Ray Subject - Pulsar (original + remixy)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
lavender

Re: Ray Subject - Pulsar (original + remixy)

Příspěvek od lavender »

nechapem jednu vec, na co tu mnohi frflu - na frekvencne charakteristiky samplov. z mojho pohladu je v style rozhodujuci rytmus a nie charakter zvuku. (pre mna)
pre to je pre mna dendyho track trancom liznuty breakbeat.
nech si tam uz autor dava sample ake chce. to by bolo velmi zle, keby kazdy pouival rovnake sample - lebo mlok (dnb,dbstp a pod)... ;)

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy píše:
bassline píše:Syntaky zneju prilis staticky, mdlo, tomu syntakovemu zvuku mi chyba organicky charakter kvoli ktoremu by sa to prijemne pocuvalo...skoda...
no jo, ked ja lepsi syntak ako to mdle neorganicke waldorf pulse2 (z ktoreho su uplne vsetky zvuky okrem hihatov, perkusii a snaru) nemam :mrgreen: :twisted:
No ale mne sa nepacilo ani tvoje demo na Pulse 2 a Semblance co si pred nejakym casom sem daval...neviem, ale robis iny typ zvukov (patchov) ako kedysi alebo uz nepouzivas chorus/unison na zvuky ktore si to pytaju, niekde tam bude problem, preto dojem tej staticnosti a neorganicnosti...Inac neviem ako Pulse 2 hraje v skutocnosti, ale z YT ukazok mi ten zvuk prisiel dost chutny. Takze je to aj o tom ake zvuky clovek na tom naladi. Proste je mozne naladit patch do polohy kde zvuk neznie zaujimavo, nech uz to hraje z analogu alebo z niecoho ineho :) ...sam mi predsa kritizujes moj typ zvukov ked som sem daval nejake ukazky syntakov, takze to poznas :lol:

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

lavender píše:nechapem jednu vec, na co tu mnohi frflu - na frekvencne charakteristiky samplov. z mojho pohladu je v style rozhodujuci rytmus a nie charakter zvuku. (pre mna)
pre to je pre mna dendyho track trancom liznuty breakbeat.
nech si tam uz autor dava sample ake chce. to by bolo velmi zle, keby kazdy pouival rovnake sample - lebo mlok (dnb,dbstp a pod)... ;)
Aby sme sa rozumeli ;-)
Akusticky kopak do psy-cka asi nedas, takisto 808 do rocku, prip. ine prirovnanie. Pri EDM je to aj o vybere zvukov - samplov - bicich. Nechcem to tu nijak idealizovat - filozoficky rozvijat. Dnb/dnstp bolo moje prirovnanie k dendyho vybratym samplom. Na fore a nielen tu je mrte popisane, ako "gruvuje" dnb, kopak - jeho fund. frekvencia je inde, kedze basa je hlboha aj Hz su nizsie.
Iny kopak by sa mu tam asi ani moc neujal ani sidechain mu nepomohol kedze ma basu co mu ide v nizkych frekv. Tu uz filozofia bokom, technicky... Pokial by vyslovene nezmenil aranz tej basy, ten jeho kopak mu tam nikdy uplne nesadne. Niekto to robi uz zauzivane, niekto laboruje neskor, potom zisti ze treba bud inu basu alebo jej iny aranz.
Samozrejme, mozme byt vsetcia vysmiaty, len pozitivne reagovat ako na SC a pritom si ten track kazdy z nas vypocuje len z nudy ked tu pride na ezone... Alebo, ked pozname dendyho, vypocujeme si to niekolko krat a popiseme dojmy... To som urobil ja.
Uprimne, kebyze tu da niekto koho nepoznam nejaky trek - budem mat rovnake dojmy z toho, tak sa nevyjadrim, nic nenapisem.
Dovolim si tvrdit, ze napriek tomu, ze som dendymu napisal, ze je to pre mna nepodarok, nejde o kritiku, skor o nazor, moj vlastny. Isto, su to hratky so slovami. Ale pre mna to znamena to co pisem ja, dendy to vie.
Podla mna je zasadny rozdiel v chapani.
A ja nikomu nikdy nechcem zle :-] som pozitivista.

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Tak teď jsem si na tom pošmákl. Velice plný a šťavnatý zvuk. :-)

Potřeba poslouchat po poledni ! :-)

edit: po obědě. :wink:

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline píše:sam mi predsa kritizujes moj typ zvukov ked som sem daval nejake ukazky syntakov, takze to poznas :lol:
nojo to je fakt :-)) my dvaja sme na uplne opacnych zvukovych spektrach hahaha.. ale v jednom ti dam za pravdu, pomaly sa zacinam zase obracat k HW :-)) dokonca zacinam spekulovat zase nad nordleadom hahah :mrgreen:

levander: jo ja tomyho kritiku chapem a z casti aj mu davam za pravdu.. to zase nie ze nie.. ja si vazim kazdej kritiky ... a za kazdu som vdacny vzdy nejak posuva.. aj ked je pravda ze to zaboli trochu ked sa clovek s niecim sere, ma pocit ze to je super a potom ho zvozia pod ciernu zem.. a,e to je ok.. treba sa odosobnit..

