Usb zvuková karta pre gitaristu do 200 €

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
jazzym

Re: Usb zvuková karta pre gitaristu do 200 €

Příspěvek od jazzym »

rastis píše: trochu som zaspominal a podla mna prve ozaj digitalne riesenie skresleneho zvuku priniesla firma Johnson, prvy raz som to videl vo Frankfurte v cca 1996-97, bolo to drahe pomaly jak auto, moc dobre to nehralo a Zoom 505 uz bol na trhu.
rok 1996 nebola žiadna éra dinosaurov,. už dva roky predtym som si kupil svoj prvy 486 počitač a to akurat začali 120MHz pentium predavat.
pre vyrobcov lacnych multiefektov bolo určite vyhodnejšie naprogramovať nejaky čip a nie pajkovať plno elektronickych sučastiek aby mali aj distortion , fuzz aj overdrive .. a ešte k tomu sa to nejakym zahadnym :roll: spôsobom ukladalo do pamatí. Zoom 505 zvladal 7efektov simultanne , AD 18bit/DA16bit 31.25kHz
Digitech RP7 bol v podstate tiež lacny digitalny multiefect , ktory ako prvy lacny mal v preampe elektronku . procesor riadil napatie v nej koli volume . Skreslenia ale riešili za AD prevodnikom , teda dgitalne , :wink: keby to bol analog tak už dávno mam nahodenú udicu v bazaroch aby som ho kupil. 8)
rastis píše: multiefekty s 90tych rokoch su ina debata. skreslovacie obvody tam byvavali spravidla analogove, este pred digitalnou sekciou. v ramci digitalu sa tam potom len primiesaval efekt, ale direkt signal bol vzdy povodny (respektive zefektovany analogovou castou), takze nejake latencie tam ani nemali ako nastat, kedze nikdy na vystupe nebol signal, ktory by presiel takou cestou, ako prechadza, ked sa bavime o dnesnom efektovani v PC...
ked si niekto mysli že primiešavacie efekty(send/return) môžu mať latenciu tak je na omyle , .. keby nedosahovali nulovej latencie tak by sa niektore typy reverbov a inych eff. nedali použiť . Určite by sa taka HW mašina nepredavala. :!: len u vst tu latenciu trochu odpuštame , ale mne to vadi aj tam.
rastis píše: latencia sa nema co nahrat. latenciu mozes mat na vystupe pri monitoringu, inde nie. ak sa Ti uklada zaznam oneskorene, nieco je nahovno. alebo je nahovno ten program, co sa tak sprava, aj ked sa mi nechce verit, ze by nejaka firma napisala SW, ktory nevie spravne ulozit zaznam.
vyskušaj audacity , nastav si latenciu na najvyššiu hodnotu a použi direct monitoring pri nahrani sola do predchadzajucej linky, uvidiš že bude mimo, . po tom si musiš pracne zistit aku mas latenciu , a v nastaveniach o tu latenciu zmenšiš alebo zvačšíš to číslo opravy latencie cca 130ms /buffer100ms/, ked nahras dalsi track mozes vidiet ako sa kratko po nahrani sam posunie :wink:

rastis: mas dobre prispevky ale mal by si si kontrolvat obsah nech niekoho nepomylis :D

rastis

Příspěvek od rastis »

ziadne pajkovanie elektronickych suciastok, staci na to jeden integrac. este raz - vies tvrdenie, ze skreslenie v hentych starych lacnych multasoch sa riesilo softverovo, dolozit nejakym linkom ?

tu mas manual k RP7:

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=& ... GU&cad=rjt

tvaria sa, ze pouzivaju dva typy skreslenia - flaskove a tranzistorove. mozme to brat samozrejme s velkou rezervou, ale modeling to zjavne nieje, pretoze ten bol vtedy v plienkach a rozhodne nebol vyuzivany v lacnych srackovych multasoch.

co je zahadne na ukladani do pamate ? trebars digitalne ovladane analogove syntaky sa vyrabali 15 rokov predtym, aj s ukladanim do pamate...

a co to vlastne cely cas tvrdis ? ze dnesni vyrobcovia zvukoviek su kreteni, pretoze bez latencie fungovali multiefekty uz v 90tych rokoch ? no fungovali, pretoze neboli az tak digitalne, ako si myslis...

rastis

Příspěvek od rastis »

jazzym píše:...
vyskušaj audacity , nastav si latenciu na najvyššiu hodnotu a použi direct monitoring pri nahrani sola do predchadzajucej linky, uvidiš že bude mimo, ....
ak je tak, bude to asi jeden z dovodov, preco ten SW moc ludi na seriozne nahravanie nepouziva...

