Teaser k novému EP
Re: Teaser k novému EP
Mně se nejvíc líbí, že makáš na trubku. Těším se na to až dozraješ k tomu, že nahodíš ukázku.
Ať ti vyjde relase. Je to vlastně už pozítřku, že jo.
Ať ti vyjde relase. Je to vlastně už pozítřku, že jo.
Super Yogi, citit z toho poctivu robotu a to ja mozem vzdy. Skoda toho demo (nemyslim negativne) zvuku. Na tvojom mieste by som sa vobec nebal posunut to dalej na mix / master. Ti to tam prida dalsie rozmery. Mne sa to velmi osvedcilo, je to okrem ineho dost oslobodzujuce 
TONY: Jo tu jsem si zamiloval a cvičím denně, tak snad se to dostane na nějakej rozumnej level do pár let. JJ už zítra, uaaaaaa, díky.
DANO: Je na tom nehorzázně moc času utopenýho, ale lepší než to prolejt (no dneska jdem na jedno), pročumět u Netflixu nebo prohrát v gamingu IMHO. S demo zvukem jsi mě moc nepotěšil
)) páč je to master už a dělali ho jako minule Audio Animals (UK). Ale třeba to zas ukazuje na ty rezervy v mixu a zvuku celkově, to si beru k srdci.
DANO: Je na tom nehorzázně moc času utopenýho, ale lepší než to prolejt (no dneska jdem na jedno), pročumět u Netflixu nebo prohrát v gamingu IMHO. S demo zvukem jsi mě moc nepotěšil

Ten "demo zvuk" ber prosim s rezervou, mohol som kludne pouzit aj vyraz, ktory tu uz raz padol - sterilny zvuk. Lebo ano, "demo" asociuje nieco nazaj draftove, co nie je tvoj propad. Ono mastering pomoze do istej miery, ale sound design proste nenahradi. A idealne je, ked to robi niekto, kto tomu da individualny pristup.
-
chlapci mali asi pred dovolenkou a stihli to este zmastrovat na smartphone po ceste na letisko
.S hardware ti velmi neporadim kedze ja som mouse guy producer only.Myslim si ze pre akykolvek keyboard sa rozhodnes o polroka budes chces iny.
Tie ukazky co si sem dal su uplne fajn a pre bezneho posluchaca postacujuce.Vies ono vzdy ked niekde spomenies Reason tak hned si vsteci automaticky podvedome nastavia akesi ploche usne frequencies.Stym ale nic nenarobime zariadila to takto priroda.

Tie ukazky co si sem dal su uplne fajn a pre bezneho posluchaca postacujuce.Vies ono vzdy ked niekde spomenies Reason tak hned si vsteci automaticky podvedome nastavia akesi ploche usne frequencies.Stym ale nic nenarobime zariadila to takto priroda.

DARK ALPACA: Jo Reason je holt od přírody takovej plochej nevyprsenej
))

-
Ked nenadelila priroda pomoze silicon
.Ake pouzivas efekty na master channel pri produkcii?

"Tenký" zvuk synthu například moc nějakým FX "nenafoukneš", minimálně ne FX na master kanálu. Dtto mastering - takže to odlehčení se smartphonem bylo sice fajn
ale i kdyby to dělali až po návratu z letiska doma, tak by to nedopadlo o moc líp.
P.

P.
-
To je pravda pavlii
.Trosku priblizim moj pristup ktvorbe.Na mojom master channel mam pri produkcii redoptor 2,decimort 2,devastor 2.mam tam toho viac ale tieto pluginy su pre mna keys.Produkujem v cubase ale bez pouzitia tychto pluginov na master channel moja skladba znie velmi plocho,sterilne a to pouzivam top vst synth pluginy modernej doby.Viem ze kazdy profik sveta by sa asi zmietal v krcoch a vlnach neporozumenia pri pohlade na moj master channel v mojom projekte,pretoze kazdy predsa vravi ze master buss ma byt prazdny,ale mne to takto funguje a tie efekty naozaj daju skladbe megapump.

