Yogi rulez - time goes by (album teaser)
Re: Yogi rulez - time goes by (album teaser)
Dámy a páni, je to venku. Dneska se mi narodilo miminko - má 34 minut (35 i s mezerama na CD), 10 tracků a má se čile k světu. Tatínek je v pořádku, maminka je ráda, že už to má za sebou. Poslouchat můžete na Spotify, Apple Music, TIDAL, Deezer a dalších platformách, které se budou postupně doplňovat. Je i na Bandcampu. Budu rád za poslech a zpětnou vazbu. Díky!
Já poslechl.
Muselo to dát práci. Obdivuju tě, žes to dokončil.
Zpětnu vazbu přímo na muziku , zvuk ... ti nedám, protože jsi to ty, a takhle jsi to prostě chtěl.
Muselo to dát práci. Obdivuju tě, žes to dokončil.
Zpětnu vazbu přímo na muziku , zvuk ... ti nedám, protože jsi to ty, a takhle jsi to prostě chtěl.
muzikant
Poslechnuto. Zvuk naprosto v pořádku, baví. Hudebně poslouchám trochu něco jinýho, ale třeba Kumite mě vyloženě bavilo, asi díky těm "dubovějším" delayům. Každopádně respekt, je z toho cejtit hodně práce.
myslím, že se to po všech stránkách povedlo. přijde mi to tak propracované, jako to mají opravdu jen ti nejlepší z nejlepších. často se mi při poslechu vybavovaly určitý žánrový návaznosti na 4hero, ale vybavovala se mi i fila brazillia nebo jazzanova (z toho mála co mám naposlouchanýho). obsahově je to pro mě vyloženě ten typ desky, kterou je nejlepší poslouchat v klidu, najednou a nechat se unášet náladami.
zvukově se mi to zdá taky velice dobré. celkově to je konzistentní, hezky smíchané, poměry mi sedí, prostě lahoda. ale přece jen mám jednu subjektivní věc. chybí mi tam trochu víc živelnosti, jiskry, vrchního bohatšího prostoru. přijde mi to dost konzervativní ten finální "touch". dovedu si představit, že něco jako black box před limiterem udělá přesně to, co mi tam chybí (pár jemnejch chloupků a air) a vlastně jen podtrhne tu skvěle odvedenou práci.
zvukově se mi to zdá taky velice dobré. celkově to je konzistentní, hezky smíchané, poměry mi sedí, prostě lahoda. ale přece jen mám jednu subjektivní věc. chybí mi tam trochu víc živelnosti, jiskry, vrchního bohatšího prostoru. přijde mi to dost konzervativní ten finální "touch". dovedu si představit, že něco jako black box před limiterem udělá přesně to, co mi tam chybí (pár jemnejch chloupků a air) a vlastně jen podtrhne tu skvěle odvedenou práci.
Já myslím, že o technické a hudební úrovni se nemusíme bavit, prostě je evidentní, že za tím je zkušenej člověk, co tomu hodně obětoval.
Otázka teda je, jestli si to najde cílovku. Já osobně bych si takovou muziku poslechl rád naživo a koukal se, jak si muzikanti hrají s atmosférou. Ale vzhledem k tomu, že to jsou samply na mřížce, tak to pro mě nemá ten čmuch opravdovýho jamování, protože ten sound je tím prostě tak nějak studenej. Potom bych osobně od toho čekal nosnější témata, abych měl potřebu se k tomu vracet.
Otázka teda je, jestli si to najde cílovku. Já osobně bych si takovou muziku poslechl rád naživo a koukal se, jak si muzikanti hrají s atmosférou. Ale vzhledem k tomu, že to jsou samply na mřížce, tak to pro mě nemá ten čmuch opravdovýho jamování, protože ten sound je tím prostě tak nějak studenej. Potom bych osobně od toho čekal nosnější témata, abych měl potřebu se k tomu vracet.
ten sound je tím jednou pro vždy zamraženej jestli je kvůli tomu taky studenej, což věci z mrazáku teda bejvaj, je asi věcí pohledu na to. já si myslím, že jde udělat zajímavý live i projektu, kterej nestojí na živejch muzikantech. jen ta živost pak není daná těma stejnýma faktorama. navíc u podobnejch projektů je právě zvykem si na živáky ty živý muzikanty brát, alespoň na signifikantní party danejch skladeb. bejvaj pak k vidění živý bicí, basa, sága, trubky, klarinety, smyčce (a to i u významně minimalistějších projektů)...