jazzym

Příspěvek od jazzym »

no.. vyzera to že som dostal na prdel :oops:

Dobu 1997 si dobre pamatam chcel som kupit ten digitech RP7 , mali ho už dvaja chalani zo susednej skušobne ,... mal v sebe looper , rozne delaye , flanger ,..pačil sa mi, a dokonca som niečo o nom čital v muzikuse ktory som dost často kupoval. Bola to doba averzie voči digitalom , lebo naozaj ešte nedosahovali moc kvality , ale s latenciou nebol problem , . Ked teraz vidim že tam pišu solid state distortions tak asi tu udicu predsa len nahodím do bazaru. :roll: a po rokoch si RP7 kupim.
Som si však isty že to analogove a lampove v nom je preto aby splnili chuťky gitaristom a nie preto že by v tej dobe nevedeli vytvoriť digitalny modeling.

gilberty23

Příspěvek od gilberty23 »

Priatelia, prikladam screenshot, kde je moznost vidiet vyslednu latenciu (11,5ms), aj ked je zvukovka (m audio fastrack) nastavena na minimalnych 64 sample. Musim definitivne zhodnotit, ze takato miera oneskorenia uz ma negativne nasledky na hudobny vykon muzikanta. Preto sa priklanam k nazoru, vyuzit pri nahravani "Direct monitor", pricom sice nie je mozne vyuzit vst efektovanie v real-time a nahratu stapu je potrebne posunut "dozadu" o potrebne milisekundy, aby to sedelo s clikom.
latencia fastrack.jpg

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

toto su veci ktorym nerozumiem .. ako sa dakto dokaze dostat na 2 msec ..

gilberty23

Koniec koncov, dostat sa na vysledne 2ms je mozne asi len pri audio rozhraniach Pci expres, aj to asi len pri profi masinach. Opravte ma ak sa mylim.

blueevil

Příspěvek od blueevil »

Maudio zvukovky su v pohode a celkom pouzitelne ..[/quote]

Pytkin a ty ma chces staviat ku nieakej vetrieske ako si spominal? :mrgreen:

blueevil

Příspěvek od blueevil »

RP7 vychadzala z RP5 a RP6, ta lampa a celkova koncepcia toho multiefektu je o nicom, lepsia varianta a zvuk je RP3. pokial chces nieco starozitne s lampou, tak preamp ADA MP1, Rocktron Piranha, LamPed. multiefekty Digitech GSP 2101, ART SGX 2000, ZOOM 9150. latencia ASIO nieje az taky problem, zavisi to od konkretneho VST, ten sa vsak da pouzit dodatocne

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2gilberty: co to pořád máte všichni s tím posouváním? Já si to snad budu muset vyzkoušet, až se dostanu k HW, který ASIO Direct Monitoring umí (myslím tím, že ho aktuálně nemám u sebe). Seriózní DAW přece nemůže tohle dělat;...!

P.

gilberty23

Pavli, pokusim sa ti to vvysvetlit. Ked hovorim o tom "posuvani", mam na mysli funkcia direct monitor zabudovanu v audio interface. Kde vstupny signal je odosielany priamo do vystupu. Monitorovany audiosignal, ktory sa v tomto pripade vyhne latencii systemu uplne. V praxi to napriklad znamena, ze ked si v DAW pustim track s nejakym drum loop a zacnem do toho nahravat gitaru, cez spominanu funckiu direct monitoring - hra sa mi pohodne vdaka nulovej latencii. Ale gitarovy signal sa ti do pocitaca nahra uz s odozvou. Potom staci ten track posunut dozadu o vzniknutu latenciu.

gilberty23

P1030001.jpg
P1030003.jpg

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Jů - to jsou mi ale věci :-D ale ať čtu jak čtu, nikde tu nic o nuceném posouvání nových stop oproti zbytku nečtu.... 8)

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

blueevil píše:
blueevil píše:Maudio zvukovky su v pohode a celkom pouzitelne ..
Pytkin a ty ma chces staviat ku nieakej vetrieske ako si spominal? :mrgreen:
nezachytavam jazyk tvojho kmena ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

gilberty : nic nemusis posuvat .. DAW ti tu latenciu kompenzuje .. jak pri Direct Monitoringu , tak pri softwarovom .. teda ak pouzivas nejaky normalny DAW .. nenormalne DAWy to mozno nerobia .. ale kto by ich pouzival ? :)

Odpovědět