Usb zvuková karta pre gitaristu do 200 €

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
jazzym

Re: Usb zvuková karta pre gitaristu do 200 €

Příspěvek od jazzym »

rastis píše: multiefekty s 90tych rokoch su ina debata. skreslovacie obvody tam byvavali spravidla analogove, este pred digitalnou sekciou. v ramci digitalu sa tam potom len primiesaval efekt, ale direkt signal bol vzdy povodny (respektive zefektovany analogovou castou), takze nejake latencie tam ani nemali ako nastat, kedze nikdy na vystupe nebol signal, ktory by presiel takou cestou, ako prechadza, ked sa bavime o dnesnom efektovani v PC...
cca v tych rokoch som prišiel do styku s digitech rp7 čo ma elektronku riadenu procesorom a všetky skreslenia to riešilo až digitalne , tak isto si pamatam že som stravil hodiny s digitalnymi gitarovymi procesormi do racku na vystave v inchebe , Ked sa riešilo niekedy analogove skreslenie + digitalne efekty , tak len koli kvalite analogu , napr. som mal doma požčany ART xtreme multiefekt ktory tieto veci kombinoval. ...

rastis

Příspěvek od rastis »

Digitech RP7 ma skreslovacii obvod analogovy, dokonca tam bola jedna mala ECC83 v nom.

neviem, ci netrepnem, ale mne sa zda, ze prve digitalne skreslovace (simulacie) prisli az na pocitacovej platforme...

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

PRESONUS AudioBox 22 VSL
Mohu jen doporucit

gilberty23

Příspěvek od gilberty23 »

Ratis: Mám asus, intel corei7, 4 gb ram, a 2 hardisky. Karat ide cez Usb 2.0. Daw pouzivam reaper. Ale spominanu latenciu pocitujem aj v inych Daw a to aj ked nemám zapnute ziadne Fx (pluginy). Skusal som aj rozne ovladace.

gilberty23

Takze zatial tu máme jeden bod pre PRESONUS, je tu este niekto kto ma pozitivne skusenosti aj s inými produktmi. Dik

rastis

Příspěvek od rastis »

a nemas v blizkom okolii niekoho, kto sa Ti na to mrkne a skusili by ste, co je ozaj problem ?

gilberty23

Zajtra idem vyskusat Alesis io expres, tak som zvedavy, co to bude zac.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

gilberty : a mas nastavene poriadne drivery ? nastavil si si v reapery asio driver ? tiez to vidim ako rastis , ze to mas len zle nastavene .. Maudio zvukovky su v pohode a celkom pouzitelne ..

gilberty23

áno nastavil, všetko je nastavené tak ako má byť.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak pozri .. pri 256 buffri mas 6 msec .. co na vystup bude zrejme 12msec .. to uz dakomu moze vadit .. ide o to , ci ina zvukovka bude fungovat pri nizsom buffri .. to musis len odskusat ..

jazzym

Příspěvek od jazzym »

nemožem to sice teraz overiť ale Reaper neopravuje nahratu latenciu automaticky ! ale dal sa celkom slušne nastaviť do takej znesitelnej pre realny monitoring.
rastis píše:Digitech RP7 ma skreslovacii obvod analogovy, dokonca tam bola jedna mala ECC83 v nom.
neviem, ci netrepnem, ale mne sa zda, ze prve digitalne skreslovace (simulacie) prisli az na pocitacovej platforme...
trepes :D elektronka tam bola ale len na nabudenie snimaču preampom , tak jak dnes su analogove predzosilnovače v každom digitalnom multiefekte.a hi z instrument vstupoch. digitalne kreslitka boli uz aj pred tym napr slavne lacne zoom 505.

gilberty:
kupovat novu zvukovku zatial netreba, ..neskor jedine koli možnosti 192kHz samplingu.

ja osobne by som to riešil cez dva signaly, jeden čisty by sa nahral do pc , a druhy monitorovaci by som skresloval nejakym lacnym multiefektom, lenže toto by sa asi muselo riešiť cez dva geary alebo cez zvukovku + maly mix, najlepšie s return send slučkou :roll:

gilberty23

To bude asi naozaj jediné riešenie, práve som našiel benchmarking kariet a ako s najnižšou latenciou s USB portom sa javí suverénne RME babyface (ale zas až tak bohatý ježiško nebol), ale taktiež slušné výsledky dosiahla NI kontakt 6, ktorú mam v svojom zozname adeptov, takže ju niekedy vyskúšam a dám vám vedieť ako to dopadlo. Diky kolegovci za rady :-)

gilberty23

jazzym: Mas pravdu, zatial to budem riesit, cez direct monitoring s naslednym posunutim tracku.

rastis

Příspěvek od rastis »

jazzym píše:...
trepes :D elektronka tam bola ale len na nabudenie snimaču preampom , tak jak dnes su analogove predzosilnovače v každom digitalnom multiefekte.a hi z instrument vstupoch. digitalne kreslitka boli uz aj pred tym napr slavne lacne zoom 505....
nepisal som, ze to skreslenie v RP7 bolo elektronkove, ono sa to moc ani s jednou ECCckou neda. "nabudenie snimacu preampom" znamena co ?

o tom, ze by Zoom 505 vyuzival na skreslenie modeling silne pochybujem, uz len vzhladom k datumu vyroby a cenovej relacii, kde sa v tom case pohyboval. mas nejaky zdroj, kde sa da overit, co pises ? respektive co si predstavujes pod "digitalne kreslitko" ?

trochu som zaspominal a podla mna prve ozaj digitalne riesenie skresleneho zvuku priniesla firma Johnson, prvy raz som to videl vo Frankfurte v cca 1996-97, bolo to drahe pomaly jak auto, moc dobre to nehralo a Zoom 505 uz bol na trhu.

si skvely prispievatel, odpovedas vsetkym a na vsetko, prispevky mas fajn dlhe. trochu si este straz obsah. byt uplny zaciatocnik a natrafit na fore zrovna na Teba - no s panom bohom :)

rastis

Příspěvek od rastis »

jazzym píše:nemožem to sice teraz overiť ale Reaper neopravuje nahratu latenciu automaticky !...
latencia sa nema co nahrat. latenciu mozes mat na vystupe pri monitoringu, inde nie. ak sa Ti uklada zaznam oneskorene, nieco je nahovno. alebo je nahovno ten program, co sa tak sprava, aj ked sa mi nechce verit, ze by nejaka firma napisala SW, ktory nevie spravne ulozit zaznam.

Odpovědět