rok 1996 nebola žiadna éra dinosaurov,. už dva roky predtym som si kupil svoj prvy 486 počitač a to akurat začali 120MHz pentium predavat.rastis píše: trochu som zaspominal a podla mna prve ozaj digitalne riesenie skresleneho zvuku priniesla firma Johnson, prvy raz som to videl vo Frankfurte v cca 1996-97, bolo to drahe pomaly jak auto, moc dobre to nehralo a Zoom 505 uz bol na trhu.
pre vyrobcov lacnych multiefektov bolo určite vyhodnejšie naprogramovať nejaky čip a nie pajkovať plno elektronickych sučastiek aby mali aj distortion , fuzz aj overdrive .. a ešte k tomu sa to nejakym zahadnym

Digitech RP7 bol v podstate tiež lacny digitalny multiefect , ktory ako prvy lacny mal v preampe elektronku . procesor riadil napatie v nej koli volume . Skreslenia ale riešili za AD prevodnikom , teda dgitalne ,

ked si niekto mysli že primiešavacie efekty(send/return) môžu mať latenciu tak je na omyle , .. keby nedosahovali nulovej latencie tak by sa niektore typy reverbov a inych eff. nedali použiť . Určite by sa taka HW mašina nepredavala.rastis píše: multiefekty s 90tych rokoch su ina debata. skreslovacie obvody tam byvavali spravidla analogove, este pred digitalnou sekciou. v ramci digitalu sa tam potom len primiesaval efekt, ale direkt signal bol vzdy povodny (respektive zefektovany analogovou castou), takze nejake latencie tam ani nemali ako nastat, kedze nikdy na vystupe nebol signal, ktory by presiel takou cestou, ako prechadza, ked sa bavime o dnesnom efektovani v PC...

vyskušaj audacity , nastav si latenciu na najvyššiu hodnotu a použi direct monitoring pri nahrani sola do predchadzajucej linky, uvidiš že bude mimo, . po tom si musiš pracne zistit aku mas latenciu , a v nastaveniach o tu latenciu zmenšiš alebo zvačšíš to číslo opravy latencie cca 130ms /buffer100ms/, ked nahras dalsi track mozes vidiet ako sa kratko po nahrani sam posunierastis píše: latencia sa nema co nahrat. latenciu mozes mat na vystupe pri monitoringu, inde nie. ak sa Ti uklada zaznam oneskorene, nieco je nahovno. alebo je nahovno ten program, co sa tak sprava, aj ked sa mi nechce verit, ze by nejaka firma napisala SW, ktory nevie spravne ulozit zaznam.

rastis: mas dobre prispevky ale mal by si si kontrolvat obsah nech niekoho nepomylis