Prvotsky : No Pressure EP
Prvotsky : No Pressure EP
Ahoj Vsem!
Vydal sem druhe EP - doufam ze se bude libit!
Mastering by Lukas Turza
https://open.spotify.com/album/6ECnyauw ... n6GL4G50Rw
Vydal sem druhe EP - doufam ze se bude libit!
Mastering by Lukas Turza
https://open.spotify.com/album/6ECnyauw ... n6GL4G50Rw
Re: Prvotsky : No Pressure EP
Prijemne EP, trochu retro jazzy zvuk. Najviac sa mi paci asi house shot.
ahoj kamarade!
klanim se a smekam. bajecna prace + skvelej vyber masteringovyho studia!
klanim se a smekam. bajecna prace + skvelej vyber masteringovyho studia!
Díky Klucí! čirá radost.. baví mi to čím dál víc 

Co sa tyka hudby samotnej je to parada.
Samozrejme by som radsej uvital viac "akusticku" verziu. Myslim tym vymenu nastrojov za menej synteticke. Je to vsak len moja osobna preferencia.
Co sa tyka mixu a masteringu. Myslim ze je tam viac kompresie ako by som ja osobne dal. Trochu to narusa dynamiku a mylim ze tento styl by bol na tom lepsie s vacsim rozhasom dynamiky. Pride my to ako mix a master klasickej EDM co ale toto nie je. Nemam moznost pozriet na original nekomprimovanu verzie ale iba na stream mp3 zo soundcloudu takze udaje, ktore vidim urcite nie su totozne. Urcite to nie je master urceny pre streaming. Napriklad NO PRESSURE, okrem maleho clippingu je tam aj pomerne "velky" DC offset -59.3dB lavy a -59.3 pravy kanal.

