ADAT Creamware A16 / Alesis AI3

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2007 15:56

kexik : teraz si to uz dokonale zamotal .. cize podla teba po adate sa neda preniest 24bitove audio ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 15:58

da ale alesis ma dovody preco to nerobi, a mozno aj ini vyrobcovia...
mimochodom spocitajte si kolko bitov je -100dB sumu a zistite ze sa bavime o hovne. v tych 4 bitoch nijaka prakticka informacia nie je

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 13 bře 2007 16:05

Kexik: A jak je to tedy s tou synchronizací dvou AI3 přes RME? Synchronizuje se mi to dobře? RME je master, AI3 slaves a jsou v "sync"

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 16:14

ty uz mas dve? uups... v takom pripade lockuju alesisy a nie rme a o tom ako dobre to robia, neviem nic. wc by bol istota ale ja by som cestou ada8000 v tvojom pripade nesiel, nemas istotu ze nevyfasujes kus kde sumi nejaky kanal atd. inak, neslo by dat jeden alesis ako master a rme + druhy ako sync? tym padom by si mal na prvom alesise zarucene nizky jitter a ten druhy by bol na menej dolezite zdroje signalu; rme by to mal vediet takto syncnut

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 13 bře 2007 16:17

kexik píše:...ale ja by som cestou ada8000 v tvojom pripade nesiel, nemas istotu ze nevyfasujes kus kde sumi nejaky kanal atd.
Stejně tam s Ondrashem plánujeme tuning OPA, takže v tom problém nevidím...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 16:24

Tudy píše:
kexik píše:...ale ja by som cestou ada8000 v tvojom pripade nesiel, nemas istotu ze nevyfasujes kus kde sumi nejaky kanal atd.
Stejně tam s Ondrashem plánujeme tuning OPA, takže v tom problém nevidím...
...aha... to ale mozte tunovat rovno alesis... ok, idem skusit zistit, aky jitter maju tie alesis svaby pre adat...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 13 bře 2007 16:27

no jo, ale Alesis nemá WC a umí "jen" 20 bitů (fakt mi přijde divný točit do 24, když to neumí převodníky).
Ten ADA8000 snad 24bitů posílá, ne???
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2007 16:31

kexik : preco stale hovoris o alesise .. mam tu DM2k .. za nou RME prevodnik AES na ADAT .. a v PC 9652 .. Podla teba to nejde 24bitovo ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 16:37

Tudy píše:no jo, ale Alesis nemá WC a umí "jen" 20 bitů (fakt mi přijde divný točit do 24, když to neumí převodníky).
Ten ADA8000 snad 24bitů posílá, ne???
http://www.wavefrontsemi.com/index.php?id=11,10,0,0,1,0
prevodniky to vedia, alesis to "nevie", adat chipy su locknute v 20bit mode. nastuduj tie datasheety, vyzera ze hi/lo nastavenim na pinoch 3 a 4 ide nastavit biovu hlbku, na pine 2 master slave mod a pin 8 je wordclock a mala by byt relativna hracka ho vyviest na konektor

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 bře 2007 16:41

kexik: ja tomu nerozumim, adat chipy musi byt v kazdem zarizeni, ktere pres adat komunikuje ne ? Ale je prece spousta prevodniku, ktere visi na adat a umi nahravat do 24 bitu...?
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 13 bře 2007 16:41, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 16:41

Pytkin píše:kexik : preco stale hovoris o alesise .. mam tu DM2k .. za nou RME prevodnik AES na ADAT .. a v PC 9652 .. Podla teba to nejde 24bitovo ?
lebo ondrash ma alesis a nechce ho z podla mna trivialnych dovodov (20bit, wc)
ci ide v tvojej zostave vsetko 24bit, netusim, ale wavelab mas... nemusi ist, neviem aky standard vyznava yamaha, ci adat type II alebo all 24

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 13 bře 2007 16:44

Kexik: díky, vypadá to, že "přepnout" ho na 24 bitů by nemusel být až takový problém (jen netuším, co je to left a right justified).
Ale s tím wordclockem to není tak jednoduché, ne? Myslím tím, že je potřeba nějaké impedanční přizpůsobení (o tom, jak by se Ondrashovi líbilo vrtání do panelu, ani nemluvím :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2007 16:50

kexik : no tak staci pozriet v tej RME utilitke, kolko bitov prichadza .. Ale neverim tomu , ked to cely svet pouziva , ze to ide len 20 bit .. Ale zajtra to checknem .. uz sa mi teraz nechce zapinat reziu ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 16:51

Tudy píše:Kexik: díky, vypadá to, že "přepnout" ho na 24 bitů by nemusel být až takový problém (jen netuším, co je to left a right justified).
Ale s tím wordclockem to není tak jednoduché, ne? Myslím tím, že je potřeba nějaké impedanční přizpůsobení (o tom, jak by se Ondrashovi líbilo vrtání do panelu, ani nemluvím :) )
pokial viem wc je normalny TTL signal... stacilo by pridat buffer z jednej 7404
dzirka by sa ale vrtala, to je jasne

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 17:10

Tudy píše:Kexik: díky, vypadá to, že "přepnout" ho na 24 bitů by nemusel být až takový problém (jen netuším, co je to left a right justified).
Ale s tím wordclockem to není tak jednoduché, ne? Myslím tím, že je potřeba nějaké impedanční přizpůsobení (o tom, jak by se Ondrashovi líbilo vrtání do panelu, ani nemluvím :) )
left justified znamena ze pcm data idu na zaciatku slova a zarovnavaju sa na vzostupnu hranu bclk signalu. to je beznejsi (standardny mod). takze fmt1234 by mali byt 1101 pre 24bit left justified

Odpovědět