mini techno set - korg emx + kaoss pad 3

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Acid Punk

Re: mini techno set - korg emx + kaoss pad 3

Příspěvek od Acid Punk »

dendy píše:ked uz sme pri zostavach live setu - chcel by som na master hodit nejaky maly jednoduchy (== lacny) analogovy kompresor - nemate nejake tipy ??
RNC (pouzival tusim Juanita/Brooklyn) ci Alesis 3630 - pouzivali udajne Daft Punk.
No a vyssi low end liga by mel byt Drawmer ale s tim nemam zkusenosti, jen vim ze si ho zvukari kupovali misto Alesisu 3630 :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

jo tak s tim kompresorem na masteru by mě to taky zajímalo, mimo jiné proto sem se na záčátku ptal, jak se to hraje Dendymu na akci.

dendy

Příspěvek od dendy »

Brenda Walsh píše:jo tak s tim kompresorem na masteru by mě to taky zajímalo, mimo jiné proto sem se na záčátku ptal, jak se to hraje Dendymu na akci.
ja momentalne pouzivam 3 slot insertov na emx ako kompresor a prve 2 routojem do neho - ale to je velmi obmedzujuce, jednak pridem o 1 insert a jednaj aj tak ked budem chciet hrat sucasne s emx a esx tak mi to problem spolocneho kompresora neriesi..

acid: dik za tipy, pozriem...

Coal

Příspěvek od Coal »

Compresor taky chci ,ale da se klidne i bez.myslim zae se nic tak moc nedeje.No signal bych kuli tomu neroutoval.

dendy

Příspěvek od dendy »

Coal píše:Compresor taky chci ,ale da se klidne i bez.myslim zae se nic tak moc nedeje.No signal bych kuli tomu neroutoval.
ale jo deje - praveze aj v tom mojom sete pouzivam kompresiu dost vyrazne - ma dost zadadny vplyv na celkovy charakter zvuku, na to ako to "pumpuje" a ako sa navzajom ovplyvnuju jednotlive zvuky.. vsimni ze mi to vsetko tak "dycha" okolo kopaku... to je prave tym kompresorom na konci celeho retazca .. preto ho chcem detachnut a odsadit aby som mohol viac veci (emx, esx a mozno este 1 externy synth) mixnut dokopy a cele to pustit cez kompresor...

inak idealne by bolo ak by to bol nejaky kompresor priamo so zabudovanym sidechain vstupom, tak na napada.. to by bolo uplne idealne ...

Coal

Příspěvek od Coal »

No abys nebyl zklamanej ze uz to neni ono ,ze to tak pekne prave nepumpuje ,neco jinyho je compresor zabudovanej primo v emx a neco jinyho bude comp na mastreru venku,nehlede na to ze na pripadnej mix tracku po stopach do DAW a treba master to s tim compresorem v emx nepujde.

dendy

Příspěvek od dendy »

http://www.dendy.sk/teho/live2.mp3

nova verzia :-) tento krat som zo zvukom uz o trosku viac spokojny, hlavne co sa tyka kopakov :-)

Coal

Příspěvek od Coal »

kua si to nemuzu pustit,lezim v posteli s notebookem

peteness

Příspěvek od peteness »

Dendy: parada, fakt pekny zvuk. :D
btw kupuju ESX. Myslis, ze ty ESX startovni samply jsou podobne tady s tema PCM vzorkama EMX nebo je to uplne neco jineho?

dendy

Příspěvek od dendy »

peteness píše:Dendy: parada, fakt pekny zvuk. :D
btw kupuju ESX. Myslis, ze ty ESX startovni samply jsou podobne tady s tema PCM vzorkama EMX nebo je to uplne neco jineho?
PCM vzorky na bicie su viac-nenej rovnake - len ich nieje tolko, EMX ma cca 20 kopakov napr. a v tom starter kite ESX ich je tusim 9 .. zasadny rozdiel je ze ESX nema synth engine (co je jasne;) a napriklat ten v tych mojich ukazkach pocut dost :) ale ten zvuk, celkovy charakter, efekty a spravfanie sa filtra je identicke ... ESX imho tiez velmi dobra volba ;) napr. timestretch realtime funguje doost dobre ... trosku nepohodlne je nahravanie vlastnych samplov - potrebujes usb citacku na smartmedia karty a aspon 1 smartmediu cez ktoru to tam budes sypat - ESX ma bohuzial nejak nahovno spravene A/D alebo co, ale napr. ked som nasamploval kopak a potom ten isty nahral cez smartmediu, tak ten samplovany bol ale ze VYRAZNE zatlmeny (pri priblizne rovnakej hlasitosti) - proste fak ze sampluje to hodne zle :(...