JACKIES: Díky, no halt každej to máme nějak.
SYNCRO: Dík, je to rok šmrdlání a patlání po nocích. Jj v Kumite je na konci i slow down do dubu zlehka, jen náznak
BISCUIT: Asi nejvíc radost, samozřejmě je to o blízkosti těch žánrů hodně. A ten zvuk finální nebo jeho "třešnička na dortu" to je taky podle mě ještě nedozrálost v mixu. Sice jako sedí, poměry asi jakžtakž, ale ten finál před masterem, tam mam rezervy festovní. Používám často - ze zvyku v želežný košili - ty defaultní efekty Reasona a ty jsou prostě "lofi". Kdybych to proháněl lepšíma VSTe, tak tam dostanu víc plus asi nějakou tu špínu jak říkáš (trochu křupání vinylu, trochu noise, trochu tape, mírnej distrortion).
VASEK: Samply to nejsou, spíš samplovaný virtuální instrumenty. Každopádně jak píšeš, do jistý míry limitace. Ale jedu to tak leta a v tom roce 2007 jsem byl schopen to přetransformovat z Reasona do Akai MPC z části, bicí hrál Martin Kuzma, na basu Matěj Havlíček, vibrafon Radek Krampl a to fungovalo hudebně i zvukově pro live. Ale jak už jsem psal jinde ... mě to straně vycucalo, vysílilo, ve finále nebavilo. Popravdě mě live ani neláká už nějak zvlášť. Jsem spíš studiovej člověk asi jako hodně lidí tady. Jinak jak píše pak BISCUIT, možná jednou sampler/synťák/v-drums, ale kapelu v mym věku s rodinou už dneska do kopy nedám.
SYNCRO: Dík, je to rok šmrdlání a patlání po nocích. Jj v Kumite je na konci i slow down do dubu zlehka, jen náznak
BISCUIT: Asi nejvíc radost, samozřejmě je to o blízkosti těch žánrů hodně. A ten zvuk finální nebo jeho "třešnička na dortu" to je taky podle mě ještě nedozrálost v mixu. Sice jako sedí, poměry asi jakžtakž, ale ten finál před masterem, tam mam rezervy festovní. Používám často - ze zvyku v želežný košili - ty defaultní efekty Reasona a ty jsou prostě "lofi". Kdybych to proháněl lepšíma VSTe, tak tam dostanu víc plus asi nějakou tu špínu jak říkáš (trochu křupání vinylu, trochu noise, trochu tape, mírnej distrortion).
VASEK: Samply to nejsou, spíš samplovaný virtuální instrumenty. Každopádně jak píšeš, do jistý míry limitace. Ale jedu to tak leta a v tom roce 2007 jsem byl schopen to přetransformovat z Reasona do Akai MPC z části, bicí hrál Martin Kuzma, na basu Matěj Havlíček, vibrafon Radek Krampl a to fungovalo hudebně i zvukově pro live. Ale jak už jsem psal jinde ... mě to straně vycucalo, vysílilo, ve finále nebavilo. Popravdě mě live ani neláká už nějak zvlášť. Jsem spíš studiovej člověk asi jako hodně lidí tady. Jinak jak píše pak BISCUIT, možná jednou sampler/synťák/v-drums, ale kapelu v mym věku s rodinou už dneska do kopy nedám.
Je to super, gratuluju. Zvuk by se asi dal trochu posunout, ale bavi me to poslouchat i takhle. Jedina vec, kterou bych mel jako pripominku jsou smycce v The Sea - ten dlouhej attack a nenavaznost legata se hrozne blbe posloucha, resp. me to nezni dobre. Ale jinak hudebne parada.
je to jako kdybys vyfrézoval něco z mosazi a nedoleštils to k takovýmu lesku, jakej mně se líbí. problém je v tom, že někdo má rád patinu, někdo hladkej lesk a někdo třeba něco mezi... ale určitě je to věcí lehounkýho dobarvení na konci řetězce - teda to co já mám na mysli konkrétně. ale nemá cenu se tím asi zabejvat, je to upečený (prostě mě to bezprostředně po doposlouchání připadalo jako nejvíc k "zamyšlení").
nuance uvnitř jsem nikterak nepitval a nebyl k tomu ani důvod - všechno z mýho pohledu funguje a pasuje.
nuance uvnitř jsem nikterak nepitval a nebyl k tomu ani důvod - všechno z mýho pohledu funguje a pasuje.
