You must choose ( 3 skladba )

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

dendy píše:>> hudobnik je sumou vsetkych jeho vplyvov. jimmy page. <<

s tymto sa ja osobne absolutne stotoznujem...

Ve smyslu, ze jej ovlivnuje deni kolem nej a vse co se v jeho dobe deje, je-li k tomu vnimavy?

adam_kurutz

Příspěvek od adam_kurutz »

dendy píše:>> hudobnik je sumou vsetkych jeho vplyvov. jimmy page. <<

s tymto sa ja osobne absolutne stotoznujem...
sedi...pre mna osobne " hudobnik je sumom vsetkych jeho vplyvov " :)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Human Summing box

dendy

Příspěvek od dendy »

Acid Punk píše: Ve smyslu, ze jej ovlivnuje deni kolem nej a vse co se v jeho dobe deje, je-li k tomu vnimavy?
proste v zmysle tom ze vsetko co na teba nejak vplyva hudobne sa viac ci menej v konecnom dosledku prejavi na tvojej tvorbe ;-)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

dendy píše:
Acid Punk píše: Ve smyslu, ze jej ovlivnuje deni kolem nej a vse co se v jeho dobe deje, je-li k tomu vnimavy?
proste v zmysle tom ze vsetko co na teba nejak vplyva hudobne sa viac ci menej v konecnom dosledku prejavi na tvojej tvorbe ;-)
A co treba veci nehudebni jako nalada, prochazka z prirody, vliv lidi v okoli, vliv aktualnich podminek na planete zemi a kumulace lidi na akcich v nejblizsiim sousedstvi?

dendy

Příspěvek od dendy »

jasne.. v sirsom zmysle je kazdy clovek vysledkom vsetkych vplyvov .. sak tak funguje mozog - donekonecna opakuje vzorce ktore od narodenia vstrebava :-)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

dendy píše:jasne.. v sirsom zmysle je kazdy clovek vysledkom vsetkych vplyvov .. sak tak funguje mozog - donekonecna opakuje vzorce ktore od narodenia vstrebava :-)
Ale co na to treba teorie barda? Ze clovek se muze vysmeknout z kolobehu jednoho procesu opakovani se ega a prejit na jiny?
Nebo treba v mysleni, kdyz jsou vsechny podnety prijmany depresivne jako ublizujici, ktere se zmeni napriklad na pozitivni ktere si dokaze najit pozitivum i tam kde by ho jiny nehledal?

dendy

Příspěvek od dendy »

no v prvom rade myslim ze uz to nijako nesuvisi zo skladbou "you must choose" :-))

micanek

Příspěvek od micanek »

no vidite deti jak jsem vas inspiroval k diskuzi..:) myslim, ze SAMOZREJME krome ME jste vsichni off topic:)

dendy

Příspěvek od dendy »

.. vypocul som si este raz track o ktorom mal byt povodne tento thread.. je tofajn hudba, prijemne sa to pocuva, som rad ze nieco take vytvoril ... vsetky ostatne reci co tu padli su nepodstatny balast ...

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

dendy píše:no v prvom rade myslim ze uz to nijako nesuvisi zo skladbou "you must choose" :-))
Nebyl bych si tim tak jist, srdce se sice mozna opakuje ale ne v ego smyslu, energie jim proudi nalady se meni, energie se prenasi, i komunikace na urcite urovni je mozna a odtud pochazi vira, pozehnani a duchovni rust, resp jeho prozitky :)
Ego moc neproziva spis strukturuje v jiz vzniklych formach.

DelayLama

Příspěvek od DelayLama »

Tato skladba mi příjde jednoúčelová. Chtěl jsi navodit nějakou atmosféru. Zdá se atmosféru dramatické, nějaké zásadní klasické skladby. Snaha připodobnit se - ale určitě ne k Mozartovi, o což jsi se předpokládám snažil (z toho co o tobě vím, se to dá předpokládat) - ale ten měl svůj styl a ty ho mít už nemůžeš a nemáš. Mozartovská kompozice tam není ani v náznaku (tu poznáš po pár notách a ty to tam prostě nemáš).
Ne, nebudu si z toho jako jeden z mála sedat na zadek. Čuju tam něco shnilého, jako když ze mě někdo dělá blbce a to nemám fakt rád - a ze všech tvých skladeb mám takový pocit. Sorry, ale je to tak.

fova

Příspěvek od fova »

2 Delay Lama: Petr tady uz jednou napsal (nebo to napsal me do PM), ze ho Mozart fascinuje a ze se ho snazi napodobit ve sve tvorbe. Na tom nevidim nic spatneho.
V Petrove veku je prirozenym jevem to, ze kopiruje jine. Teprve pozdeji si clovek urcuje vlastni cestu.

