Teaser k novému EP
Re: Teaser k novému EP
dark alpaca: netreba platit, https://xferrecords.com/freeware/ OTT (btw me hodne bavi jeste ten Delta Modulator, dela to fakt hezky prasarny)
moc fajn muzika z ukazok... vobec mi tam nepride nic sterilne, ma to cisty pekne vyvazeny zvuk ..
Reason je pecka, vsetky tie urban legendy o "zvuku" Reasonu su naprosty nezmysel.
btw. velmi sa mi paci cover grafika , perfektne ladi s hudbou
Reason je pecka, vsetky tie urban legendy o "zvuku" Reasonu su naprosty nezmysel.
btw. velmi sa mi paci cover grafika , perfektne ladi s hudbou

HW groovebox je skvela vec .. sice extremne limitovana v porovnani s desktop DAW - o tom nieje ziadnych pochyb - ale pre mna poriadne inspirativna, proste to cloveka bavi liezt na knoby a tlacitka rukami, necumiet do monitoru a neklikat mysou .. je to taky uplne iny uhol pohladu na tvorbu... pred par rokmi som sa chcel uz definitivne vysrat na hudbu, uz mi to nedavalo ziadny zmysel, nebavilo ma to .. potom som sa nejak rozhodol skusit Elektron Digitone (hrozne ma bavilo co s nim robi clovek na Youtube co si hovori Substan) .. to ma vratilo do hry, odvtedy si idem skoro vylucne HW a aj ked je ta hudba urcite menej prepracovana a vyladena ako v DAW (na co serem, aj tak som to nikdy poriadne nevedel vyladit ani v DAW hahaha) tak ma to EXTREMNE bavi ..dark alpaca píše: ↑16 čer 2024 12:26MPC 500 je fajn hracka a tiez pokukujem po niecom podobnom.Niecom mimo daw,pretoze stale pumpovat melodie myskou do pianorolu po piatom poldeci je uz celkom narocne.![]()
tak tak, to riadne pritvrdi zvuk, a ako sa hovori “kto je tvrdy vydrzi”dark alpaca píše:Takze neboj sa a narvi na ten master channel viac pluginov nech ich tam je ako turistov na malorke v lete na plazi.A vypeckuj ten devastor saturator co to da nech tvoje repro membrany pocitia kto je tu panom.
DENDY díky
Obal EP dělal maestro Ishy, kolega z bývalé reklamní agentury. Rád kreslí a hlavně poslouchá a vizualizuje co to v něm evokuje plus co je za názvy tracků, genius.
Taky myslim, že se ten Reason hodně démonizuje a nese si s sebou hodně silný stigma. Ale zkusit chci různý nový cesty. Jinak to MPC mě zatím baví, ale je to svinsky pracný v tom něco dotáhnout.
Btw, EP je venku, odkazy jsou v mym podpisu.

Taky myslim, že se ten Reason hodně démonizuje a nese si s sebou hodně silný stigma. Ale zkusit chci různý nový cesty. Jinak to MPC mě zatím baví, ale je to svinsky pracný v tom něco dotáhnout.
Btw, EP je venku, odkazy jsou v mym podpisu.
za mna HW (ci uz MPC alebo v mojim pripade Elektron veci) je primarne hlavne o tom ze si pripravis nieco co potom hras live.. robit na tom komplet cely track (v zmysle celej struktury, ze das play a hra sam vely track od zaciatku do konca) to by ma asi tiez nebavilo ..
mne pride ze idealny use case na tieto veci je pripravit is pattern (patterny) a tie potom bud hrat live (klasiks mutovat/unmutovat stopy, tocit filtrami a tak) ALEBO to po stopach nahrat do DAW a tam z toho spravit komplet track..
Song mode na tychto HW veciach je vacsinou fakt kostrbaty a prilis limitovany (s vinimkou MPC One/Live platformy ale to uz je vlastne DAW v HW hrabici
)
mne pride ze idealny use case na tieto veci je pripravit is pattern (patterny) a tie potom bud hrat live (klasiks mutovat/unmutovat stopy, tocit filtrami a tak) ALEBO to po stopach nahrat do DAW a tam z toho spravit komplet track..
Song mode na tychto HW veciach je vacsinou fakt kostrbaty a prilis limitovany (s vinimkou MPC One/Live platformy ale to uz je vlastne DAW v HW hrabici

