ADAT Creamware A16 / Alesis AI3
ADAT Creamware A16 / Alesis AI3
Ahoj. Rozhlížím se po nějakým kvalitním AD/DA převodníku a včera mi kamarád doporučil tenhle. Díval jsem se na net a lidé ho docela chválí, najde se tu někdo, kdo má s A16 nějaké zkušenosti? Díky moc.
heeee.... to NENI podraz, z praktickych dovodov je 24bit chip vzdy lepsi ako 20bit PLUS ak z 24bitoveho audia NESKOR zoberes 4 bity, kvantizacna chyba zostava nezmenena... ja tocim klido do 16bitov cez 24bitovy prevodnik a robil by som to kludne aj ako profesional
ono tych 20bitov je limit adatu type II, preto je to tak, vlastne to ani inak nejde zariadit
ono tych 20bitov je limit adatu type II, preto je to tak, vlastne to ani inak nejde zariadit
No. Přemýšlel jsem, že vyměním AI3 za ADA8000. Otázkou zůstává, jak moc bych si polepšil. Jasně, získám regulaci vstupní úrovně. Ale to zas tolik nepotřebuju, trochu stáhnu zvuk na klávesách... Co Wordclock? Alesis wordclock nemá, vše synchronizuju po ADATU na RME 9652. Zlepšila by se mi kvalita zvuku?
Znamená to, že přes ADAT nelze točit ve 24 bitovém rozlišení/kvalitě???kexik píše:...ono tych 20bitov je limit adatu type II, preto je to tak, vlastne to ani inak nejde zariadit
Jakože 24 bitů potom sice nahrávám, ale po ADATu to běží s nižším rozlišením?
To by potom nemělo smysl mít zapnuto 24bitové rozlišení, ne?
(můj případ to není, já nahrávám přes zvukovku s 24bitovým rozlišením, ale chtěl jsem systém právě o ADAT časem rozšířit...)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
moc nie podla mna... rme vie lockovat adat dobre, s pidijitterom... nieco ine je ak by si chcel pripojit prevodniky dva, tam uz wc bude nutny.Ondrash píše:No. Přemýšlel jsem, že vyměním AI3 za ADA8000. Otázkou zůstává, jak moc bych si polepšil. Jasně, získám regulaci vstupní úrovně. Ale to zas tolik nepotřebuju, trochu stáhnu zvuk na klávesách... Co Wordclock? Alesis wordclock nemá, vše synchronizuju po ADATU na RME 9652. Zlepšila by se mi kvalita zvuku?
ano. opakujem, adat typeII bezi na 20bitov max. ovsem samotny adat lightpipe umoznuje 24bit, alesis tam ma 20bitov koli kompatibilite s adat typeII. to boli tie 8stope nahravatka na vhs pasky, co svojho casu vyrabalTudy píše:Znamená to, že přes ADAT nelze točit ve 24 bitovém rozlišení/kvalitě???kexik píše:...ono tych 20bitov je limit adatu type II, preto je to tak, vlastne to ani inak nejde zariadit
Jakože 24 bitů potom sice nahrávám, ale po ADATu to běží s nižším rozlišením?
To by potom nemělo smysl mít zapnuto 24bitové rozlišení, ne?
(můj případ to není, já nahrávám přes zvukovku s 24bitovým rozlišením, ale chtěl jsem systém právě o ADAT časem rozšířit...)
Ale já mám dva... Na RME9652 (3x ADAT)kexik píše:moc nie podla mna... rme vie lockovat adat dobre, s pidijitterom... nieco ine je ak by si chcel pripojit prevodniky dva, tam uz wc bude nutny.Ondrash píše:No. Přemýšlel jsem, že vyměním AI3 za ADA8000. Otázkou zůstává, jak moc bych si polepšil. Jasně, získám regulaci vstupní úrovně. Ale to zas tolik nepotřebuju, trochu stáhnu zvuk na klávesách... Co Wordclock? Alesis wordclock nemá, vše synchronizuju po ADATU na RME 9652. Zlepšila by se mi kvalita zvuku?