Startup set pro klavesaka

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Emilio

Re: Startup set pro klavesaka

Příspěvek od Emilio »

Opet diky vsem za tipy.

Focusrite vezmu 2i4 kvuli midi, i kdyz vim, ze se to da resit nejakym midi-to-usb prevodnikem mimo... cenovy rozdil by pak byl ale stejne jen par stovek.

Pocitac uz mam ready, takze o iPadu, nebo jiny investici v tyhle oblasti neuvazuju...

Dost jsem projel youtube a zatim jsem nejvic nadsenej z Korg Krome, piano samply ma obzvlast hutny, i v primym demo porovnani treba s MOX8, coz by mel byt nastupce MO8, ktery mi byl doporucovany vyse. 73 kl. verze sice stoji skoro cca 32k, ale s odectem DPH a slevou na kytarach pres kamose se dostanu na 24k cistyho - takze uz mam asi jasno :-)

Celkove se dostanu na 30 se zvukovkou, stojanem, pedalem, obalem. To uz je trochu mimo celkovej rozpocet, ale asi do toho pujdu - nechci pozdeji litovat, ze jsem o neco prisel...

rolyam

Příspěvek od rolyam »

... masterkeyboard (třeba něco takové: http://kytary.cz/studiologic-vmk-176-plus/HN141827/) + modul (třeba něco takové http://hudba.bazos.cz/inzerat/28885383/ ... ack-ES.php) ... kdyby nevadilo z druhé ruky. Motif Rack, Fantom XR se dají sehnat slušně celkem.

Emilio

Příspěvek od Emilio »

Jenom maly update, pro ty, co treba resi podobnou vec.

Nakonec jsem koupil Kurzweil PC3LE8 - presvedcila me hlavne kvalitni klaviatura. V obchode jsem hral na Krome a i kdyz to ma v sobe mozna lepsi / novejsi pocitac a nektery treba kvalitnejsi presety, tak ja bych proste za ten kus plastu ty prachy nemohl dat. Ta klaviatura na Kromu me snad az urazila - to snad maj i Casia lepsi. Kurzweil je krava tezka, asi si znicim zdravi, ale aspon mam pocit, ze hraju na poradnej nastroj.

K tomu jsem koupil Tascam US-144MK2 kvuli digital in/out na propojeni s Kurzweilem. Trochu jsem mel strach z ovladacu, mozna to nemaj tak vymakany jako Focusrite, je tam minimum nastaveni, ale v DAW to funguje v pohode a Foobar taky hraje (Win8.1, 64bit) - vic zatim neresim.

Zatim naprosta spokojenost, az na to, ze z budgetu 20 tisic je najednou 40. Rozhodne ale nelituju.

Jeste jednou diky vsem za rady a tipy.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Tak vitaj v klube!
Mame tu take vlakno od Martina Demskeho:
./klavesy/kurzweil-pc3-t7821.html

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Nerad bych kazil radost z návratu do muziky po tolika letech :lol:

Nicméně po poslechu ukázky: by snad mělo být aspoň trochu jasné všem, že čím lepší sound nové klávesy mají sólově v rámci domácího studia, tím horší sound dají v rámci živé kapely. Já už prvních 25 minut ukázky po Krome taky začal znovu uvažovat, nicméně ten zvukový utopený guláš od 25:23 naprosto ukazuje, jak se prosazují podobné home recording china šmejdy na skutečné stage scéně, zkrátka stejně jako M50 nebo Rolandy Juno, GW, Yamahy MO/X, Kurzweily Le apod. Nebo jako různé laciné china virtual analogy typu R3, Novation apod. Studiově možná i špička, ale na stage s kapelou spíše jen hračka, zvukové křoví, do počtu...

Chceš-li návrat ke stage muzice bez kompromisů a bez velmi rychlého zšednutí hřívy z úžasu nad "kvalitou" zvuku i mechanického provedení současné china produkce, tak raději mrknout v inzerci po něčem co skutečně hraje - staré poctivé japan geary nebo pure analogy, ty ani nemusí být vintage :idea: Nakonec i já si vždy raději v domácím studiu zahraju na solidní a hlavně inspirativní zvuk nějakého poctivého gearu než na technologicky nejnovější engine s touch barevným displejem, ale když to je jak robot, bez inspirace... Řídit třeba robota ve tvaru čokla pomocí dálkovýho ovládání taky omrzí 100x dřív než hrát si s živým pesem, cítit jeho přirozenou srst a přirozený vrčení a slintání a ne hladit kožich z čínských umělých chlupů, ze kterejch mám akorát alergii a vyrážku. Nebo digitální furt stejný a už po třetím opáknutí nudný vrčení je taky rozdíl od živýho, pokaždý trošku jinýho zavrčení, no ne?

jackies

Příspěvek od jackies »

countrymetalman píše:nicméně ten zvukový utopený guláš od 25:23 naprosto ukazuje, jak se prosazují ...
Člověče, jak můžeš podle téhle ukázky vynést ihned takový soud ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mozno ma vestecku gulu a vie viac ..

vasek

Příspěvek od vasek »

trochu pakózní příspěvek...