Mozart byl podle me hudebni genius, takze napodobit ho, je veeeeelmi obtizne. Predpokladam, ze to cele dopadne tak, ze po case si Petr urci svou vlastni hudebni cestu a pouze na pozadi bude znat ten dotek Mozarta.

Ja jsem si rozhodne z te skladby na zadek nesedl a take se mi tam leccos kompozicne nelibi. Na druhou stranu je ale pro me fascinujici, co dokazal udelat 16-lety kluk s nulovym hudebnim vzdelanim po nejake dobe poslouchani Mozarta. Ja jsem osobne presvedceny, ze ten kluk ma talent.

Samozrejme zameskal spoustu let a jestli chce jit na konzervu, bude ted muset hodne drit.
Jak rikam memu sestiletemu synovi, ktery prave zacal docazet na piano do LSU: "Kdo chce neceho velkeho dosahnout, musi na tom dlouhou dobu tvrde makat."
Take je mozne, ze Petrovi leckdo (a mozna i ucitele) budou hazet klacky pod nohy.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

DelayLama píše:Tato skladba mi příjde jednoúčelová. Chtěl jsi navodit nějakou atmosféru. Zdá se atmosféru dramatické, nějaké zásadní klasické skladby. Snaha připodobnit se - ale určitě ne k Mozartovi, o což jsi se předpokládám snažil (z toho co o tobě vím, se to dá předpokládat) - ale ten měl svůj styl a ty ho mít už nemůžeš a nemáš. Mozartovská kompozice tam není ani v náznaku (tu poznáš po pár notách a ty to tam prostě nemáš).
Ne, nebudu si z toho jako jeden z mála sedat na zadek. Čuju tam něco shnilého, jako když ze mě někdo dělá blbce a to nemám fakt rád - a ze všech tvých skladeb mám takový pocit. Sorry, ale je to tak.
To vyvrati jen jedno, originalni Youtube video petra skladajiciho a hrajiciho sve tracky :)

Petr_Macháně

Příspěvek od Petr_Macháně »

LIDI CO BLAZNITE!!!

Tak za 1. Tadle skladba nemela bejt zadny napodobovani mozartova stylu, nybrz snaha o vytvoreni hudby pro film !!! Jesi mate zajem o to co sem delal kdyz sem chtel napodobit mozarta napiste do PM a ja vam to poslu, ale rozhodně si nemyslim, ze sem ve svejch skaldbach chtel mozarta napodobit, to byl jen jeden z mála IDEAS!!!

za 2. Díky těm, kteří mě tu brání, před těma řečma, který stejne autoři jen říkaj aby si zamachrovali jak maj naštudováno

a za 3. MACINEK >> Říkal si, že to znáš z praxe, TAK PRESTAN KECAT a posli sem něco, me je cerstvejch 17 a můžu si dovolit ve své třetí skaldbě nebejt hudební génius s vlastním stylem!! Jo a mezi náma, jak zacinalo tisíce lidí na světě? Hned tvořilo svoje věci? Myslím si, že se nejřív učili jak se používají nástroje a to vyposlouchali ze stylů jiných, vlastní styl se tvoří většinou až když už hudbu trochu ovládáš, tak me tu nepolemizuj, nesnasim takovydle slizouny .)

Jo a naposled, kdo rikal ze az pudu na konzervu , přinesu tam YOU MUST CHOOSE? Sakra kdit to je 3. pokus v zivotě, a mam este pár let, tak tu zeme nedelej zoufalce, ja hudbu miluju a budu ji dělat dál, a žádný takovýdle řeči mě nezajímaj, dokážu uznat pravdu a řídit se podle toho, ale todleto.... uvazuj sam... nejhorsi je ze tu par dní nejsem a uz se tu pise ze sem you must choose chtel udelat na motivy mozarta:D:D este jednou opakuju " mozarta miluju, ale jako inspiraci ke sve tvorbě jsem ho pouzil k nedodělanému tracku na disku, víc nic "

THAT´S ALL :)

Odpovědět