jo a treba ratat s tym ze ma internu pamat len myslim oklo 20 MB takze nejake dlhe loopy do toho nenapchas (streamovat zo smartmedie nevie)

strasne fajn su tie elektronky na vystupe - fakt do dodava uplne inu stavu vystupnemu zvuku, napr. s roland grooveboxmi/samplermi sa to neda ani porovnat....

peteness

Příspěvek od peteness »

Dendy: kdyz to vemu statisticky :D podle vintagesynth a pokud plati nejaka navaznost mezi starsima ES, EM a novyma ESX, EMX, tak spousta velkych kluku pouzivala ES, zatimco EM skoro nikdo. A na skopky kdyz uz, tak uplne nejlepsi je udajne nejstarsi ER. Krome toho mam od Excoma R3, coz je parada za ty penize a podobny modeling zvuky z nej dostanu, i kdyz tam chybi ta zabava se sequencerem. .......stejne ale driv nebo pozdeji koupim MS20, jine cesty asi nebude. Kdyz posloucham nove Prodigy, je to jasne, zase to hlavni maso stoji na MS20.....tak az se prezene krize a bude nejaky volny kousek v okoli, je v planu :D

ale hraje ti to pekne, uz zacinas strilet skoro do cerneho. :wink:

dendy

Příspěvek od dendy »

peteness píše: ale hraje ti to pekne, uz zacinas strilet skoro do cerneho. :wink:
dik:) ale hovorim od dokonalosti to ma este straasne daleko.. ESX uz sa vratil z opravy tak buduci tyzden uz zapojim aj jeho :) v dvojke sa im to bude lepsie tiahnut :) este tam chcem totiz doplnit nejake industrialne atmosfery z TI-cka, to bude to prave:) mam to v hlave, len to zrealizovat :)

co je zaujimave, ale presne som to cakal - uplne ma to teraz STRASNE bavi ked mam take obmedzene moznosti, ziadny komp, jednoduchy step sequencer, malo fx, malo vsetkeho - ale VELA zabavy pri tom :)

peteness

Příspěvek od peteness »

dokonalost uz bych ted moc neresil, protoze to je imaginarni pojem, nedosahnes ji nikdy a kdyz uz budes jakztakz spokojeny, zjistis, ze mezitim vyrostla nova generace, ktera dokonalost posunula uplne jinam. :D Mozna to chce delat ve vice lidech. Kdyz slysim Invaders Must Die, tak ten zvuk uz je mimo moje chapani, na to to uz musi byt dalsi dva zkuseni machri, kteri to dotahnou v ProTools nebo v necem.
Me kdysi davno nejvic bavilo, kdyz jsem mel ke kytare Zoom Rhytm RT123, bylo tam 13 padu a v loop rezimu clovek spoustel a vypinal loopy, ktery si pripravil a to byla nekonecna radost i kdyz mohly hrat naraz maximalne 4. Neco podobneho hraveho prave cekam od Electribe a samo v daleko lepsi kvalite. Na MPC me prave sralo, ze clovek nevidi co se deje uvnitr a nemuze to za behu moc ovlivnovat a taky ani komunikace s kompem nebyla takova, ze by to vynahradila.

dendy

Příspěvek od dendy »

peteness píše:...a to byla nekonecna radost i kdyz mohly hrat naraz maximalne 4. Neco podobneho hraveho prave cekam od Electribe....
presne o tom to je ;-) to naozaj cakas dobre a dostanes toho do sytosti :)

tu dokonalost som myslel skorej smerom sam k sebe, ze proste budem aspon na 80% spokojny s tym ze je to presne take ako si predstavujem... zatial som tak na 40-45% ...

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

dendy píše:http://www.dendy.sk/teho/live2.mp3

nova verzia :-) tento krat som zo zvukom uz o trosku viac spokojny, hlavne co sa tyka kopakov :-)
To je pekne slapajici psychedelie :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Odpovědět