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

...to teda :)... Mám Kurzweila v LE verzi a ve všech kapelách se prosazuje bez problémů. Zvukově je na tom stejně jako plná verze.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Neni nad to bejt nejchytřejší na světě.:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Pro dva poslední příspěvky - měl jsem už na celý večer k dispozici na stage s normální živou kapelou (klasický obsazení, klasický kvalitní PA, monitory atd) Kurzweil SP4-7 nebo dokonce i novou PC3K (plnou verzi, ne LE) nebo předtím Hammond SK-1, Korg PA3X (umí toho něco mezi Krome a Kronos), taky Roland Jupiter 60 s nejnovější ARX technologií. Víte, pokud by nebylo s čím srovnat, jako kdybych hrál úplně sám, á capella, tak si jenom u každýho toho gearu řeknu, hmm asi to má nějaký svůj osobitý sound, třeba jsem to blbě doprogramoval atd. Ale ono i po přepnutí na factory banky to jaksi nechtělo "hrát". Ve srovnání nejen s čímkoliv akustickým nebo elektroakustickým, na co hrajou spoluhráči, ale i ve srovnání se slušně znějícíma starýma klávesama, na který jsem obvykle ten kšeft vždy dohrával... Všechny ty nové plastové hračky zněly parádně, plně, přirozeně při použití sólově v absolutním klidu studia, ale na scéně skutečně všechny zněly podobně mizerně jako Krome na té předchozí ukázce, mimochodem ten japončík má na youtube jedny z nejkvalitnějších videorecenzí, i zvukově. Ale prostě live je to slitý guláš, nevyleze to nad kapelu, resp. na tý ukázce hrajou jenom samotný živý bicí k tomu Krome!!!! Představte si k tomu ještě kytary všeho typu a živou basu, třeba bezpražcovou šestistrunku. Korg, Roland ani Hammond SK (China) nebo Kurzweil včetně PC3K řady se fakt nechytaj! Staré geary typu SY99, iKorg nebo Trinity, Alesis QS6/7 nebo Rolandy XV,JV,XP30 nebo D50 se chytají úplně normálně a spíš mají co dělat ti kytaristi, aby prolezli nad ty průrazný a přirozený klávesový zvuky! Proto se dnes tak vysoce cenní skoro všechny vintage geary nebo z nových pouze to, co je na profi stage určený (Nordy, Moogy, DSI a podobné originály made in USA, Japan, Germany atd geary) a ne to, co lze koupit pomalu přes slevomat.cz do studetskýho pokojíku nebo je to vhodný nejvýš do college DJ klubu (nové Korgy a podobný china spotřebák...). Vím moc dobře co říkám :lol:

hubert

Příspěvek od hubert »

Korg PA3X umi toho neco mezi Krome a Kronos......clovece neblazni
Roland Jupiter 60 s ARX technologii ...ten zase este nevyrobili.....

MDudas

Příspěvek od MDudas »

countrymetalman, to si teda ale hodne zjednodusil. :shock: :lol:
hned mi napadne aspon 4-5 veci, ktore dokopy maju vacsi vplyv na prieraznost v kapele, nez "zvukova kvalita" nastroja...

Peetronius

Příspěvek od Peetronius »

Countrymetalman: Píšeš svůj subjektivní postoj - to je v pořádku, ale rozhodně bych zde ortodoxně nevyzdvihoval Korg Trinity, Roland D50 na úkor třeba PC3 a dalších skvělých workstationů, které mi přijdou HODNĚ průrazné a dodnes třeba na PC3 nedám dopustit. Nové workstationy mají úplně jiné zvukové spektrum oprosti starým řadám - nemůžeš to házet do stejného pytle.
Porovnám-li třeba Korgy od řady N364, přes Trinity, Triton, Karmu, M50, M3, tak krome a kronos je zvukově naprosto luxusní a hezky se prosazuje jak v mixu, tak i na live. (kromě Kronosu jsem všechny zmiňované vlastnil).

Jak píše MDudas, je mnoho faktorů které ovlivňují průraznost zvuku v kapele než kvalita nástroje :-)

Peetronius

Příspěvek od Peetronius »

Jo a Korg Krome je úplně v pohodě :-) Vůbec bych se toho nebál, v té cenové kategorii je naprosto luxusní. Trochu mě zklamalo piáno - čekal jsem lepší. Když si vzpomenu na piáno v Korg Triton, je mi ještě teď zle :-) Kluci z Japonska se snaží, jde vidět ten progres :-)

Odpovědět