Startup set pro klavesaka

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Emilio

Startup set pro klavesaka

Příspěvek od Emilio »

Cau lidi,

vracim se k hrani asi po 10 letech, kdy jsem na to ani nesahnul. Predtim jsem mel sampler Roland na akusticke, co nejrealnejsi zvuky, a syntak Yamaha na elektro zvuky (uz si ani nevzpomenu, co to bylo za modely) a vsechno jsem sazel pres Soundblastera do cracknutyho Cubase v PC :D

Ted zacinam od znovu, doufejme lepe :-) , jak pisu vyse dlouhou dobu jsem se o to nezajimal a netusim, jak se co kam posunulo, nebo jestli je to zhruba jako tehdy. Moje priority:

- Chci pro kapelu doma pripravovat zaklady skladeb / podklady, podle kterych to budeme cvicit, dale upravovat a dokoncovat do finalni podoby.
- Budeme asi hrat soul, funky, hip hop, acid jazz, trochu rocku a big beatu, jeste poradne nevime... Nejaky electro urcite chceme, kazdopadne to ale bude vice to, co jsem psal na zacatku, nez pouze totalni elektro / dance, apod...

- Zvukovku mam celkem jasnou - Focusrite 2i4. Bral bych i 2i2 - 2 kanaly mi staci na doma, ale ta nema MIDI. Alternativne uvazuji o Steinberg UR22, mam ale pocit ze Focusrite i jako cela znacka ma lepsi ohlasy co se tyce kvality obecne
- Monitory zatim nechavam v klidu. Pro zacatek nemam ambici vytvaret pseudo-studiovou audio kvalitu. Pro zacatek mi staci moje HiFi Focaly na standardni poslech hudby, kde se myslim nic duleziteho neztraci pro takoveto pouziti. Ale klidne se necham se prekecat :wink:

- Prioritou je poridit nejaky keyboard. Sam jsem vyuceny klavirista, takze rozhodne ocenim vetsi a kvalitnejsi klaviaturu - nerad bych sel pod 76 klaves
- Pouzival bych doma jako master keyboard s MIDI a DAW, tak jako generator kvalitniho zvuku (kdyz mam napad tak prijdu, zapnu, hraju, nemusim nic ladit na PC apod.) a zaroven jako nastroj pro zkousky s kapelou, posleze live hrani...
- Keyboard by mel byt schopen generovat alespon trochu kvalitni zvuky. Prioritou jsou akusticke nastroje (viz hudebni styl, kterym se zrejme budeme ubirat), ale rozhodne bych chtel mit i moznost synthu / zvuku vice do electro s moznosti uprav

Co jsem tak koukal kolem, zrejme bych se mel podivat po nejakem workstationu, ktery by mel kombinovat sampler, synth a sekvencer (ten sekv. teda asi uplne nepotrebuju mit v keyboardu, zrejme staci PC s DAW a propojeni pres MIDI). Muj rozpocet je cca 20 tis. a s temito pozadavky chapu, ze budu muset sahnout spise po bazaru / starsim kousku...

Je moje uvazovani spravne? Je volba workstationu jakozto reseni pro moje ucely spravna volba? Nebo uz jsou dnes synthy schopne relativne realne generovat akusticke zvuky (piano, hammond, apod.), takze by workstation nebyl nutny? Nebo existuje uplne jina moznost? Pouhy MIDI keyboard + SW osobne nepreferuji - jak jsem psal vyse, tad bych doma neco, co zapnu a hraju, kdyz mam zrovna napad...

Diky za rady a doporuceni

jazzym

Re: Startup set pro klavesaka

Příspěvek od jazzym »

Emilio píše: vracim se k hrani asi po 10 letech, kdy jsem na to ani nesahnul.
:roll: drogy to znám
Emilio píše:Predtim jsem mel sampler.. a syntak .. (uz si ani nevzpomenu, co to bylo za modely)
:roll: tráva no jasne
Emilio píše:jsou dnes synthy schopne relativne realne generovat akusticke zvuky .. takze by workstation nebyl nutny?
:wink: dúfam že už nic nebereš

Emilio

Příspěvek od Emilio »

Kazdej ma nejakou zavislost, nebo 'bere' nejakou drogu, vcetne tebe. Nebyl to ten duvod, proc jsem prestal. Navic do tyhle diskuze bych se nerad poustel.

Radsi bych nejakou radu, nebo doporuceni k tematu a pokud jsem v necem uplne mimo, tak jsem samozrejme pripraven prijmout veskerou kritiku.

Diky

jazzym

Příspěvek od jazzym »

:wink: prepáč ,mna to neskutočne lákalo 8)

určite by som pozeral workstation ked ide o prípravu skladieb. ale s limitom 76kl budeš mať obmedezný výber aj čo sa týka ceny.

Emilio

Příspěvek od Emilio »

Tak jako hulim vo sto sest, o tom zadna... ale to nejsem zadna vyjimka ;-)

Diky za doporuceni. Na tom workstationu mi jenom nesedi jedna vec - dle definice je workstation kombinaci zvukoveho modulu a sekvenceru. Kdyz ale budu mit sekvencer v PC (Cubase, apod.), neni zbytecnost kupovat to navic v HW verzi? Resp. nelze doporucit nejaky jiny zvukovy modul, ktery by splnoval pozadavky vyse, ale nemel by v sobe sekvencer?

