Soimmo One & bassline - Last Drama (remake)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
bassline

Soimmo One & bassline - Last Drama (remake)

Příspěvek od bassline »

Ahoj,

Inspirovany trackom Last Drama od Soimmo One som sa pustil s chutou (a od srdca :mrgreen: ) do tvorby noveho songu, kde som chcel spojit moje vizie s niekym inym a vysledok dopadol takto:
len smelo do mna, nestretite ma :) .
Naposledy upravil(a) bassline dne 23 zář 2011 11:11, celkem upraveno 1 x.

BS

Re: Soimmo One & bassline - Last Drama (electro remake)

Příspěvek od BS »

neni to spatny, aranze docela funguji, sice bych to osobne nevidel jako electro, ale kaslem na skatulkovani, ze jo. mne tam totiz nesedi ta fuze tech synthovejch zvuku a toho saxofonu a tak,. dokazal bych si to predstavit, ze by to mozna lip fungovalo ciste se synthetickejma zvukama... basa pekna, kolem 1:20 se to vcelku slusne rozjede.

co mne tam trochu stve, bass moc nahlas, nesladeny hlasitosti tech jednotlivejch sytnhovejch zvuku, a taky bych tem synthum jeste dal nejaky spolecny prostor, aby to pusobilo vic konzistentne ten motiv.jo a jeste bych tam pridal nejaky drum fills, a podobny vyrhavky bo po nejake dobe to trochu zaacne nudit, a zni to trochu loopovite.

ale jinak to je vcelku gut.

dendy

Re: Soimmo One & bassline - Last Drama (remake)

Příspěvek od dendy »

ja neviem mne to pride strasne prekombinovane .. prilis vela melodii, harmonii, kudrliniek, clovek sa v tom straca ... a napriek tomu ze tam je toho strasne vela tak z toho mam paradoxne monotonny pocit, ze to ide od zaciatku do konca v jednom duchu ...

badkick

Příspěvek od badkick »

bassline píše:Ahoj,

Inspirovany trackom Last Drama od Soimmo One som sa pustil s chutou (a od srdca :mrgreen: ) do tvorby noveho songu, kde som chcel spojit moje vizie s niekym inym a vysledok dopadol takto:
len smelo do mna, nestretite ma :) .
tak dobre:-) no neni to moja salka kavy:-) ale celkom fajn.
na moj vskus dost vela zmien (a roznych synth zvukov), skor by som pomalsie rozvinul a varioval nosnu melodiu.
pre mna to vyznieva tak skor chilloutovo:-) pride mi to trosku "retro" znejuce a ten vokal mi (neviem preco) v prvom momente trochu vzdialene evokoval ATB, You are not alone ;-) - to len ako taka pikoska.
heh. ale fajn.
Naposledy upravil(a) badkick dne 23 zář 2011 12:42, celkem upraveno 1 x.

badkick

Příspěvek od badkick »

dendy píše:ja neviem mne to pride strasne prekombinovane .. prilis vela melodii, harmonii, kudrliniek, clovek sa v tom straca ... a napriek tomu ze tam je toho strasne vela tak z toho mam paradoxne monotonny pocit, ze to ide od zaciatku do konca v jednom duchu ...
presne. si ma o sekundu predbehol ;-)
ako "remeselne" je to fakt prepracovane, ale je tam moc moc variacii a tiez mi tam proste chyba nejaky rozvinuty nosny motiv, nieco , coho sa da chytit a je "catchy":-) a ten zvuk mi pride ako som uz pisal, tak nejak retro a trochu "sterilny" - neviem, ci to je EQ alebo kompresorom alebo cim. ale nemam aktualny prehlad - mozno to ma presne tak zniet...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jen na notebooku..
nektery syntaky mi prisli hodne do ksichtu - ale mozna je to tou blbou reprodukci u me. pisnicka jako takova mi prijde opet v podobnym duchu, jako vas predchozi spolecnej pocin - hodne kudrlinek, ale nejakym jinym zpusobem, nez by se mi libilo a nez by pomohlo tomu, aby ta pisnicka mela nejakej spad a vyvoj - tim padem vic bavila. beat zase skoro jak ze samohrajky - opet jako u toho minulyho tracku, asi mas jinej pohled na vec, ale tohle by se za break snad dalo povazovat v dobe rozpuku grafitti v ny v 80tejch letech, ne dnes. myslim, ze kdyby to bylo postaveny na progresivnim beatu, jeho efektovani a krutym hranim si s nim, ze by to okoli mohlo bejt takovy hala bala nic moc nerikajici, jako je ted a nevadilo by to, protoze by bylo jasny, ze to je track k poradnymu breakovymu battl(e)u a ta rozmanitost dava break dancerovi vetsi prostor pro zmeny ;)

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy, biscuit:

No praveze som sa tentokrat snazil aby to malo vyvoj, takze podla vas nema ? Daval som pozor aj na to, aby som neodbiehal a aby vsetky motivy nejak spolu suviseli a plynule na seba nadvazovali...Neviem, mal som pocit ze sa mi tento krat podarilo z toho urobit nieco kompaktnejsie...kazdopadne jeden nemenny motiv pre song nebudem robit nikdy, pretoze to by som sa pri pocuvani a komponovani asi dost unudil :) ...

Ale na prvy posluch to moze urobit rozpacity dojem. Hlavne melodie tam su, ale asi som ich dal malo opakovat. Asi vam vadi to caste striedanie a nemate dostatok casu pocas vyvoja skladby aby ste si na to cele hned zvykli...

