Ray Subject - Pulsar (original + remixy)
Ray Subject - Pulsar (original + remixy)
Psytrance fullOn mix
Breakbeat mix
Geomystery "Calm after the storm Remix"
Sabiani remix
Analogrunner remix
Kto by mal chut remixovat, mam k dizpozicii aj samplepack, tak poslite message a poslem link 

Naposledy upravil(a) dendy dne 10 úno 2015 21:35, celkem upraveno 10 x.
Re: Ray Subject - Pulsar (original + remixy)
pekny! hudebne mi to sedlo, oslovuje me to urcite vic, nez tvoje obvykla PSY skatulka:) Mel bych dve technicke poznamky. 1) ty bici bych udelal min nabrousene a vic "drevene", ted na me pusobi trochu studene. Ten reverb na tom lead square syntaku bych stahnul a nechal tam spis delay. Podle me to bude pusobit vzdusnejs a imho lip. Ted to ten lead prostorove zbytecne hazi do roury.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
diky za pochvalu aj za tipy.. hlavne ten reverb, super postreh !! nieco mi tam stale vadilo, akoby to stale nemalo tu udernost a energiu len som nevedel prist na to cim to je.. stiahol som ho vyrazne a je to o moc lepsie..
bicie neviem.. ubral som trochu vysky (hlavne snaru), ale celkovo som s nimi spokojny.. no necham to par dni ulezat a uvidime, kazdopadne diky za tipy !
uploadnuta nova verzia...
bicie neviem.. ubral som trochu vysky (hlavne snaru), ale celkovo som s nimi spokojny.. no necham to par dni ulezat a uvidime, kazdopadne diky za tipy !
uploadnuta nova verzia...
helou!
podarena praca, vzdy obdivujem ked niekto dokaze pracovat striktne v ramci styloveho zamerania (lebo ja to neviem aj ked strasne chcem kolkokrat).
frflem - trocha na ten main lead tiez. taky co ja viem - nemastny neslany. a dost vysadeny vpredu. bud bych cosi skusil urezat a dat tichsie, nejaku jemnu saturaciu... neviem...
ale - je to na Tebe
ako das tak bude.
podarena praca, vzdy obdivujem ked niekto dokaze pracovat striktne v ramci styloveho zamerania (lebo ja to neviem aj ked strasne chcem kolkokrat).
frflem - trocha na ten main lead tiez. taky co ja viem - nemastny neslany. a dost vysadeny vpredu. bud bych cosi skusil urezat a dat tichsie, nejaku jemnu saturaciu... neviem...
ale - je to na Tebe

Mne sa to nepaci. Melodia a aranz (bez delayov a fx) posobia psy-ckovsky, whoosh efekty to same. Aranz bicich je v poho ale prevedenie, to je pre mna hybrid snahy dubstep/dnb bicich samplov, ktorym nevysiel zvuk - technicke prevedenie. kopak/snare su stratene, prehlusuje ich zvuk basy a synthov. bublajuca basa je moc nahlas. vsetko je vpredu. viem si to predstavit v psy-prevedi, ale toto je pre mna (sorry brathm) nepodarok. :-]
Hudobne sa mi to paci. Je to take zive, fajn sa to pocuva, nenudi, melodicky vydarene...
Ale bohuzial ma vobec neoslovuje zvuk. Syntaky zneju prilis staticky, mdlo, tomu syntakovemu zvuku mi chyba organicky charakter kvoli ktoremu by sa to prijemne pocuvalo...skoda...
Ale bohuzial ma vobec neoslovuje zvuk. Syntaky zneju prilis staticky, mdlo, tomu syntakovemu zvuku mi chyba organicky charakter kvoli ktoremu by sa to prijemne pocuvalo...skoda...
Mně se líbí ten vokálek, nebo spíš úvodní slovo. To je mistr osobne? 
Docela příjemně se to poslouchá, takový podmaz třeba na Primu ZOOM jak stvořený. Jsi lepší v rytmice než v těch melodiích, to bych nějak předělal, nebo prostě ty synty vyhodil a udělal to jinak, jsou takový unavený nějak - skoro jako Nightwork, jestli to znáš (asi jo, když je toho plné rádio televize)