Rozumim, mít live verzi 1:1 s DAW verzí jsem taky zavrhnul. V tomhle mi přijde fajn to MPC, že něco se nachopuje aby to nežralo paměť a něco se pošle jako loopy, pak se to tam připraví a jen se spíš pouští smyčky nebo zjednodušená verze toho releasnutýho tracku. Příp. se to může hezky změnit, upravit a znít podobně, ale přesto jinak naživo.
Aha to som nezaregistroval ze ty na to ides opacne, hotovu vec rozsekat do MPC koli live .. jo aj tak sa da .. ja som kedysi odihral par live v kombinacii PC + hw synths a jednoznacne mat livku uplne bez kompu je proste vacsia pohoda, bez stresu sa to v najviac nevhodnom momente zasekne 
Tak je to spíš zbožný přání, ale chtěl bych si nějakou live podobu zkusit. Na kapelu jako za mlada už to nevidim, ale kombinace sampler, alespoň dvoje klávesy a trubka mě láká. Hostovat pak může kdokoliv, když basák - vypnu track basy, když bubeník - vypnu škopky 
Jinak souhlas, mít na live PC toho se bojim. Se školní kapelou před lety jsme se s tím mnohokrát spálili a pak jsme taky tehdy přešli snad na Roland Groovebox nějakej.

Jinak souhlas, mít na live PC toho se bojim. Se školní kapelou před lety jsme se s tím mnohokrát spálili a pak jsme taky tehdy přešli snad na Roland Groovebox nějakej.
Ja som si to neuvedomil .. to je vlastne pokračovanie albumu Emergency on Planet Earth
..tie krátke ukážky nestačili na analýzu .. ale teraz ked som si pustil celé na youtube .. tak by som mal výhrady k zvuku ... a to málo basov oproti stredom a výškam ..výšky sú pekné detailné .. ale bez basov ostré aj so silnými stredmi.... Ja si rychlo urobím biftek ...a dotiahnem tie skrutky .. potom...
ne neverim že sa mýlim.

..tie krátke ukážky nestačili na analýzu .. ale teraz ked som si pustil celé na youtube .. tak by som mal výhrady k zvuku ... a to málo basov oproti stredom a výškam ..výšky sú pekné detailné .. ale bez basov ostré aj so silnými stredmi.... Ja si rychlo urobím biftek ...a dotiahnem tie skrutky .. potom...

To bych si nedovolil nazývat to pokračováním legendární desky Jamiroquai, žánrově je to hodně jinde 
No zvuk jakože mix je u mě na propadnutí o ročník níže. Basů tam bylo daleko víc, ale trhalo to všechny bedny, tak jsem ubíral a ubíral, až zbylo podle mě přiměřeně. Alespoň na mě, ale je fakt, že poslouchám modernější jazz kde je ty basy nejsou přehulený jak v dubstepu. Já jsem někde na půl cesty, elektronika, ale spíš chilloutová, lounge, netřeba to solit tolik IMO. Ale každej má jiný chutě. Každopádně jistější, pevnější a ambicióznější mix by tomu seknul určitě, o tom žádná.

No zvuk jakože mix je u mě na propadnutí o ročník níže. Basů tam bylo daleko víc, ale trhalo to všechny bedny, tak jsem ubíral a ubíral, až zbylo podle mě přiměřeně. Alespoň na mě, ale je fakt, že poslouchám modernější jazz kde je ty basy nejsou přehulený jak v dubstepu. Já jsem někde na půl cesty, elektronika, ale spíš chilloutová, lounge, netřeba to solit tolik IMO. Ale každej má jiný chutě. Každopádně jistější, pevnější a ambicióznější mix by tomu seknul určitě, o tom žádná.
-
Cyril yes
.Dakujem.
Dendy ano chcem poriesit groovebox.Roky mastim vsetko iba myskou do pianorolu tak sa aj trochu bojim tejto zmeny.Naucit sa na tom hrat je asi to iste ako naucit sa hrat na husle.Uvidime mozno objavim vsebe nieco nepoznane.
Urcite je vtom viac volnosti.Chem sa citit ako jarna ranna hmla zvolna prudiaca pomedzi konare smrekoveho lesa pri produkcii a daw mi akosi tuto volnost berie.Mozno aj preto su moje produkcie take temne.
Yogi z EP 2 a 4 top skladby pre mna.Pocuval som pri praci a pristihol som sa ze sa vlnim a pokusam sa o nejake tanecne kreacie.Vyborne to je.

