem a chci pouze legalni verzi, uvazuji o Sonar Home Studio, ktery je levny. Svet Cubase je mi cizi.
osobne poznam len "velky" Sonar, ale na to, co planujes, si myslim, ze Home Studio uplne postaci.
Na uvod, nejsem profik, ciste amater, delam muziku ciste pro radost. Prevazne intrumentalni zalezitost, experimenty, vetsinou VST.
a) video manual na ableton web site - ovladat jejich soft mi trvalo presne tak dlouho, nez jsem dokoukal jejich introduction videa
b) genialni moznosti nahravani na nekonecnou pasku a pak smichani
c) trivialni nastavovani
d) super efekty
e) jednoducha editace
f) moc mi nezere procesor, tahne mi desny mnozstvi VST najednou
g) desne intuitivni
h) hezke zpracovani, ovladani, MIDI mapovani
Proti Sonaru muzu rict jedine to, ze kdyz sem ho naposledy zkousel s Gigastudiem3, tak to skoro ani nehralo (pres re-wire), kdyz sem totez udelal pres Cubase SX, tak to behalo jak z praku. Podle me je Sonar desne narocny na HW, proti Cubase, o Ableton ani nemluivim.
Kazdopadne si myslim, ze pro moje potreby uz je cokoliv jako Cubase nebo Sonar zbytecne velike delo, moc narocne na ovladani, uzivani, atd. Proste bych si to uz neporidil.
a) video manual na ableton web site - ovladat jejich soft mi trvalo presne tak dlouho, nez jsem dokoukal jejich introduction videa
c) trivialni nastavovani
d) super efekty
e) jednoducha editace
g) desne intuitivni
Proti Sonaru muzu rict jedine to, ze kdyz sem ho naposledy zkousel s Gigastudiem3, tak to skoro ani nehralo (pres re-wire), kdyz sem totez udelal pres Cubase SX, tak to behalo jak z praku. Podle me je Sonar desne narocny na HW, proti Cubase, o Ableton ani nemluivim.
Kazdopadne si myslim, ze pro moje potreby uz je cokoliv jako Cubase nebo Sonar zbytecne velike delo, moc narocne na ovladani, uzivani, atd. Proste bych si to uz neporidil.
Sonar je narocny na ovladanie pre teba, ale pre uzivatela Cakewalku to nebude az taky problem.upman píše:Na uvod, nejsem profik, ciste amater, delam muziku ciste pro radost. Prevazne intrumentalni zalezitost, experimenty, vetsinou VST.
c) trivialni nastavovani
d) super efekty
e) jednoducha editace
g) desne intuitivni
Proti Sonoaru muzu rict jedine to, ze kdyz sem ho naposledy zkousel s Gigastudiem3, tak to skoro ani nehralo (pres re-wire), kdyz sem totez udelal pres Cubase SX, tak to behalo jak z praku. Podle me je Sonar desne narocny na HW, proti Cubase, o Ableton ani nemluivim.
Ableton Live (aktualne vo verzii 5.2.1) je podstatne vacsi zrut CPU ako napriklad spominany Cubase SX. To nehovorim o tom, ze Live nie je prilis optimalizovany na P4 a PD (viz performance test na ableton fore) a aktualne ani nema podporu Dual Core (co by Fovu urcite nepotesilo). Proti Live hovori aj cena, ktora je u Disk.cz 11990,-CZK oproti 149,-Euro za Sonar Home Studio
2 Poshook: Hmm, potom byla otazka polozena blbe, chybi tam: chci podporu Dual Core, chci aby to bezelo na P4 v klidu, atd...
Pokud fovovi cakewalk sedi, tak at si jde do Sonaru. U me je Sonar na 3. miste - a propo, umim s nim celkem dobre zachazet, vice jak rok sem delal jen v nem, dokud jsem nezacal delat orcherstr a potreboval jsem GS3. Posledni verze jsem nevidel, tak nevim.
Kazdopadne ableton je podle me momentalne best tool - a doma na P4 zatim zadne problemy nepozoruji (nhlede na to, ze kazdy perf. problem resi RAM:)). Ovsem co se tyce ceny, mas pravdu.
Pokud fovovi cakewalk sedi, tak at si jde do Sonaru. U me je Sonar na 3. miste - a propo, umim s nim celkem dobre zachazet, vice jak rok sem delal jen v nem, dokud jsem nezacal delat orcherstr a potreboval jsem GS3. Posledni verze jsem nevidel, tak nevim.
Kazdopadne ableton je podle me momentalne best tool - a doma na P4 zatim zadne problemy nepozoruji (nhlede na to, ze kazdy perf. problem resi RAM:)). Ovsem co se tyce ceny, mas pravdu.
otazka je v poriadku, len je dolezite, aby pokial mozno dostal Fova alternativne informacie. ja som poskytol tie moje k tym tvojim. on si uz obrazok urobi iste samupman píše:2 Poshook: Hmm, potom byla otazka polozena blbe, chybi tam: chci podporu Dual Core, chci aby to bezelo na P4 v klidu, atd...

V tom pripade vlez na http://www.ableton.com/pages/live_6/whats_new/home a podivej se na par ukazek. Uvidis sam.
nahodou ja poznam c v houslovym klici, kdyz je nakresleny s pomocnou linkou
fova: jestli ti cakewalk vyhovuje a potrebujes (nebo mas rad notovej zapis) tak nic neres. ja ti jen muzu rict, ze jsem cubase driv nemel rad (delal jsem v cakewalku az do verze 9), ale kdyz jsem si vyzkousel SX, byl jsem prijemne prekvapenej, ze mi tam vadi jen minimum veci - mohl jsem s tim rovnou pracovat a vsechno se ucit pritom a slo to hladce...

fova: jestli ti cakewalk vyhovuje a potrebujes (nebo mas rad notovej zapis) tak nic neres. ja ti jen muzu rict, ze jsem cubase driv nemel rad (delal jsem v cakewalku az do verze 9), ale kdyz jsem si vyzkousel SX, byl jsem prijemne prekvapenej, ze mi tam vadi jen minimum veci - mohl jsem s tim rovnou pracovat a vsechno se ucit pritom a slo to hladce...