rozhodne sa este posuniem s tym trackom, aj to co pisal to y aj jirka.. tu basu spravi uplne inak.. nebudem rozbijat koncept psy basy a psy koapaka, psy kopak tam nechat chcem takze aj basu skusim potiahnut smerom k psyckovej bas.. uvidime.. hodim sem ukazku ked daco vymyslim..

este raz diky za vsetky kritiky !

dendy

Příspěvek od dendy »

nic, skusil som to ale s inou basou to nefunguje, cele sa to rozpadne.. uzatvaram to, bol to experiment, nevysiel, mozno nabuduce .. aktualna verzia online je akoze 'final' ...

bassline

Příspěvek od bassline »

Robis hudbu pre svoj vlastny vkus, alebo pre vkus ostatnych ?

Ak tebe samotnemu sa to paci, tak je totalna hlupost podkopavat vlastny track len kvoli tomu ze niekomu inemu sa nepaci. A ako som ti uz pisal, mne osobne to hudobne sedi nemam najmensi problem aj ini ti napisali ze je to fajn. Naopak mna oslovilo najma prave to ze si sa odputal od toho klasickeho psy stylu, track mi pride celkom zivy a melodicky zaujimavy, pohral si sa s tym.

dendy

Příspěvek od dendy »

ako je to vzdy o hladani strednej cesty.. vobec si nedat poradit je tiez hlupost, pohlad inych casto cloveka nakopne k tomu vojst do dveri ktore predtym nechal zavrete a nakoniec zisti ze aj pre neho je to tak lepsie...

na druhej strane kazdemu clovek nevyhovie.. s touto final verziou som na 90% spokojny, zvysok nema zmysel riesit kedze to je "len" hobby :-) mojou zasadou je hrabat sa v tom len do momentu kym ma to bavi, v prvom rade je to relax a zabava nie praca :-)

ak by mal niekto chut remixovat, mozem spravit sample pack :-)

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

Lead mi sice vadí, ale jinak dobrej brejk.. bicí i synťáky good

lavender

Příspěvek od lavender »

@tomy: nesuhlasim s viacerymi vecami cos napisal, ale sak maj to tak jak mas. nebudem ta presviedcat.
pri skladbe je podstatne to, ci do nej autor nieco dal, alebo je to samoucelna vyklikana vec. pre mna tam dendy nieco dal, pre teba nie - holt tak to je.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Celkom v pohode track, dobre sa pritom robi :) pokial si prilis nevsimam titulnu melodiu, ktora je fakt nejaka jednoducha, ale s tym zvukom asi nejake Stravinskeho harmonie moc neurobis ze? Za mna takych 83 %, alebo 4 z piatich hviezdiciek keby som robil review :)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

lavender píše:@tomy: nesuhlasim s viacerymi vecami cos napisal, ale sak maj to tak jak mas. nebudem ta presviedcat.
pri skladbe je podstatne to, ci do nej autor nieco dal, alebo je to samoucelna vyklikana vec. pre mna tam dendy nieco dal, pre teba nie - holt tak to je.
Naozaj netusim preço mas potrebu nejakym sposobom ma presvedcit, ze moj nazor nie je OK :-] ved som pisal, spomenul 2x ze je to len moj pohlad na vec, neber mi ho :-]
Samozrejme, ze je podstatne co autor do skladby dava. Ja to nikomu neberem, respektujem, vlastne... toto ma ani raz nenapadlo, ze by som to nejakym sposobom negoval pripadne atakoval.
Aby to nebolo samoucelne... aj pri sportovom aute, napriek dizajnu potrebujes riesit aerodynamiku... asi nema cenu sa k tomu vracat, beriem to vsak z tej strany, ze sudis moj nazor na zaklade tvojich kriterii. Ale to sa neda, nie sme ofce a kazdy ma ten nazor svoj. Bavime sa o nazore estickom, ziadny moralny aspekt v tom nie je.

lavender

Příspěvek od lavender »

@tomy: no lebo nemas pravdu ;) kto povedal, ze nedam akusticky kopak do trance alebo tr808 do rocku? ked chcem, dam. ale ako som napisal - nechavam ti tvoj nazor, maj si ho. ale to neznamena, ze ho respektujem, pretoze je z casti obmedzeny. v muzike je mozne vsetko.

dendy

Příspěvek od dendy »

chlapi boha nehadajte sa tu :-) obaja mate pravdu.. a obaja ju nemate .. :-))

btw robim novu verziu tracku.. s rovnym beatom a psy basou... nakoniec to tak asi bude lepsie :-)) pastem vysledok o den- dva..

nechcete dakto skusit remix ?? ked uz budu dve verzie, este dake remixy bolo by to fajn EP .. a aspon namiesto vykecavaňia sa po forach spravite daco co pretrva :-)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

ja som v tom nevinne, vysvetlujem a ostavam nepochopeny :-]

Odpovědět