Nemam nic proti tomu koupit napr. dobry MIDI keyboard a k tomu takovy extra zvukovy modul, pokud by se to cele veslo do tech cca 20k...

Budu rad i za konkretni tipy na urcite modely. Urcite nejsem sam, kdo musel resit podobnou situaci a chce delat podobnou muziku...

jazzym

Příspěvek od jazzym »

Myslíš že pri líve hraní nevyužiješ sekvecer? ..
na nejaký podmaz do ktoreho hráš..povedzme.
:oops: ja som neni klavesak .. ale kto huli ten umí.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Emilio: tých 76 klaves bude zrejme kamen urazu.. jedine čo ma tak narychlo napada je Kurzweil alebo Clavia ale to by chcelo za rozpočtom ešte jednu nulu.. Ja by som na tvojom mieste (ked nechceš SW syntáky) uvažoval tak že by som kúpil kvalitný masterkeyboard + nejaký menší rack do ktorého si možeš postupne dokupovat podla rozpočtu, roztopaše atd.. bez nutnosti menit a zvykat si na novú klaviaturu..

Jazzym: ty si pacient :D

ad: jo na kronos som zabudol.. to je správny kombajn :lol:

dendy

Příspěvek od dendy »

ja som ten svoj prispevok vymazal kedze som si nevsimol ze pise ze vyslovene system keyboard + sw nechce... ptom ale nevidim moc velky vyznam v tom vobec riesit komp, naco? len ako nahravadlo audio stop ?? na to su aj praktickejsie sikovnejsie riesenia, napriklad iPad :-) kombinacia komp+workstation mi pride ako plytvanie peniazmi...

edit: este ma napada Yamaha MO6 alebo MO8 - mozno to je presne co potrebujes :-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

20k CZK je na nieco solidne malo. Fakt malo. :(
Kronos je super, Kurzweil aj Clavia vyborne pre klavesakov. Ale vsetko uplne mimo rozpocet.
Kludne to ries, ako pise dendy - Yamaha MO8 - je to taky "lepsi budget" stroj.
Ak by Ti nevadil bazar, tak to mas moznosti viac, ale sa nahladas.
Ak si 10 rokov mimo, tak budes celkom milo prekvapeny - "alespon trochu kvalitni akusticky zvuky" zvladne uz aj Yama a Roland.. :lol:

Emilio

Příspěvek od Emilio »

Moc dekuju vsem za tipy. MO8 vypada jako neco presne pro me, jenom se nemuzu ubranit pocitu jako u samohrajky. Chapu ale, ze za tyhle prachy si nemuzu vyskakovat.

Koukam ale na midi.cz a vidim:

- MO8 za 18k
- Nord Stage 1 za 29k
- Roland x8 za cca 26k (s pridavnyma kartama)
- Kurzweil PC3 za 31k

Ty posledni 3 jmenovane stroje jsou samozrejme nad muj rozpocet, ale zajimalo by me, jestli byste nektery z techto stroju z pohledu cena/vykon doporucili. Treba priplatit si 5k by nemusel byt az takovy problem, pokud by to za to stalo. 10k uz je trochu moc, ale kurna pred temi 10 lety byl Nord muj dream keyboard...

Diky

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Co Korg krome? Přecijenom je to nástroj současnosti. A cena kolem 25 tisíc.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Emilio

Příspěvek od Emilio »

Tyjo, to me vlastne vubec nenapadlo koukat na neco novyho.

Krome je ale docela drahej. Za 25 je mozna verze 61 a ja bych chtel spise vetsi... Co Korg Kross, nebo Kurzweil PC3 LEx? Da se to vubec srovnavat?

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Na tu Focusrite 2i2 bacha - kytarový hi-z vstup je příliš ctlivý a prakticky se nedá použít páč je furt přebuzený. 2i4 kupodivu tímto problémem netrpí, má interně použitelněji nastavenou citlivost i když se tváří jen jako rozšířená verze 2i2... (pochytil jsem z diskuzí zde a na hudebniforum.cz).

jazzym

Příspěvek od jazzym »

Korg Kross som aj ja okukával prednedávnom v obchode , tú 61kl verziu, tá je ešte ako tak v mojej cenovej lige :roll: chcel som ti ho tu navrhnuť ale bál som sa že klávesáci tunajší ho nemaju v láske. Podla parametrov (funkcii) by mohol vyhovovať. Ja som ho ale neskušal
Ak poriadne zatlačíš na svoho predajcu , 88kl verziu možno dostaneš aj na nejakých 20 000,- :wink:
Naposledy upravil(a) jazzym dne 03 pro 2013 10:47, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja nevim, zvlast kdyz mas takovou neurcitou zanrovou predstavu, chtelo by to neco, co obsahne vse... takze nesetrit, nebo teda spis nasetrit a koupit dospelej workstation... druha vec je, ze stejne vlastne kupujes nejakej pocitac :-) ale to uz je ot ;-)

Odpovědět