Registrace tracků - prosím o radu

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
syncro

Re: Registrace tracků - prosím o radu

Příspěvek od syncro »

ignis: Jasně, že chtějí. Proč by to jinak dělali? Ale chtějí až peníze z toho, co tvá hudba vydělá na těch portálech, na něž ji distribuují. Vezmou si 15 procent z tvého honoráře. Dopředu jim neplatíš nic, paušálně jim neplatíš nic...
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

dano

Příspěvek od dano »

Ja by som to urcite cele neprecenoval a neprekombinovaval. Koniec koncov, staci si pozriet statistiky, kolko novych trackov pribudne za hodinu len na Spotify. Treba robit muziku a tomuto venovat cas naozaj len btw. Podstatne dolezitejsie su stranky, na ktorych dochadza aj k nejakej interakcii, napriklad Soundcloud alebo Bandcamp.

ignis

Příspěvek od ignis »

syncro: Tak jsem to pochopil a toto mi nevadí, protože...Moje muzika asi nic moc nevydělá, je to hobby. Zabývám se tím sice 20 let, ale v business rovině to funguje jen jako showcase mých skills. Potenciální noví zaměstnavatelé a partneři si řeknou "hmm, ten kluk je fakt šikovnej že tomu všemu rozumí" - takhle mi to funguje a asi na tom nebudu nic měnit. Zůstává mi z toho totiž to, že dělám hudbu pro radost. Alespoň dokud si mě nikdo přímo na to nenajme.

dano: Profily na těchto platformách už jsem si zkusmo tvořil - vím, že tyhle zmíněné patří k "must have" co by měl hudebník mít. A přesně jak píšeš - štve mě ztrácet čas s tvorbou a tuněním profilů na pomalu deseti platfmormách, fakt mě to nebaví, ale aby to za mě vytvořili a spravovali tihle distributoři je asi utopie. Alespoň dokud jsem noname nevýdělečný interpret.

Když už dodělávám web, tak ho v dnešní době holt aspoň s něčím propojit musím. Pokud mi za 20 EUR distributor protlačí skladby (i) na Spotify, proč ne. Zrovna u Spotify jsem zjistil, že si to tam sám nahrát nemůžu, což mě trochu štve. V tomto, když to chci, mi ten distributor snad prospěje.

Zatím si říkám, že bych měl mít SoundCloud, Bandcamp, Youtube (Music?), Spotify, IG, FB, možná Apple Music (pokud se tam nějak dostanu). Pokud mi distributor pomůže i s tím, aby ty skladby ukazovaly v přehrávačích správné "tagy" (tedy původní problém, proč jsem tohle téma založil), budu jen rád. Osobně bych se nejradši na všechno zmíněné vykašlal, stačí, jakou práci mi dá dneska korektní Wordpress web s dobrým hudebním přehrávačem a dobrým SEO. Na celý web bych se nejradši taky vykašlal, jenže to, kvůli tomu, co jsem psal syncro, nejde.

PS: Na ty statistiky se radši nekoukám. Ale před lety jsem četl, že nejvíc tam vydělává ambientní hudba pro "práci", tak nevím...

syncro

Příspěvek od syncro »

ignis: Tohle je hrozně individuální a každej se s tím musí poprat sám. Toho, co bys "měl mít" je asi strašně moc a každej si tu hranici určuje sám. Někoho celej ten kolotoč kolem baví víc, někoho míň, někoho vůbec. Někdo dělá i dlouhý papírky s potiskem, někdo zas skoro není ani na internetech. Ptal ses na distribuci, popsal jsem svoji zkušenost s OneRPM. Jsem z těch, který baví muzika a ne ten kolotoč a OneRPM mi přišlo v poho...
GunJah Records

vasek

Příspěvek od vasek »

syncro: díky moc za doporučení toho OneRPM. Podle těch podmínek se to zdá být ideální varianta pro toho, kdo chce mít hudbu na Spotify a nečeká žádný velký výdělky.
ignis: Do webu bych příliš energie nevkládal. Stačí přehrávač, nějaký bio a kontakt. SEO akorát na tvoje umělecké jméno. Zbytek je potřeba soustředit na ty "velký" přehrávače hudby, kam reálně chodí lidi (narozdíl od webů).

syncro

Příspěvek od syncro »

vasek: Rádo se...
GunJah Records

Odpovědět