Dendy ano chcem poriesit groovebox.Roky mastim vsetko iba myskou do pianorolu tak sa aj trochu bojim tejto zmeny.Naucit sa na tom hrat je asi to iste ako naucit sa hrat na husle.Uvidime mozno objavim vsebe nieco nepoznane.
Urcite je vtom viac volnosti.Chem sa citit ako jarna ranna hmla zvolna prudiaca pomedzi konare smrekoveho lesa pri produkcii a daw mi akosi tuto volnost berie.Mozno aj preto su moje produkcie take temne.
Yogi z EP 2 a 4 top skladby pre mna.Pocuval som pri praci a pristihol som sa ze sa vlnim a pokusam sa o nejake tanecne kreacie.Vyborne to je.
Dark Alpaca ooooo díky, každý si tam hledá svoje koně
Mám to dost pestrý a tím i těžko zařaditelný, halt genre-fluid.

mal by si skusit vydat basnicku zbierkudark alpaca píše: ↑22 čer 2024 10:34Urcite je vtom viac volnosti.Chem sa citit ako jarna ranna hmla zvolna prudiaca pomedzi konare smrekoveho lesa pri produkcii a daw mi akosi tuto volnost berie.

dark alpaca: bacha, s podobnym nadsenim jsem poridil Syntakt a trapil jsem se prave s tim sekvencerem a snahou "na tom delat muziku". Na samotny zvuky je to super, kratky loopy nebo mozna na zivo (viz Dendy), ale delat na tom hudbu... me to nesedlo. Mnohem min volnosti
(asi zalezi i na zanru)

-
Dendy nenasiel som v sebe lepsie slova ako opisat ten vnutorny pocit.
Ano Cyril stymto suhlasim a tiez ma to napadlo preto som sa rozhodol pre daw v krabici ako mpc one.Tu si mozem vyskusat oboje.Vyskusam na tom najprv life produkciu ci mi to vobec pojde a co to vsteko obnasa.Ak mi to nahodou po 10 rokoch skusania life produkovania nepojde aspon mi ostane ta druha strana.No a dendy to uz je iny level. On je ta spravna ukazka praveho talentu.
Yogi rad by som sa opytal.Je to osobne tak prosim ostatny necitajte.
Presiel som si tvoj youtube channel a mas tam jedno video v ktorom sa mi zda ze tvoje tracky sa uz dostali do radii.
Ktomu ti samozrejme blahozelam a to je aj dokaz toho ze tie tvoje skladby uz maju akusi uroven.Ak sa mozem opytat co vsetko musim spravit preto aby skladbu uplne neznameho producenta ako ja zahralo akekolvek radio?Ak nechces nemusis odpovedat,pytam sa preto lebo si zatial jediny clovek o ktorom viem ze bol hrany v radiu.

Ano Cyril stymto suhlasim a tiez ma to napadlo preto som sa rozhodol pre daw v krabici ako mpc one.Tu si mozem vyskusat oboje.Vyskusam na tom najprv life produkciu ci mi to vobec pojde a co to vsteko obnasa.Ak mi to nahodou po 10 rokoch skusania life produkovania nepojde aspon mi ostane ta druha strana.No a dendy to uz je iny level. On je ta spravna ukazka praveho talentu.
Yogi rad by som sa opytal.Je to osobne tak prosim ostatny necitajte.

Presiel som si tvoj youtube channel a mas tam jedno video v ktorom sa mi zda ze tvoje tracky sa uz dostali do radii.
Ktomu ti samozrejme blahozelam a to je aj dokaz toho ze tie tvoje skladby uz maju akusi uroven.Ak sa mozem opytat co vsetko musim spravit preto aby skladbu uplne neznameho producenta ako ja zahralo akekolvek radio?Ak nechces nemusis odpovedat,pytam sa preto lebo si zatial jediny clovek o ktorom viem ze bol hrany v radiu.
Riesenim "myskou do pianorolu" nie je groovebox, ale midi keyboard. V tejto situacii akykolvek, kedze cokolvek je lepsie ako vyklikavat noty mysou.dark alpaca píše: ↑22 čer 2024 10:34Dendy ano chcem poriesit groovebox.Roky mastim vsetko iba myskou do pianorolu tak sa aj trochu bojim tejto zmeny.