Akai MPC2500 vs. MPC1000
Pfff ... tam RAMka to je teda dost odradzujuce. Ako pozeram tak pozeram, 128MB je maximum pre MPC1000 aj MPC2500. Ono sa to nezda, ale je to dost malo, ak chces pouzit MPC na live, napriklad pouzivas aj dlhsie frazy. Na jednu skladby OK, ale na live je tost limitujuce ked kazdu novu skladbu musis dat LOAD a cakat ... nie vzdy sa to da vyriesit rozpravanim humornej historky do mikrofonu ...
Mna teda ten limit 128 RAM dost odradzuje od kupy.
Mna teda ten limit 128 RAM dost odradzuje od kupy.
- MonkeyFighter
No trebars ak mas dlhsie vokaly, take regularne vokaly, nie kratsie frazy. Alebo ak mas nejake trancove linky z Virusu alebo NordLeadu. Tie sice mozes okladmat tak ze si z toho zoberies kratsiu frazu, ale to uz nie je ono. Tam mas vacsinou kopec roznych modulatorov a filtrov ktore menis v case, takze s tym nic nevymyslis, jedine celu dlhu linku.
Jedine zobrat aj synth(y) na stage, ale to je tiez komplikovanejsie, zapajacky, prepajacky, MIDI kable, audio kable, elektrika ... to je o drzku, to som v minulosti absovoval velakrat a k tomu by som sa uz nechcel vracat.
Jedine zobrat aj synth(y) na stage, ale to je tiez komplikovanejsie, zapajacky, prepajacky, MIDI kable, audio kable, elektrika ... to je o drzku, to som v minulosti absovoval velakrat a k tomu by som sa uz nechcel vracat.
presne tak, vsetky samplery su dnes smiesne v porovnanim s laptop + kontroler. okrem kurzweila
u Chemical Brothers som videl ze cely koncert hrali hlavne cez 2x EMU E4XT Ultra + nejake analogy stihali
na zivo. Podla mna by urcite robili lepsiu live show keby tam mali Gigastudio. Alebo Fatboy Slim by urcite zacal robit lepsie albumy keby sa prestal srat s MIDI na Atari a platnami.

na zivo. Podla mna by urcite robili lepsiu live show keby tam mali Gigastudio. Alebo Fatboy Slim by urcite zacal robit lepsie albumy keby sa prestal srat s MIDI na Atari a platnami.
aby som ti netresol poza uzi hopkins ! 
ja som po dlhom laborovani a testovani dosiel na to ze kombinacia NTB(ableton) + slusny kontroler + 1 externy hw synth na sola je pre 1 cloveka uplne idealna kombinacia ...
a btw. roland mc307, sh32 a sp606 (vyjadrujem sa k tomu co mi preslo rukami) maju filtre na urovni sw filtrov z BUZZ-u... ak to niekomu postacuje ako dostatocna uroven ok.. mne nie ..

ja som po dlhom laborovani a testovani dosiel na to ze kombinacia NTB(ableton) + slusny kontroler + 1 externy hw synth na sola je pre 1 cloveka uplne idealna kombinacia ...
a btw. roland mc307, sh32 a sp606 (vyjadrujem sa k tomu co mi preslo rukami) maju filtre na urovni sw filtrov z BUZZ-u... ak to niekomu postacuje ako dostatocna uroven ok.. mne nie ..

- MonkeyFighter