Závist Je Fajn
upman: hehe, no, Pepa je spokojenej
reverb je skoro na každym nástroji a je tam hrozně mírně, jen aby to mělo trochu prostor a nebylo to suché - dělám to tak vždycky, protože není možné abych používal synthy tak, jak jsou, protože jsou jinak až moc sterilní...to jsou sice teď některé také, ale ten mírný reverb jim mírně pomáhá...zalezlost spíš dělá ten reverb na masteru a fakt, že mají všechny nástroje mírně stažené volume a velocity...prostě zalezlé je to schválně, aby ten rap potom byl dobře slyšet...minule to bylo moc vylezlé, teď je to zalezlé...kažopádně jsem si tady sám do toho rapovat zkoušel a oproti tomu minulému Prachy jsou lepší než bůh, to je možné a jde to, tam to nešlo vůbec...

aha - no ja nevim jak se dela downmix pripraveny pro rap, ale ja to v Abletonu moc neresim - proste nolrmalne udelam track, pak vezmu vokal a namastim ho tam - nic stahovat nemusim, Ableton mi to krase zapasuje do sebe, jedine si pohraju s vokalem - napr. dobrej tip je, kdyz chces znele b u blbce, tak compresor a zvyraznit basy. Nedokazu si predstavit, ze bych mastil melodii na ukor vokalu, podle me se to micha az na konci, ne? No ale treba to vidim blbe...
samozřejmě, to se dělá až na konci, jenže já nevim, co s tim chce ten jarda dělat...sice mi něco říkal, že asi půjde někam do studia si to nechat natočit (a pak já mu to namixuju), ale spíš předpokládám, že si doma vezme nějakej dynamickej mikrofon co má u hifi věže a bude do toho zkoušet rapovat, nebo rapovat se sluchátkama na uších, nebo podobný prasárny, já fakt nevim...tak jsem to radši udělal trochu dopředu víc košer pro vokál...upman píše: Nedokazu si predstavit, ze bych mastil melodii na ukor vokalu, podle me se to micha az na konci, ne? No ale treba to vidim blbe...
Acid: já taky, nebo možná radši ani ne
víš co, původně mi vzkázal po kámošovi "můžeš mi udělat hip-hopový beat?" no a nakonec z toho vylezlo, že chce prostě celou skladbu i s melodiema...asi ani nechápe rozdíl mezi beatem, melodií, celou skladbou a tak dále...
bohudík s ním komunikuju přes toho kámoše, zatím...jestli bude chtít skutečně nakonec jít do studia něco nahrát, tak tam budu muset bohužel ject taky jako dozor, jinak by to pravděpodobně takový člověk nahrával úplně zbytečně a vyhodil peníze...

bohudík s ním komunikuju přes toho kámoše, zatím...jestli bude chtít skutečně nakonec jít do studia něco nahrát, tak tam budu muset bohužel ject taky jako dozor, jinak by to pravděpodobně takový člověk nahrával úplně zbytečně a vyhodil peníze...
-
Jerry Forester: Ano, je tam, vím i kde nejvíc - třeba na sedmém tónu od začátku (B4) a potom v tom refrénu, co se nedrží moc basové linky, jen občas. Je to záměr, konkrétně ten tón B4 se mi líbí. Jinak obvykle se snažím harmonii dodržovat, i stupnice a tóninu, tady je to všechno taková menší anarchie, ale vím o tom a nechci to nijak moc měnit, mě stačí, že se to drží semtam mustru, co je v té basové lince, ten to celé prolíná, spojuje. Také je to tak nějak tónika na pomezí C a C#, měl jsem transpozici na C#, ale tlačil to k C a tak mi C# jako ukončovací tónika nefunguje (což používám na konci skladeb často, tady ne), ani jako harmonie C# nefunguje. Prostě jsem si dal větší svobodu, než to obvykle dělávám.
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 02 říj 2008 19:51, celkem upraveno 1 x.
-
Jindy, kdyz hiphoper rekne "beat", mysli cele instro, celou skladbu bez akapely (rapu/hlasu) ... Neni to spatne, proste to zlidovelo v teto komunite. Takze kvuli tohoto ho za blbecka nemej.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...
pc.masters: Aha, to jsem nevěděl, nesleduju lidové trendy, tak díky za vysvětlení. Budu si to pamatovat, pro tento styl, jinak pro mě zůstává beat beatem.
Doufám, že se tahle pojmenování nezačnou rozmáhat, aby to potom nedopadlo tak, že mi někdo řekne "udělej mi kopák" a bude tím myslet "udělej mi skladbu s houslema"
Doufám, že se tahle pojmenování nezačnou rozmáhat, aby to potom nedopadlo tak, že mi někdo řekne "udělej mi kopák" a bude tím myslet "udělej mi skladbu s houslema"

-
-
- Profesionál
-
Jindy: Mno neni to tak davno kdy se Track taky rikalo jenom jedne stope na kotoucaku (od toho 4 track, 8 track) ted se ten pojem pouziva pro celou skladbu, Skladba rovna se Track. A stejne jako u Beat to moc smyslu nedava 

Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."