Já vždycky na master dám zkusmo XFER OTT a pak mam problém ho sundat 

2dark: nemusí být prázdný (od toho tam koneckonců ty FX sloty jsou, žeano), ale jde jen o to, k čemu a jak se tam příslušné věci využijí. Já jen reagoval, aby nevznikl mylný dojem, že globální FX zachrání slabé/nevhodné dílčí zvuky.
P.
P.
aké pekné prístroje , to musí hrať parádne ... škoda že len v digitáleredoptor 2,decimort 2,devastor

Na elektronické tracky ..master s niečím ako tube drive .. to sa dá, ale aj tak by sa žiadalo mať dobrý monitoring hlavne na výškovom spektre, či tam nedochádza k chrčavým problemom.
@Yogi, alebo iní .. nemám sterilný dojem .. páči sa mi tá atmosféra starších Jamiroquai albumov. ... niečo niekde ..akoby chrčalo pri vyššej hlasitosti .. maličko ..ale musím už po nedávnej dávke problémových zvukov dotiahnuť svorky na zosiku, aby som si bol istý....tak nič zlé.

No na master šavli jsem srab, tam nic nedávám
)) Bojim bojim, pak nevim co vyleze z masteru a kde to bude bolet, obecně jsem v tomhle dost srab.
JAMMIX: Starý Jamiroquai miluju, možná se snažím dojít ke zvuku, kterej je na jednu starou old school a na druhou tam tlačim moderní úrovně a to nejde spolu moc dobromady. Musim hledat nějakou kompromisní, ale ve výsledku pěknou cestu jak to celý namotat.

JAMMIX: Starý Jamiroquai miluju, možná se snažím dojít ke zvuku, kterej je na jednu starou old school a na druhou tam tlačim moderní úrovně a to nejde spolu moc dobromady. Musim hledat nějakou kompromisní, ale ve výsledku pěknou cestu jak to celý namotat.
Z masteru vyleze to, co slyšíš. A myslím tím jak master sběrnici v mixu, tak i výsledek po masteringu. Pokud se výsledek zmasterované skladby liší zvukově od mixu (a tím myslím, že tam žádný požadavek na zvukové změny nebyl), tak je problém jinde než v mixu (nechtěl jsem psát rovnou, že to zvoral člověk zodpovědný za master).
P.
P.
-
Cyril tento plugin som si chcel kupit.Neviem ci to je tym ze som stale nalitej ale neviem to nikde najst.Vyraba sa este?
Jammix ano hra to vyborne.Ked sa stym hram vychadzaju mi ztoho obcas take fx ze sa mi normalne na strope izby otvaraju dvere do novych dimenzii.Mam viac efektov od tejto firmy a som spokojny.
Pavlii pockat.z mojho prispevku to mohlo tak vyzniet ked to teraz citam a za to sa ospravdlnujem.Mas uplnu pravdu.Trosku sa poopravim.Tento moj proces sa radi pod mix,nie mastering
Yogi je to len rada,pretoze tiez som pred tym pracoval v daw uplne podobnom reasonu.A myslel som si ze ked budem mat cubase a celu armadu od native instruments tak mi to pomoze.Ver mi ze to nepomohlo a bol som dost sklamany.Potom som trosku viac uprednostil srdce pred myslou a zacalo sa to zlepsovat.Takze neboj sa a narvi na ten master channel viac pluginov nech ich tam je ako turistov na malorke v lete na plazi.A vypeckuj ten devastor saturator co to da nech tvoje repro membrany pocitia kto je tu panom.
Jammix ano hra to vyborne.Ked sa stym hram vychadzaju mi ztoho obcas take fx ze sa mi normalne na strope izby otvaraju dvere do novych dimenzii.Mam viac efektov od tejto firmy a som spokojny.
Pavlii pockat.z mojho prispevku to mohlo tak vyzniet ked to teraz citam a za to sa ospravdlnujem.Mas uplnu pravdu.Trosku sa poopravim.Tento moj proces sa radi pod mix,nie mastering
Yogi je to len rada,pretoze tiez som pred tym pracoval v daw uplne podobnom reasonu.A myslel som si ze ked budem mat cubase a celu armadu od native instruments tak mi to pomoze.Ver mi ze to nepomohlo a bol som dost sklamany.Potom som trosku viac uprednostil srdce pred myslou a zacalo sa to zlepsovat.Takze neboj sa a narvi na ten master channel viac pluginov nech ich tam je ako turistov na malorke v lete na plazi.A vypeckuj ten devastor saturator co to da nech tvoje repro membrany pocitia kto je tu panom.