Synchro - Strange People

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Synchro

Synchro - Strange People

Příspěvek od Synchro »

Ahoj, tak tenhle track vznikl po nasamplovani nekterych vinyl? co se mi vali doma.Je to trochu takove psycho :) Dalo by se rict ze je to trochu remix na "Doors - People Are Strange".
Samploval jsem Velvet Underground, Deep Purple, The Doors, The Byrds, Evu Olmerovou, Edith Piaf a Kubisovou + track jehoz jmeno a interpreta neznam.
Veskere postrehy vítany...

biscuit

Re: Synchro - Strange People

Příspěvek od biscuit »

porad mi u toho chybi neco, co by z toho udelalo pecku... mozna i vic vlastnich motivu. hlavne beat a basova linka. asi je to na muj vkus az moc striktne samplisticky. asi mam rad neco vic takovyhleho:

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Vim co myslis, zkusim na tom zapracovat.Ten Mr Scruff zni pekne, dobra inspirace.

dendy

Příspěvek od dendy »

presne toto som chcel napisat co biscuit :-) pri samplovanej muzike je strasne dolezite ukazat svoju sikovnost a vhodne pokrutit tie zvuky tak ze casto clovek az nevie uhadnut z coho to pochadza :-) to je ten pravy kumst..

Synchro

Příspěvek od Synchro »

To Dendy: Vsak treba ten saxik a basa jsou totalne zprehazeny.Neco vic, neco min.Ale hodne sem uvazoval ze do toho zkusim neco svyho, bassu bych mohl zvladnout, ale necham si to napriste.

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

biscuit: ale trefil ses s tim scruffem dobře do synchrova tracku,má to úplně stejnou atmošku..nejsi dj ? :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bejvavalo :-)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Lehce OT: Desky z 50,60 a 70 let se samplovaly minimalne uz od druhy poloviny 80-tek.
Precijenom nejaky desetileti navic uz uteklo, proc se nesamplujou 80s, 90s,2000s? -

Vzdyt tenhle sound je dneska uz tak strasne nudnej a ohranej.(I tim jak byl v 90s naduzivanej)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Synchro

Příspěvek od Synchro »

To Oxygen: Rekl bych, ze se sampluje vsechno...

303

Příspěvek od 303 »

Jo pekný, docela čumim jak si napasoval tolik věcí do sebe .Samplovačky mam rad... libí se mi to...zvukově trochu nesourodý ,něco tam vylejza moc (trumpety) a neco mi pride zase zapadlí (beat) , ale vim že je těžky vyladit tendle zvuk dobovej . ..ale co libí se mi to

Synchro

Příspěvek od Synchro »

To 303: Dikec, ty nepomery slysim uz, hlavne ty saxiky rvou jak krava.Chci tam udelat vic uprav, snad se k tomu brzy dostanu a reupnu to.Ja to chci dycky hrr hned poslat na net a necham si malej casovej odstup pri poslechu a dodelani mixu, a pak chyby slysim az kdyz je to uploadly.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Oxyygen píše:Lehce OT: Desky z 50,60 a 70 let se samplovaly minimalne uz od druhy poloviny 80-tek.
Precijenom nejaky desetileti navic uz uteklo, proc se nesamplujou 80s, 90s,2000s? -

Vzdyt tenhle sound je dneska uz tak strasne nudnej a ohranej.(I tim jak byl v 90s naduzivanej)
to bude asi proto že 80s a90s bylo zvukově dost nudný a třeba pro mě i hudebně, štáva starých 60s desek, mottown sound a soul sou pro samplovování jak stvořený, hlavně díky tomu špinavýmu zvuku tehdejší doby, kterej doted nikdo nepřekonal :wink:

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Druha verze mixu, pokud by mel nekdo chut poslechnout.
Celkove hlasitejsi (na ukor orezanych spicek), vic zvedly vejsky na master eq, hlasitejsi beat, zacinajici housle hozeny na stranu, pridanej vic vokal do prvni pulky, trochu stiseny saxiky, trosku zhlasenej vokal, a kytara ke konci, pan automatizace na dlouhy feedback echa.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Synchro, mne sa pacia tvoje vytvory, maju cosi do seba. Ale mozno prave teraz si sa dostal do fazy, podobne ako ja, kedysi, ked som sa viac bavil samplovanim (prijmi moje prirovnanie k tebe bud ako kompliment, suche konstatovanie alebo ako nejaku haluz - to necham na tebe) a to, ze napad mas ale ten este nevycibreny know-how, myslim technicky trocha poznat. Snazis sa a to je super, ide ti to dobre, robis to pravdepodobne najma pre svoje potesenie, a vtedy clovek zo seba dostava tie naj kusky. Lebo sa nedrzi az tak schem, meritiek atd.

Ale spat k tvojmu songu.
Myslim, ze EQ / kompresiu mas dobre poriesenu. Co by som ale ja osobne poriesil :-] by bol pedantnejsi vyber bicich samplov, ich umiestnenie v panorame - citlivejsie. Ono tie bicie sample/slucky by mali prekryvat, resp. sadnut do toho ako rit na serbel, akoby mal clovek dojem, ze tam patria od zaciatku, davaju tomu akusi celistvost. Tu mi to tak trocha "vytrca". Ale opat, je to moj esteticky dojem.

Ja som si pred rokmi vzal do hlavy, ze zremixujem Prudy :-] konkretne Zvonky zvonte, 1969. Samozrejme, ziadne remix packy ani nic nebolo k mani, tak som nasamploval celu skladbu. Automatizoval EQ/panorama, v zivote som asi tolko v tracku nemal automatizacie ako v tomto pripade :-] a bicim som sa venoval asi 2 mesiace. Jednak z dovodu, ze som bol vacsia lama nez som teraz :-] ale najma, furt mi tam bicie nesedeli. Preto zastavam nazor, ze u samplovaciek, je najdolezitejsi vyber bicich samplov.

delay

Příspěvek od delay »

Je to fajn, zvukově i obsahově to patří do lepší pulky zdejsi produkce. LIbi se mi kytara, ale za to by ale mel pochvalu dostat asi nekdo jinej :). Jinak - neni to vylozene nuda, ale bohuzel ani zadny velky vzruso. Nezapada to do sebe uplne idealne a nicim to nejak neprekvapuje (mozn apred temi 20-ti lety). Tezko tady neco radit... minimalne si cvicis aranzovani, ale chtelo by to asi i ty harmonie a neco vlastniho.

Odpovědět