Apogee

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 bře 2009 22:14

ekeaze: nevidim fakt jedinej duvod uprednostnovat to nebo to, stejne jsou to oboji zastaraly klumpry schovany za "cool" (vice ci mene) graficky prostredi. Ten je lepsi v tom, ten zas v tomhle, ale zadnej vyraznej rozdil jsem nezpozoroval, inovace chybi na obou stranach a stabilita je srovnatelna. Ja jsem si vybral windows, protoze se mi v nich dela lip a aspon si nehrajou na neco, co nejsou (pravovernej unixak musi u OS X brecet), ale pokud by OS X prisel s necim, co by me presvedcilo k tomu, zacit ho znova pouzivat, klidne bych to udelal. Zatim se tak nestalo. BTw nemam rad ani Microsoft, ani Apple, pokud bych nemusel, nejradsi bych nepouzival ani jeden z tech systemu.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 bře 2009 22:16

Ivo píše:Na ProTools jsem dělal 3 roky ... ProTools a Samplitude to je jako Windows a Mac OSX ...
Tak z toho prirovnani mi vyplyva, ze Samplitude je stejny jako ProTools, ale v barevnejsim kabatku a blbuvzdornejsi, v tom nevidim nijak podstatnej rozdil ;)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 01 bře 2009 22:23

Kermitak píše:
Ivo píše:Na ProTools jsem dělal 3 roky ... ProTools a Samplitude to je jako Windows a Mac OSX ...
Tak z toho prirovnani mi vyplyva, ze Samplitude je stejny jako ProTools, ale v barevnejsim kabatku a blbuvzdornejsi, v tom nevidim nijak podstatnej rozdil ;)
Sorry, ale nějaký Samplitude se tak zaběhlýmu standardu jako jsou Pro Tools nemůže rovnat ani náhodou. To je jako porovnávat Rolls Royce a Kia cars. :D

Btw. Zdravím z lyží z francouzského Méribel. :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 01 bře 2009 22:26

Kermitak: rozdil tam je a to ve funkcnosti.. napriklad muzu mit na macu nizsi latenci pri stejny zatezi, nestetkal jsem se s problemem s ovladaci externich zarizeni, muzu tam mit bezestrachu internet s zaroven bezicim DAW atd atd...... jinak ja mam oba systemy jak mac os na applu, tak windows na klasickym PC...
timto koncim uz offtopic :) sorry vsem...
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 01 bře 2009 22:29, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 01 bře 2009 22:28

Liquid Sound píše: Sorry, ale nějaký Samplitude se tak zaběhlýmu standardu jako jsou Pro Tools nemůže rovnat ani náhodou. To je jako porovnávat Rolls Royce a Kia cars. :D
)
Kvůli tomu že něco je "zaběhlé", neznamená to že je to nutně velmi dobré ... (podobně třeba kvůli tomu, že telenovely sleduje nejvíc lidí, neznamená to že to je vrcholné filmové umění). Skoro každý má Octavii ... ale jenom pár lidí má třeba Bentley ... Takhle bych to srovnání viděl já ... :) Pamatuju ještě časy kdy se v ProTools počítaly fady (v té době to nedělala ani Cubase) ... A o systému nezávislých objektů si ProTools mohou dodnes nechat jen zdát ... ProTools LE jsou proti srovnatelným systémům velmi okleštěné, TDM mají zase velmi předražený hardware (s dost málo kvalitními převodníky)
(ať žijou OT :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 bře 2009 22:52

ekeaze píše:Kermitak: rozdil tam je a to ve funkcnosti.. napriklad muzu mit na macu nizsi latenci pri stejny zatezi, nestetkal jsem se s problemem s ovladaci externich zarizeni, muzu tam mit bezestrachu internet s zaroven bezicim DAW atd atd...... jinak ja mam oba systemy jak mac os na applu, tak windows na klasickym PC...
Latence je pouze veci toho, jak si vyrobce vyhraje s driverama, ne systemu.
Co se tyce internetu - na poslednim defconu byla soutez, spocivajici v ziskani dat z disku vzdalenyho pocitace -> OS X odolaval nejkratsi dobu. Jedinej duvod, proc je OS X branej jako bezpecnejsi system je ten, ze ve woknech vsichni pracujou s admin pravama, protoze je to pro ne pohodlnejsi. OS X ma ukradenou bezpecnostni politiku z Unixu, takze potencialni trojan je omezenej v tom, co muze delat. Od Vist vejs uz je tohle reseny i u oken, i kdyz ne uplne stastne (UAC). Nicmene pokud clovek pracuje pod beznym accountem, tak i na XPckach se dostava na srovnatelnou uroven a pokud neni lemra, co klika na vsechno, muze bejt v klidu taky.
Co se tyce obecny bezpecnosti v pripade cilenyho utoku, tak je podobna, v poslednich mesicich se ukazuje ze u OS X spis horsi (pripadne zajemce odkazuju na bugtraq a podobne zdroje). A koncim, uz me to nebavi, kdo chce, tak si fakta snadno zjisti ;) Navic to sem fakt nepatri.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 01 bře 2009 23:14