Z hladiska kompozicie sa to teda neda povazovat za uceleny song ? Posobi to na vas ako samostatne takty ktore so sebou nesuvisia ? - Hlavne toto ma zaujima.
A napiste potom ak sa vam bude chciet, ci s odstupom casu ten rozpacity pocit nesurodosti nahodou nezmizol :D

Biscuit, beat nebol zamer urobit do breakov ale do electra, ale nakoniec sa mi to akosi cele stylovo stocilo a posobi to zivsim a akustickejsim dojmom nez by elektro malo mat (strojovy groove)..

BS: Na tom asi nieco bude s tou basou. Niekedy sa mi zda ze je OK, niekedy ze je hlasno...musim pockat nez si usi oddychnu..

badkick

Příspěvek od badkick »

Ale na prvy posluch to moze urobit rozpacity dojem. Hlavne melodie tam su, ale asi som ich dal malo opakovat. Asi vam vadi to caste striedanie a nemate dostatok casu pocas vyvoja skladby aby ste si na to cele hned zvykli...

Z hladiska kompozicie sa to teda neda povazovat za uceleny song ? Posobi to na vas ako samostatne takty ktore so sebou nesuvisia ? - Hlavne toto ma zaujima.
A napiste potom ak sa vam bude chciet, ci s odstupom casu ten rozpacity pocit nesurodosti nahodou nezmizol
mne to pride tak, ze napriek tym spominanym moc castym variaciam v nastrojoch sa to pomerne dost opakuje. (a ten bici pattern k tomu mozno prispieva)
IMHO tracky (sice je to mierne rozne v roznych zanroch, ale aj tak su tam urcite spolocne prvky) zvyknu mat intro,verse, refren, verse, solo (breakdown), refren, etc, outro strukturu. tu mi to prave trochu chyba - pride mi to proste ako dookola pattern "verse" variacie.
ale to je len moj nazor:-)
Hlavne melodie tam su, ale asi som ich dal malo opakovat. Asi vam vadi to caste striedanie a nemate dostatok casu pocas vyvoja skladby aby ste si na to cele hned zvykli...
to si nemyslim, ze bude to prave orechove - ak kazdy pattern este zopakujes ...
btw. preco je vokal v podstate len na zaciatku?
maj sa

dendy

Příspěvek od dendy »

urcite uceleny song to je... to zase nie ze nie... len presne ako si povedal potrebujes tam dat predsa len o nieco viac "repetitivnosti" aby si clovek mohol zvyknut ... proste aspon 30 sekund nech ti hra viac menej to iste len s nejakou automatizaciou povezme zvuku nech to neznie upkne ako loop zase... problem je ze ty to mas moc kompozicne variabilne , prilis prehustene zmenami - to je opacny extrem k takym tym trackom co stale dokola 2 tony hraju...

ad bicie - suhlasim s biscuitom - skus viac popocuvat breakbeat stream na di.fm a poducit sa z toho, take viac sucasne znejuce bicie by to urcite kvalitativne zas o daco posunuli...

dendy

Příspěvek od dendy »

badkick píše: IMHO tracky (sice je to mierne rozne v roznych zanroch, ale aj tak su tam urcite spolocne prvky) zvyknu mat intro,verse, refren, verse, solo (breakdown), refren, etc, outro strukturu. tu mi to prave trochu chyba - pride mi to proste ako dookola pattern "verse" variacie.
tak tak presne...

bassline

Příspěvek od bassline »

badkick:

Ten vokal v intre je hlavnou zlozkou v originalnej skladbe a chcel som to ako hlavny motiv pouzit aj v mojej verzii, ale akosi z toho ostal len ten koniec " yoooour last drama" hrany saxikom a zvysok uz sa stocilo trochu inam :) ...Povodne som chcel aby ten motiv z vokalu dominoval, aby ta skladba tematicky stala na tom...no ale som trochu popustil uzdu :). Tazko sa viem kontrolovat v procese tvorenia, s novym taktom prichadza chut na tisic dalsich idei a povodna tema songu je rychle fuc...stale je to ale pre mna vyzva a chcem sa dalej pokusat vytvorit nieco, co by malo tak ako hovoris intro, verse, chorus, atd...

dendy:

Do breakov nechcem ist. Ale do electra. Aj na to sa nabuduce viac zameram. Chcel by som robit cistokrvne strojove elektro (ale nie kraftwerk-style) :mrgreen:

delay

Příspěvek od delay »

Je to vývojově takové improvizační :), jako muzikantskej jam...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bassline - ale co to je pro tebe electro? afrika bambaataa z pred triceti let? osobne mi prijde, ze mas daleko bliz k tomuhle, nez k tomu, cemu se dnes rika electro
to je prave to na co porad narazim. ten beat, aby znel soucasne, by mel bejt silnejsi, agresivnejsi, silenejsi..
nehlede na dalsi zvuky..
ale netvrdim, ze se clovek musi cpat do nejaky skatulky ;) ja bych to ani neresil, kdybys ty sam ty nazvy skatuli nepouzival.

bassline

Příspěvek od bassline »

biscuit: pre mna je electro toto:
Neni to electro ? Mne je to jedno, ako sa to vola...len som chcel povedat ze sa chcem zamerat na takyto strojovy styl... :)

dendy

Příspěvek od dendy »

biscuit: ale je aj nieco medzi tym.. medzi uplnym brutalnym oldschoolom a medzi sucasnym progresom ... a ja vidim basslina skorej tam ..

napriklad toto samozrejme bassline proste sa musi naucit menej prekomplikovavat tracky ;-) proste oni su v principe v tomto zanri strukturou (kompoziciou) fakt ovela jednoduchsie ale prave len tak to moze fungovat ... prilis vela kudrliniek a kompozinej komplikovanosti dance music proste nesedi, ani nahodou. umenie je prave spravit vec jednoduchsiu ale skvelo fungujucu...

Odpovědět