Mind Warp - Blue Lagoon +

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

fova: já vim, proto jsem psal, že je to dělané na doby rytmu nějaké reggae-like melodie...ale jasně, až díky tobě jsem na to přišel, jinak bych si toho asi nevšimnul...takže díkes :)

fova

Příspěvek od fova »

Good luck. Koncim a jdu sledovat Stargate Atlantis....

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

fova píše:No tak v tom pripade se ti bije melodie s bicima. Nejdou souhlasne spolu na doby. Zkus to postelovat.
Kdyz mas napr. rytmus um ta ta um ta ta, tak melodie nemuze byt um ta um ta.
Po tech prvnich par vterinach nastoupi ty "techno bici" a tam uz to slape dobre.
No jasně - při prvním poslechu jsem si toho nevšiml, ale fova má pravdu - opravdu se to tam nějak na začátku tluče. A jak píše - dále, po nástupu těch "hustějších" bicích je to už OK.

elektri

Příspěvek od elektri »

tak na těch bicích mi nepřijde absolutně nic divného

ten začátek mi připomíná Stand by Me

emptysound

Příspěvek od emptysound »

Překonal, ale pořád jsi ještě neukázal veškerý svůj potenciál. Chybí mi tam živý element. Všechno je to jenom skrz qvantizační mřížku. Skus si trochu hrát z odchylkama. Živý člověk nehraje přesně a to je právě to co mi tam chybí.

Jinak teda nechápu o jaké rytmické odchylce se bavíte. Neslyším nic co by bylo v nepořádku.

es

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

elektri: mno, tak teď tedy nevím, ke komu se přidat - jestli to nechat jak to je, nebo se v tom zítra pohrabat a nějak to vykoumat do lepší stravitelnosti pro všechny ;) nj, co člověk, to názor...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

emptysound: ono tohle není hrané žívě, stejně jako story continues nebyla hraná živě, je to čistě psané v piano rollu, trošku s pomocí keyboardu, ale minimálně...nejsem tak dobrý hráč, abych tohle zahrál naživo - to bych to musel cvičit a ani potom by to nebylo košer, je to samý akord, docela těžké...

ovšem jak jsi psal předtím - možná by to chtělo nějakou živou melodii bez kvantizace přes tohle celé přetáhnout, nebo spíše zpěv - ale na to nemám mikrofony ani zpěvačky, můžu tam dát tak max. chorály...určitě přes to ale jde ještě něco navléct, ikdyž už tak je tam not možná až moc...je ale fakt, že pár věcí v té hlavní pasáži bylo původně bez kvantizace a znělo to lépe, ale ne tak perfektně a já mám docela rád, když to sedí jak prdel na hrnec :)
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 18 črc 2007 22:52, celkem upraveno 1 x.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

elektri, emptysound: Jedná se o začátek, asi tak do 0:14 - kopák je určitě v pohodě, ale opravdu to vypadá (zní), jako když se tam cosi tluče s rytmem (já myslím hi-hat)... Ale třeba je to jen dojem, třeba úmysl...
Jinak nic proti.

Pardon.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Jindrix: nj, tak je to, snad dobře počítám, 3:2...takže tři si myslí, že se to tluče a dva, že je to v pohodě...asi s tím pro klid duše něco zítra provedu :)

Vey

Příspěvek od Vey »

Me ty bici prijdou v pohode .. chapu to jako zamer.
Jinak, v porovnani s tvym prvnim produktem, kterej jsem tu mel moznost slyset je to pokrok. Celkove je to ale zbytecne moc dlouhy .. na to ze je to porad dokola.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Rytmika je v pohodě. Důraz na druhou dobu přece ničemu nevadí a je to slyšet jen v intru, kde to nemůže nikoho rozčilovat. Skladba obsahuje i dobrý motiv, bohužel nedotažený až úplně jak by to šlo (ale to už tam slyším jak bych to udělal já, a moje skladba to přece není). Dobrý je to.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

fova

Příspěvek od fova »

Kdyz tak nad tim premyslim, tak ve skutecnosti neni na tom uvodu nic spatne - i bici i melodie jsou zrejme rytmicky spravne. Problem je v tom, ze ta kombinace se me osobne nelibi a neudelal bych to tak.
Naposledy upravil(a) fova dne 18 črc 2007 23:18, celkem upraveno 1 x.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Vey: nj, rozumim, dlouhý a pořád dokola, to je - ikdyž změny v nástrojích to snad trošku obměňují...ale ono to zatím jinak nešlo, teda nebyl jsem jinak schopen...když jsem nedávno poslouchal staré hity od kraftwerk, tak tam jeli pořád dokola snad ještě víc než já - no tím se s nima určitě nesrovnávám, také jsou čtyři a já jen jeden :) každopádně díky za názor :)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Shodan: díky za názor :) kdybys mi chtěl s dotažením motivu pomoct, není problém, stačí napsat PM :) to ostatně platí pro kohokoliv...

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Jindy2 píše:Shodan: díky za názor :) kdybys mi chtěl s dotažením motivu pomoct, není problém, stačí napsat PM :) to ostatně platí pro kohokoliv...
To není o pomoci, to je o tom, že já bych to udělal jinak. Já jsem já, ty seš ty :wink:

BTW, OT: "Robot Jox"? Podle toho starýho sci-fi "mech" filmu?
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Odpovědět