Docela příjemně se to poslouchá, takový podmaz třeba na Primu ZOOM jak stvořený. Jsi lepší v rytmice než v těch melodiích, to bych nějak předělal, nebo prostě ty synty vyhodil a udělal to jinak, jsou takový unavený nějak - skoro jako Nightwork, jestli to znáš (asi jo, když je toho plné rádio televize)

no jo, ked ja lepsi syntak ako to mdle neorganicke waldorf pulse2 (z ktoreho su uplne vsetky zvuky okrem hihatov, perkusii a snaru) nemambassline píše:Syntaky zneju prilis staticky, mdlo, tomu syntakovemu zvuku mi chyba organicky charakter kvoli ktoremu by sa to prijemne pocuvalo...skoda...

haha niee.. to je Alec Baldwinpeteness píše:Mně se líbí ten vokálek, nebo spíš úvodní slovo. To je mistr osobne ?

no naposledy si od nich pamatam pesnicku "jsem gej" ci jak sa volala, tak neviem, ci ti to pripomina tupeteness píše:skoro jako Nightwork, jestli to znáš (asi jo, když je toho plné rádio televize)

no to si ma zaklincoval.. a ja sa tu vytiesam, ze najlepsia vec co som spravil za poslednych par rokovtomy45 píše:toto je pre mna (sorry brathm) nepodarok. :-]

no to obdivujem aj ja a myslim si ze mne sa to moc nedarilavender píše: obdivujem ked niekto dokaze pracovat striktne v ramci styloveho zamerania (lebo ja to neviem aj ked strasne chcem kolkokrat).

Dendy, z čeho taháš drums?
snare/hihats/perkusie su z nejakeho vseobecneho sample packu .. snare je layer asi troch zvukov... inak nic specialne.. hihaty tiez standartne sample, niekde layerovane, inde som sa hral s obalkami..
kick je z pulse
kick je z pulse

Tak ako ma psy svoju sablonu, techniku, maju aj ine styly. Niekedy ta kombi pristupov - postupov vyludi nieco nove, inokedy len "nieco". Chapem, ze si vynalozil snahu [emoji4] ja to beriem. Ale je tam pre mna nesurodost. Nemam nic proti melodii, aranzu bicich. A takisto sa treba aj odosobnit. Sam neviem do akej miery presne, kiez by som to posledneho 3/4 roka vedel, ze ano... Ale u tvojich lamanych beatov brathm mi to pride, ze len zmenis rytmiku bicich/bpm a tym to pre teba konci. ;-] ja nazyvam (moja vlastna terminologia [emoji4]) tie prskave, kratke kopaky/snare, hajtky ako dubstep/dnb. Tie sa podla mna maju preryt, prerezat a zacinaju frekvencne niekde inde. Nejaka ta hajtka, nejaky ten tamb, sem-tam ride. Perkusii pomenej lebo by sa stratili, resp. by tak nevynikli. Tak to vidim ja, neudavam pravidla ani sablony, pomenuvam svojim slovnikom co pre mna lamany beat znamena. Posledne 3-4 mes. sa snazim stvorit 1 track (rovny beat, stylovo zaradit neviem) a proste vzdy po prvotnej euforii to padne niekam inam... Bud mi to hombre ofrfle a bohuzial ma pravdu alebo tam vtrepem zvuk ktory rozbije (nie technicky) cely domcek, ktory si skladam. Treba sa asi drzat toho v com je clovek doma. Ma na to know-how. Predsalen roky stravene u teba psy-ckom ta naucili-dali ti cosi co teraz za hodiny nemozem dat u ineho stylu.
tomy ved v pohode ja chapem ako to myslis... neboj nevykaslem sa teraz na muziku len koli tvrdej kritike
))
ja chapem to co hovoris s tymi sablonami, zasadami ... v psycku sa snazim drzat pravidiel v ramci svojich schopnosti co najviac.. toto je nieco ine.. ja sa nesnazim naladit dubstep.. ani dnb.. ani "standardny" breakbeat... snazim sa prave veci z psychka ktore mam rad posunut do uplne inej roviny, nahradit standarny 4/4 beat a basu niecim inym.. pre mna je toto experiment, nie pokus trafit sa do nejakej sablony
ako vazim si tvojej kritiky, takze pohoda.. nepripustam ze je to celkom zle, som presvedceny ze "nepodarok" to nieje
na druhej strane pripustam ze s tymi bicimi by som este mal nieco spravit (amorph mal pravdu) ale to skorej v ramci finetuningu..
ono pride mi ze clovek by sa nemal stale len snazit triafat co najpresnejsie do sablon, obcas by sa aj mal prave na tie sablony vysrat a spravit nieco co mozno takmer nikomu nebude sediet (lebo 90% ludi je prave zvyknutych na tie sablony).. ale tym sa potom clovek niekam posunie, vyskusa si nejake nove veci..
a hlavne takato tvorba bavi.. naplna... a o to asi, ked sme v rovine hobby a nie profi tvorby, ide... ak sa najde niekto komu sa to aj bude pacit som rad.. ak nie, co uz.. svet sa nezruti
))