AMORPH: Díky moc, smyčce používám zřídka kdy, vím že je máš určitě najetý mnohonásobně víc ve tvojí muzice co jsem poslouchal. Jak už to tak u nás elektroniků / klávesáků chodí, neměl jsem ho vlastně nikdy v ruce, takže to je hrábnutí do klaviatury s nějakým BBC Symphony Orchestra spíš na počit a dokreslení atmosféry. Bicí jsem v ruce měl, tak tam trochu vím co dělám. Klávesy jsou jasný. Ale smyčce a dechy určitě dávám dost jinak, než by se to ve skutečnosti odehrálo - dechy budou navíc bez "foukačů" vždycky takový synteticko-polomrtvý, ale mě to asi ani neva k týhle muzice. Podobně na tom bude basa hraná klávesákem. Kolikrát mi kámoš co hraje na kontrabas i elektriku říkal, že tady mam falešnej tón a tohle se takhle nehraje, ale co už. Zase něco se mu líbí, že to vykonstruuju uměle tak, že je to zajímavý. Mám rád svůj ansámbl co mě poslouchá na slovo Jen budu muset víc naposlouchat ty smyčce asi, získat tam pevnější zkušenost, mám je hodně rád. Do budoucna bych chtěl víc zahrnout ochestrální sekci. I když k ní přistupuju asi stejně jinak, míň seriózně. Vyrostl jsem na samplovaný muzice, triphopech, takže mi pak takový "divnozprasení" účelový tolik nevadí.
BISCUIT: Chápu, tu nemoc co maj všici muzikanti, mam taky. Jakmile to šlo na lis a do distribuce, začal jsem slyšet chyby. Ale prej se s tím dá žít a zas tak moc mi to nevadí. Alespoň je kam se posouvat. Co bych dělal do důchodu, když je mi 42
DEDKO: Díky moc
BISCUIT: Chápu, tu nemoc co maj všici muzikanti, mam taky. Jakmile to šlo na lis a do distribuce, začal jsem slyšet chyby. Ale prej se s tím dá žít a zas tak moc mi to nevadí. Alespoň je kam se posouvat. Co bych dělal do důchodu, když je mi 42
DEDKO: Díky moc
Ahoj,tak ta moje chilloutová jogínská muzika se nějakým nedopatřením nebo stoletým omylem dostala do hitparády Velká sedma Radia 1. Pokud se track a deska líbí, moc prosím o hlas pro skladbu OKINAWA. Celkem se hlasuje pro 5 skladeb, tak zbytek podle toho co vám hraje do noty nejvíc. Podle mě s tím mym potichým mixem, loudavým tempem a nevokálním abstraktodivnoútvarem vylítnu za týden ven jak namydlenej blesk, ale třeba se stane ve vesmíru chyba Díky moc páni a dámy https://www.radio1.cz/hitparada-velka-sedma/
Yogi, včera odpoledne jsem si poslechl celé album a chci říct, že se mně moc líbilo.
Fakt nevím co k němu dodat.
Právě Geomestry, Tom Šen, ty Yogi a i jiní jste mě podnítili k tomu, že mám chuť zkusit něco elektronického. Aspoň jeden track.
Včera jsem si po pár letech procházel hoďku synťáky v Logicu a žasl jsem co to všechno umí.Trochu jsem se zasekl na vocoderu, protože jsem nemohl chvíli dojít na to jak do něho poslat signál z micu, ale jinak moc fajn.
Fakt nevím co k němu dodat.
Právě Geomestry, Tom Šen, ty Yogi a i jiní jste mě podnítili k tomu, že mám chuť zkusit něco elektronického. Aspoň jeden track.
Včera jsem si po pár letech procházel hoďku synťáky v Logicu a žasl jsem co to všechno umí.Trochu jsem se zasekl na vocoderu, protože jsem nemohl chvíli dojít na to jak do něho poslat signál z micu, ale jinak moc fajn.
Tony, to je skvělý nápad a určitě si s tím užiješ spousty zábavy. Je to volný a extrémně kreativní prostředí s kopou možností. Zrovna si se synťákama a vocoderem taky hraju v jednom novym tracku a k routingu mi pomohlo docela pěkný video na youtube, jen používám Reason pač mám doma jen starý widle a ne jablíčko. Lezou z toho ale hodně zajímavý vesmíry. Sice jen polotovar zase, ale už teď tam jsou harmonie, který jsem před pár lety nedal ani omylem - sice jednoduchý, ale v jednoduchosti ...
Yogi: jak se dělaj takovýhle mocný, hluboký basy, co tam máš? (Cold Trip)