Co sa tyka mixu a masteringu. Myslim ze je tam viac kompresie ako by som ja osobne dal. Trochu to narusa dynamiku a mylim ze tento styl by bol na tom lepsie s vacsim rozhasom dynamiky. Pride my to ako mix a master klasickej EDM co ale toto nie je. Nemam moznost pozriet na original nekomprimovanu verzie ale iba na stream mp3 zo soundcloudu takze udaje, ktore vidim urcite nie su totozne. Urcite to nie je master urceny pre streaming. Napriklad NO PRESSURE, okrem maleho clippingu je tam aj pomerne "velky" DC offset -59.3dB lavy a -59.3 pravy kanal.
trojakew: no pressure je nazev ep...
co nam rikaji ty tvoje analyticke udaje o dc offsetu a clippingu sc souboru?
a jak to hraje? tvuj zvuk uz se k tomuhle nekdy priblizil aspon na sto metru?
co nam rikaji ty tvoje analyticke udaje o dc offsetu a clippingu sc souboru?
a jak to hraje? tvuj zvuk uz se k tomuhle nekdy priblizil aspon na sto metru?
Niekto tu je trochu agresivny a protireci argumentom vhodhym usmrkaneho decka. Nikdy som nepovedal ze dokazem urobit lepsie. To co pisem su moje postrehy. Neexistuje dokonalost, ale je dobre sa sanzit priblizit sa. Hraje to pre mna tak ako som opisal. Na tento styl mne (podotykam mne) vadi velka kompressia. Ta kompresia nie je len u toho jednoho tracku ale u vsetkych. DC offset cisla su k Played Down.
Ak mam byt este viac kritickejsi tak prosim (znova Played Down). U toho tracku neviem z akeho dovodu je vsetko vyssie ako 16k HZ prec. Co je dost pocut. Dalej je maly peak niekde medzi 80 a 100Hz. Je tam toho viac ako by so ja nastavil, a iba to zbytocne ubera na celkovej hlastitosti treku. Mozno to bol dovod vyssej kompressie. V celom spektre je niekolko malych nevyvazenych casti, ktore mierne narusaju rovnovahu. Stale vsak najviac v tychto trekoch povazujem za najhorsiu tu kompressiu. Napriklad v casti ktora zacina v 3 minute je jednoznace pocutelne skreslenie. Ako som pisal v prispevky vyssie, mam moznost vypocut len stream verziu z SC a je mozne, ze tieto artefakty mozy byt vysledkom konverzie do stream verzie, ale mozu byt aj vysledok velkej kompresie. Znovu ako som pisal tento master nieje vhdony pre stream a podla vsetkeho slo o CD master a prevod sposobil ze true peak je omnoho vyssie +0.12dB lavy a +0.01dB pravy kanal.
Ak mam byt este viac kritickejsi tak prosim (znova Played Down). U toho tracku neviem z akeho dovodu je vsetko vyssie ako 16k HZ prec. Co je dost pocut. Dalej je maly peak niekde medzi 80 a 100Hz. Je tam toho viac ako by so ja nastavil, a iba to zbytocne ubera na celkovej hlastitosti treku. Mozno to bol dovod vyssej kompressie. V celom spektre je niekolko malych nevyvazenych casti, ktore mierne narusaju rovnovahu. Stale vsak najviac v tychto trekoch povazujem za najhorsiu tu kompressiu. Napriklad v casti ktora zacina v 3 minute je jednoznace pocutelne skreslenie. Ako som pisal v prispevky vyssie, mam moznost vypocut len stream verziu z SC a je mozne, ze tieto artefakty mozy byt vysledkom konverzie do stream verzie, ale mozu byt aj vysledok velkej kompresie. Znovu ako som pisal tento master nieje vhdony pre stream a podla vsetkeho slo o CD master a prevod sposobil ze true peak je omnoho vyssie +0.12dB lavy a +0.01dB pravy kanal.
tady jde o neco jinyho. cas od casu se tu objevi nekdo bez jakyhokoliv backgroundu, neznalej stylu a prostredi, a v tomhle pripade si troufnu rict i autorit (protoze to, co lukas dokazal a ma za sebou je hodno respektu) a pousti se do radoby chytrejch postrehu, kritik a analyz, ktere provadi na zaklade sc ukazek. to je proste k smichu. je to stejne hloupy, jako bys podle instagramu hodnotil technickou kvalitu fotografii.
Paradna muzika, aj zvuk, aj vsetko. Velice potesilo 
V oboch pripadoch reagujes uplne nevhodne a agresivne. V prvom pripspevku porovnavas kto mas dlhsi "nastroj". V druhom nazyvas niekoho koho nepoznas hlupakom. Prosim precitaj si moje pripspevky znovu.biscuit píše: ↑02 lis 2019 01:27tady jde o neco jinyho. cas od casu se tu objevi nekdo bez jakyhokoliv backgroundu, neznalej stylu a prostredi, a v tomhle pripade si troufnu rict i autorit (protoze to, co lukas dokazal a ma za sebou je hodno respektu) a pousti se do radoby chytrejch postrehu, kritik a analyz, ktere provadi na zaklade sc ukazek. to je proste k smichu. je to stejne hloupy, jako bys podle instagramu hodnotil technickou kvalitu fotografii.
snazis se cist mezi radky neco co tam neni. zrejme dusledek nejakeho komplexu.
Ako prve sa chcem ospravedlnit za off topic, ktory tu vnzikol. Autorom tohoto paskvilu je vsak biscuit, ktory miesto komentovania hudby autora komentuje komenty inych. Ako som pisal hudba je super. Mix aj master je dobry, ale su tam veci, ktore mne nesedia.
Pan biscuit sa snazi neustale argumentovat blbostami. Metafora ktoru pouzial je absolutne stupidna. Aj ked ide len o stream verziu ukazuje nam to, ze dotycny nevenoval cas priprave verzie trekov pre stream (alebo nebol dotazany pre ake medium chce robit mastering alebo v tom bol iny dovod to je jedno). Aj ked soundcloud neovplivnuje (ako jeden z mala stremovacih sluzieb) uroven hlasitosti (loudness) aj tak konverzia pri uploade do stream verzie ma vplyv na na strop a tak je vhodne nastavit limiter na -1.0dBTP aby sa clovek vyhol moznemu clipingu a tak moznym nechcenym "artefaktom". Dalsi fakt, ze vsetko nad 16kHZ je prec neie je ovplivnene konverziou, ale masteringom. Track som analyzoval iba preto, lebo my nieco vadilo na zvuku a chcel som to potvrdit aj cislami.
Toto su postrehy, ktore nemaju zosmiesnit alebo kritizovat tieto skladby. Prave naopak, ak by som chcel ublizit tak budem ticho a nebudem nic hovorit alebo budem klamat ake je to vsetko super dokonale.
Je otazne preco to pan biscuit berie tak osobne a ci to nie je nahodou dosledok neakeho komplexu.
Pan biscuit sa snazi neustale argumentovat blbostami. Metafora ktoru pouzial je absolutne stupidna. Aj ked ide len o stream verziu ukazuje nam to, ze dotycny nevenoval cas priprave verzie trekov pre stream (alebo nebol dotazany pre ake medium chce robit mastering alebo v tom bol iny dovod to je jedno). Aj ked soundcloud neovplivnuje (ako jeden z mala stremovacih sluzieb) uroven hlasitosti (loudness) aj tak konverzia pri uploade do stream verzie ma vplyv na na strop a tak je vhodne nastavit limiter na -1.0dBTP aby sa clovek vyhol moznemu clipingu a tak moznym nechcenym "artefaktom". Dalsi fakt, ze vsetko nad 16kHZ je prec neie je ovplivnene konverziou, ale masteringom. Track som analyzoval iba preto, lebo my nieco vadilo na zvuku a chcel som to potvrdit aj cislami.
Toto su postrehy, ktore nemaju zosmiesnit alebo kritizovat tieto skladby. Prave naopak, ak by som chcel ublizit tak budem ticho a nebudem nic hovorit alebo budem klamat ake je to vsetko super dokonale.
Je otazne preco to pan biscuit berie tak osobne a ci to nie je nahodou dosledok neakeho komplexu.
Muzika velmi příjemná!
Chápu to správně, že trojakEW je čtverák EW převlečený za ovčáka?
Chápu to správně, že trojakEW je čtverák EW převlečený za ovčáka?

Pohodova hudba aj zvuk
TrojakEW-No ja sa teda do masteringu nevyznam ani trochu ale uplne bezne sa seka vsetko nad 16KHz..Obzvlast hudba robena cisto ITB ani nema co uzitocne ponuknut nad 16KHz kedze tam chyba prirodzena Ambiance-odrazy cize AIR...Takze nechapem o co ti ide..
Taky vinyl alebo tape ani neviem ci vobec hra nad 16KHz?Jak to bolo mastrovane na pasku..

TrojakEW-No ja sa teda do masteringu nevyznam ani trochu ale uplne bezne sa seka vsetko nad 16KHz..Obzvlast hudba robena cisto ITB ani nema co uzitocne ponuknut nad 16KHz kedze tam chyba prirodzena Ambiance-odrazy cize AIR...Takze nechapem o co ti ide..
Taky vinyl alebo tape ani neviem ci vobec hra nad 16KHz?Jak to bolo mastrovane na pasku..
tap: to urcite ne, i kdyz k ovcackovi to nema daleko
to je jen smutna shoda dvou znaku. jirku by tyhle trolli blaboly uz z principu nemohly nikdy napadnout