HENRYX - Všední stereotyp (instrumentálka)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Jindrix píše:
Acid Punk píše:Hroch ruleZZ!
"pro hudbu Henryxa se vziva oznaceni hroší hudba!"
ctete na strane 22!
Trochu jsem Tě nepochopil, ale to je jedno.
Možná jsem jen natvrdlý a pochopí to třeba jiní.
Nechci ale nahrávat na OT, takže to klidně nech být ;)
a do ....! jsem tu zase hlavni offtopikar :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jindrix: horsimu:) Odkazy na nazorove (mozna politicky) nezavadnou bezstarostnost, nostalgie a marasmus zduvodnene tak, ze jsou prirozenou naplni zivota. Okamzite se mi vybavi veci typu kamard do deste, nebo x detektivek ze zivota obcana ze stejneho obdobi. Nejspis to tak nemyslis, ale ve mne to tyhle pocity vyvolalo. Tohle vyjadreni bych si nedovolil, protoze bych ho nemohl myslet vazne.

EDIT: Ale mela to byt vlastne jen poznamka pod carou, je to tvoje skladba a tvuj projev. A jeste abys me nepochopil spatne, me se to v hodne ohledech libi, tohle je jen takove zamysleni nad mym vztahem k tomuhle typu hudby.

Magion

Příspěvek od Magion »

Hele to jede!

Dobrý - fakt sranda! Dobrý retro - líbí se mi tam takový ty ModernTalking klavesky - ty bych i zvýraznil a jak se to atmoškou dostane do nekonečnýho příběhu, tak je to úplně ono. Ještě charizmatickej zpěv, pár dovážnejch zvuků a bude to rozhoddně z 21.století - naopak zapracovat s tím retro nádechem a rozjet to odvážně a máš z toho futurismus jak sviňa!

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Amorph: OK, ani ode mě nic ve zlém ;)

Magion: Zajímavý názor! Možná udělám remix téhle skladby :)
Díky moc za reakci!

bassline

Příspěvek od bassline »

Tak uz som to pocul aj na monitoroch aj na sluchadlach a vsade to hraje dobre :lol: . Len tak dalej, viac takychto trackov !! :twisted:

IMHO keby som nevedel ze to je na PC tak by som si myslel ze je to ' naozajstne a z 80 rokov '

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

bassline: Ještě jednou díky za reakci, moc mě potěšila ;)
S největší pravděpodobností ode mě asi více hudby v tomto stylu přibude... Jsem prostě "stará škola" a možná proto se mi taková hudba daří více, než pokusy o napodobení dnešního standardu...
Díky za názor!

Magion

Příspěvek od Magion »

Jasně, když ti to jde, tak v tom pokračuj. Proč se snažit vtlačovat do nějakých módních stylů, když ti nesedí.....

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

magion: Přesto mě to láká alespoň zkusit, ale stejně z toho nakonec vyjde nějaké retro, spíše horší ;) A tak uvidíme! Díky!

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Magion píše:...a jak se to atmoškou dostane do nekonečnýho příběhu, tak je to úplně ono.
Promiň mi prosím ještě tuto moji zprávu, ale byl jsem v závislosti na Tvoji výše citovanou reakci dosti nevybíravě napadnut v PM jedním z uživatelů Electrozone, že jsem prý jaksi zneužil melodii z filmu Never Ending Story, za to ale Ty samozřejmě nemůžeš, to není výtka, jen dotaz:
Opravdu je ta mezihra (asi jsi myslel mezihru?), jak píšeš (ta "atmoška nekonečnýho příběhu") tolik podobná té muzice z Never Ending Story?
No, pokud ano, tak se omlouvám, ale - Never Ending Story jsem viděl pouze v té úplně první verzi a to už je mnoho let a pamatuji si z ní jen tu stěžejní melodii (v našem podání podstatně později L. Machálková = Galaxie přání).
Na žádnou muziku z toho filmu (z verze, kterou jsem viděl) podobnou znění téhle mé skladby si opravdu nepamatuji a pokud jsem svoji mezihru tak nahrál, že ji to moc připomíná, bylo to možná podvědomě, protože jsem to třeba už někde slyšel, aniž bych si to uvědomoval.
Rytmika, kompozice, co já vím, co je tomu podobné...
Ale co není dnes něčemu podobné... To už jsem psal.

Takže se omlouvám, ale opravdu jsem nechtěl nic a nikoho kopírovat, ani napodobovat.
A omlouvám se i Tobě za znovuotevření Tvého příspěvku.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

2 Jindrix: myslim, ze to vubec nemusis resit ani se omlouvat i kdyby to nahodou vykradeny bylo;)

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Amorph: "Vykradený" to opravdu není, ale stejně mě štve, pokud si to někdo myslí :(
Ale OK, nebudu to řešit. Díky za reakci!

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hmm, pekny, fakt 80. leta, hezky melodicky - v cem si delal ty kytaru?

Negativa: uvod mi prijde moc dlouhej, na 2.03 ti nejak ujely prsty bych rekl se syntakem (lead), zvlastni mix phoda atmosfery a depky - pokud je to schvalne, tak klobouk dolu...

Celkove hodnotim hodne kladne, fakt hezka kompozice.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

upman:
Kytara - už jsem to psal - jsou to upravené samply z VST Virtual Guitarist E-Edition a trošičku "prohnané" přes Guitar-Rig.
Ohledně délky úvodu - vidíš, mě zase byla vytčena příliš dlouhá mezihra. Ale jsem rád, že se Ti to líbí - mělo to mít atmosféru klasického, všedního, každodenního, pracovního stereotypu, trochu zklidnění a zase očekávání dalších věcí... Ale to je jedno, to byla jen moje idea.

Na těch 2:03 neregistruji žádné "ujetí prstů", to se omlouvám.
Buď to už díky nesčetným počtům poslechů při skládání, mixáži apod. nevnímám, nebo nevím, sorry.

Ale moc díky za názor, jsem opravdu rád, že se to zase někomu dalšímu alespoň trochu líbí. Díky.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Tak, tohle asi už bude opravdu derniéra téhle mé skladby na tomto fóru.
Na vaše podnětné rady jsem se s tím ještě pokoušel něco udělat, ale bohužel - žádných zásadních změn už skladba nedostála, pokud bych z toho nechtěl udělat nový, úplně jiný track.
S diskutovaným snare jsem zkoušel "psí kusy", ale nakonec to vždy dopadlo tak, že mi to úplně rozbořilo atmosféru celého tracku, tak jsem nakonec nechal ten původní, jen jsem ho nepatrně "pošteloval" a ubral mu reverbu, ale to asi stejně poznám ve skladbě jen já a nikdo jiný :(

A tak jsem alespoň trochu poladil "spodek" (basa + bicí) a upravil poměry některých nástrojů, zejména solo-zvuku. Myslím, že by to mělo teď "šlapat" lépe.

Kdo ještě máte chuť stahovat, poslouchat a hodnotit (hlavně zvuk), tak prosím (verze ještě nejsou masterované):
HENRYX - Všední stereotyp (upravená verze) (5.85 MB, 4:08 min. )

Pro případné srovnání ještě link na původní verzi:
HENRYX - Všední stereotyp (původní verze) (5.84 MB, 4:08 min. )

A teď už vás s tím opravdu nebudu otravovat a díky ještě jednou všem, kteří napsali a i těm, kteří nenapsali, ale aspoň si skladbu poslechli.

Odpovědět