Akai MPC2500 vs. MPC1000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Tua
Příspěvky: 7
Registrován: 20 zář 2006 21:03

Příspěvek od Tua » 12 bře 2007 19:07

díky moc

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 05 čer 2007 08:46

Pfff ... tam RAMka to je teda dost odradzujuce. Ako pozeram tak pozeram, 128MB je maximum pre MPC1000 aj MPC2500. Ono sa to nezda, ale je to dost malo, ak chces pouzit MPC na live, napriklad pouzivas aj dlhsie frazy. Na jednu skladby OK, ale na live je tost limitujuce ked kazdu novu skladbu musis dat LOAD a cakat ... nie vzdy sa to da vyriesit rozpravanim humornej historky do mikrofonu ...

Mna teda ten limit 128 RAM dost odradzuje od kupy.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 06 čer 2007 11:37

hawkens1 tych 128mb ram sa mi este nepodarilo zaplnit ani ked som naloadoval mrte vsetkych moznych samplov... co tam chces mat ze ti to nestaci ?
Riesenie je este HDD, to loadovanie z neho je odost rychlejsie ako z karty.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 06 čer 2007 11:48

Kdyz si predpripravis nakej track do loopek tak uvidis ze se tam toho fakt moc nevejde...
kdyz chces hrat v kuse tak je ti to hdd stjene na prd...
Fakt nechapu proc tam je max 128?to uz mely samplery pred deseti rokama...

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 06 čer 2007 12:03

No trebars ak mas dlhsie vokaly, take regularne vokaly, nie kratsie frazy. Alebo ak mas nejake trancove linky z Virusu alebo NordLeadu. Tie sice mozes okladmat tak ze si z toho zoberies kratsiu frazu, ale to uz nie je ono. Tam mas vacsinou kopec roznych modulatorov a filtrov ktore menis v case, takze s tym nic nevymyslis, jedine celu dlhu linku.

Jedine zobrat aj synth(y) na stage, ale to je tiez komplikovanejsie, zapajacky, prepajacky, MIDI kable, audio kable, elektrika ... to je o drzku, to som v minulosti absovoval velakrat a k tomu by som sa uz nechcel vracat.

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 06 čer 2007 12:13

No teda pozeram ze MPC2500 ma na kazdu stopu len filter, nema track EQ? A pozeram ze aj ten zoznam efektov je dost chudobny, ziade distortion, ziadne enhancer ci exciter ... poriadne to z 4000ky okresali ...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 06 čer 2007 13:18

co tak si dotiahnut na stage laptop a gigastudio? pripadne iny sampler?
dnes je doba ked uz aj 5 GB RAM je malo...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 06 čer 2007 13:44

Jasne, da sa ale to uz nie je ono. Kliknie mysou na live sucks.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 čer 2007 13:54

kontroler... trebars ten od akaia ;)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 06 čer 2007 14:19

presne tak, vsetky samplery su dnes smiesne v porovnanim s laptop + kontroler. okrem kurzweila :) u Chemical Brothers som videl ze cely koncert hrali hlavne cez 2x EMU E4XT Ultra + nejake analogy stihali
na zivo. Podla mna by urcite robili lepsiu live show keby tam mali Gigastudio. Alebo Fatboy Slim by urcite zacal robit lepsie albumy keby sa prestal srat s MIDI na Atari a platnami.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 06 čer 2007 14:50

Aj ja som parkrat na live pouzil ntb+kontroler ale nbolo to ono, nebavilo ma to tak ako ked to je samostatna masina.

MPCcka ma pritahuju, cierna 2500 vypada totalne sexi, ale tusim ze to tentokrat vyhra nejaky groovebox od Rolandu.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 06 čer 2007 15:11

skus sa opytat Dendyho :) hlavne checkni ci rolandy maju pouzitelne filtre :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 06 čer 2007 16:00

Dendy trepe o filtroch nezmysly, lebo ma o nich skeslene predstavy.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 06 čer 2007 16:28

aby som ti netresol poza uzi hopkins ! :-)

ja som po dlhom laborovani a testovani dosiel na to ze kombinacia NTB(ableton) + slusny kontroler + 1 externy hw synth na sola je pre 1 cloveka uplne idealna kombinacia ...

a btw. roland mc307, sh32 a sp606 (vyjadrujem sa k tomu co mi preslo rukami) maju filtre na urovni sw filtrov z BUZZ-u... ak to niekomu postacuje ako dostatocna uroven ok.. mne nie ..
:-)

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 06 čer 2007 17:33

chtel si napsat "pre 1 dendyho" ne?:)


Demsky:kdyby se Fatboy Slim prestal srat s MIDI a plackama tak by udelal JINY album...me se to album libi, moc...

Odpovědět