ADAT Creamware A16 / Alesis AI3

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

ADAT Creamware A16 / Alesis AI3

Příspěvek od Ondrash » 13 bře 2007 11:25

Ahoj. Rozhlížím se po nějakým kvalitním AD/DA převodníku a včera mi kamarád doporučil tenhle. Díval jsem se na net a lidé ho docela chválí, najde se tu někdo, kdo má s A16 nějaké zkušenosti? Díky moc.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2007 11:26

My sme mali staru A16 .. uplne tu prvu .. je to tak 6-7 rokov .. nebolo to zle .. ale na dnesnu dobu ziadna slava .. ale ten novsi model (ULTRA? alebo ako sa vola) uz moze byt lepsi ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 13 bře 2007 12:28

Má to AK4524, což je úplně ten nejnižší kodek od AKM, co se dává do profi gearu. Tudíž oproti tomu AI3, co prodáváš, se kvalitativně nikam neposuneš. Jestli chceš jenom víc vstupů, tak si spíš přikup druhý AI3 nebo behringer ADA8000 nebo tak něco.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 13 bře 2007 12:33

První A16 má navíc jen 18-bit mód, musel bys vzít tu současnou Ultra verzi. Ti nevím, jestli by to byla dobrá výměna.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 bře 2007 13:43

Ctirad: mozna mu vadi, ze AI3 jede jenom v 20 bitech

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 13 bře 2007 13:45

To je ta stará?

edit: I když ono je to asi stejně jedno. Tyhle převodníky stejně nemají větší rozlišení než 100dB a ty 4 bity navíc jsou tam spíš pro parádu a není v nich žádný smysluplný užitečný signál.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 bře 2007 14:11

Ctirad: presne tak to je :) To ze tam pisou 24-bit converters je podraz, protoze prestoze tam jsou, jsou na nic. jak uz jsem nekde psal, zkousel jsem to na digichecku od RME a jasne bylo videt ze ty 4 posledni bity jsou nevyuzity.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 14:45

heeee.... to NENI podraz, z praktickych dovodov je 24bit chip vzdy lepsi ako 20bit PLUS ak z 24bitoveho audia NESKOR zoberes 4 bity, kvantizacna chyba zostava nezmenena... ja tocim klido do 16bitov cez 24bitovy prevodnik a robil by som to kludne aj ako profesional
ono tych 20bitov je limit adatu type II, preto je to tak, vlastne to ani inak nejde zariadit

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 13 bře 2007 14:53

No. Přemýšlel jsem, že vyměním AI3 za ADA8000. Otázkou zůstává, jak moc bych si polepšil. Jasně, získám regulaci vstupní úrovně. Ale to zas tolik nepotřebuju, trochu stáhnu zvuk na klávesách... Co Wordclock? Alesis wordclock nemá, vše synchronizuju po ADATU na RME 9652. Zlepšila by se mi kvalita zvuku?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 bře 2007 15:11

kexik: ok, ja to tak zmaknuty nemam, ale myslim si, ze vetsina lidi, kdyz vidi napis 24-bit converters, ocekava, ze muze tocit do 24 bitu. Tak by tam aspon mohli napsat ze to nejde, pro nas blby :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2007 15:15

neviem ci to je tak podstatne , ale je to lepsie , ked prevodnik je syncovany cez WC .. resp. cele studio je syncovane cez WC .. podstatne je to , hlavne ked mas dake seriozne hodiny ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 13 bře 2007 15:29

kexik píše:...ono tych 20bitov je limit adatu type II, preto je to tak, vlastne to ani inak nejde zariadit
Znamená to, že přes ADAT nelze točit ve 24 bitovém rozlišení/kvalitě???
Jakože 24 bitů potom sice nahrávám, ale po ADATu to běží s nižším rozlišením?

To by potom nemělo smysl mít zapnuto 24bitové rozlišení, ne?
(můj případ to není, já nahrávám přes zvukovku s 24bitovým rozlišením, ale chtěl jsem systém právě o ADAT časem rozšířit...)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 15:47

Ondrash píše:No. Přemýšlel jsem, že vyměním AI3 za ADA8000. Otázkou zůstává, jak moc bych si polepšil. Jasně, získám regulaci vstupní úrovně. Ale to zas tolik nepotřebuju, trochu stáhnu zvuk na klávesách... Co Wordclock? Alesis wordclock nemá, vše synchronizuju po ADATU na RME 9652. Zlepšila by se mi kvalita zvuku?
moc nie podla mna... rme vie lockovat adat dobre, s pidijitterom... nieco ine je ak by si chcel pripojit prevodniky dva, tam uz wc bude nutny.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2007 15:53

Tudy píše:
kexik píše:...ono tych 20bitov je limit adatu type II, preto je to tak, vlastne to ani inak nejde zariadit
Znamená to, že přes ADAT nelze točit ve 24 bitovém rozlišení/kvalitě???
Jakože 24 bitů potom sice nahrávám, ale po ADATu to běží s nižším rozlišením?

To by potom nemělo smysl mít zapnuto 24bitové rozlišení, ne?
(můj případ to není, já nahrávám přes zvukovku s 24bitovým rozlišením, ale chtěl jsem systém právě o ADAT časem rozšířit...)
ano. opakujem, adat typeII bezi na 20bitov max. ovsem samotny adat lightpipe umoznuje 24bit, alesis tam ma 20bitov koli kompatibilite s adat typeII. to boli tie 8stope nahravatka na vhs pasky, co svojho casu vyrabal

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 13 bře 2007 15:55

kexik píše:
Ondrash píše:No. Přemýšlel jsem, že vyměním AI3 za ADA8000. Otázkou zůstává, jak moc bych si polepšil. Jasně, získám regulaci vstupní úrovně. Ale to zas tolik nepotřebuju, trochu stáhnu zvuk na klávesách... Co Wordclock? Alesis wordclock nemá, vše synchronizuju po ADATU na RME 9652. Zlepšila by se mi kvalita zvuku?
moc nie podla mna... rme vie lockovat adat dobre, s pidijitterom... nieco ine je ak by si chcel pripojit prevodniky dva, tam uz wc bude nutny.
Ale já mám dva... Na RME9652 (3x ADAT)

Odpovědět