ja chapem to co hovoris s tymi sablonami, zasadami ... v psycku sa snazim drzat pravidiel v ramci svojich schopnosti co najviac.. toto je nieco ine.. ja sa nesnazim naladit dubstep.. ani dnb.. ani "standardny" breakbeat... snazim sa prave veci z psychka ktore mam rad posunut do uplne inej roviny, nahradit standarny 4/4 beat a basu niecim inym.. pre mna je toto experiment, nie pokus trafit sa do nejakej sablony
ako vazim si tvojej kritiky, takze pohoda.. nepripustam ze je to celkom zle, som presvedceny ze "nepodarok" to nieje

ono pride mi ze clovek by sa nemal stale len snazit triafat co najpresnejsie do sablon, obcas by sa aj mal prave na tie sablony vysrat a spravit nieco co mozno takmer nikomu nebude sediet (lebo 90% ludi je prave zvyknutych na tie sablony).. ale tym sa potom clovek niekam posunie, vyskusa si nejake nove veci..
a hlavne takato tvorba bavi.. naplna... a o to asi, ked sme v rovine hobby a nie profi tvorby, ide... ak sa najde niekto komu sa to aj bude pacit som rad.. ak nie, co uz.. svet sa nezruti

Zdar, no pokial ta este zaujima moj nazor, tak by som sa urcite pohral s bicimi. Jak spomenul Tomy, kopak a snare su na moj vkus malo vyrazne. Dalej ta melodia co zacne okolo 1. minuty je na mna trochu cheesy, ona sa tam objavi este raz v druhej polovici, tam mi to az tak nevadi. takze asi by som to uplne vyhodil na zaciatku a nechal to iba v 2. polovici. Ono je mozno lepsie ked nevylozis karty hned na stol a skladba sa postupne vyvija. Tot moj nazor..
- Jirka Štolfa
No podle mě tam dělá hlavní bordel basa. Rytmicky si moc nesedí s kopákem a zbytkem bicích. Chybí tomu líp vylazený groove. Možná sidechain ? Možná LFO na basu? Možná jiná basa (rytmicky)? A taky jsem si na to možná akorát tak rychle nezvykl. Poslechnu pak na velkých bednách doma.
edit: Na poslech na in-earech mi spodek příjde víc v pohodě i když bych pořad líp zrytmizoval basu, ale vcelku mi příjde otravná ta hlavní melodie. Bicí mi příjdou v pohodě a je to pro mě ta nejzábavnější složka.
edit: Na poslech na in-earech mi spodek příjde víc v pohodě i když bych pořad líp zrytmizoval basu, ale vcelku mi příjde otravná ta hlavní melodie. Bicí mi příjdou v pohodě a je to pro mě ta nejzábavnější složka.
lavender: jo ten lead bol moc nahlas.. mal si pravdu (a mozno aj preto jirkovi vadil tak:-)) .. trochu viac som ho zasaturoval a dal tichsie.. pridal som trochu kopak, snaru spodne spektrum a ubral vysky.. je tam nova verzia uploadnuta..
sabiani: myslis ten sliceovany pad, tak roztiahnuty do sterea ?? zaujimave, povodne dom ho tam ani nemal bachol som ho do uvodu na poslednu chvilu lebo mi totam prislo moc prazdne.. rozhodne na tom nieco je..
jirka: jo, basa sa mi uz paci tiez stale menej.. sidechain kopakom na nej je.. ale mozno ju uplne vyhodim a spravim inak...
sabiani: myslis ten sliceovany pad, tak roztiahnuty do sterea ?? zaujimave, povodne dom ho tam ani nemal bachol som ho do uvodu na poslednu chvilu lebo mi totam prislo moc prazdne.. rozhodne na tom nieco je..
jirka: jo, basa sa mi uz paci tiez stale menej.. sidechain kopakom na nej je.. ale mozno ju uplne vyhodim a spravim inak...
Naposledy upravil(a) dendy dne 30 pro 2014 10:57, celkem upraveno 1 x.