- na meku nefunguje 0 latency mod
- latence na pc s RME je nizka jak jen si clovek preje
- mam dlouhodobe na daw pocitaci i internet a nemel sem za tu dobu jedinej problem... a ani se nebojim
- kamarad kvuli logicu, kde se mu lip editujou noty presel na maca a jeho prvni postrehy byly, ze logic na macu je min stabilni nez cubase na pc
- mac te nuti radit si veci do itunes :|

cerna? bila?

kazdej necht si pouziva co jemu vyhovuje a nejlepsi neni ani jabko ani widla, ale samozrejme JA ;-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 bře 2009 23:15

matucha: omyl, nejlepsi je Ferda (protoze Ferda vyhraje) ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 bře 2009 23:32

ekeaze píše:
Ivo píše:Tak já si zaflamuju a řeknu, že bohužel na Macu není žádný pořádný DAW program (protools atd. nepočítám) a proto musím mít ve studiu PC :) jinak bych raději maca ...
vzdyt Cubase uplne normalne slape na macu...
Neviem ci je to uplne tak .. Tusim Kachna mi rozpraval ze ma dakeho znameho , co kvoli Nuendu musel prejst z MACka na PC , lebo to tam proste nefunguje ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 bře 2009 23:33

dano píše:
Pytkin píše:to by mali urobit vsetci vyrobcovia HW .. mali by zacat ignorovat windows ..
pre niektorych (vratane mna) sa to zatial nastastie nestalo :-)
Preco ? donutilo by to microsoft sa nad sebou zamysliet .. A mozno by zacal konecne robit fungujuci system ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 bře 2009 23:37

Kermitak píše:
ekeaze píše:Kermitak: rozdil tam je a to ve funkcnosti.. napriklad muzu mit na macu nizsi latenci pri stejny zatezi, nestetkal jsem se s problemem s ovladaci externich zarizeni, muzu tam mit bezestrachu internet s zaroven bezicim DAW atd atd...... jinak ja mam oba systemy jak mac os na applu, tak windows na klasickym PC...
Latence je pouze veci toho, jak si vyrobce vyhraje s driverama, ne systemu.
Co se tyce internetu - na poslednim defconu byla soutez, spocivajici v ziskani dat z disku vzdalenyho pocitace -> OS X odolaval nejkratsi dobu. Jedinej duvod, proc je OS X branej jako bezpecnejsi system je ten, ze ve woknech vsichni pracujou s admin pravama, protoze je to pro ne pohodlnejsi. OS X ma ukradenou bezpecnostni politiku z Unixu, takze potencialni trojan je omezenej v tom, co muze delat. Od Vist vejs uz je tohle reseny i u oken, i kdyz ne uplne stastne (UAC). Nicmene pokud clovek pracuje pod beznym accountem, tak i na XPckach se dostava na srovnatelnou uroven a pokud neni lemra, co klika na vsechno, muze bejt v klidu taky.
Co se tyce obecny bezpecnosti v pripade cilenyho utoku, tak je podobna, v poslednich mesicich se ukazuje ze u OS X spis horsi (pripadne zajemce odkazuju na bugtraq a podobne zdroje). A koncim, uz me to nebavi, kdo chce, tak si fakta snadno zjisti ;) Navic to sem fakt nepatri.
Toto ale nemozes porovnavat .. UAC vo VISTE musis vypnut , inak sa s nou neda pracovat .. To koniec koncov tusim je uz vo WIN7 spravene ze defaultne je UAC vypnute .. Naopak .. Na MACku mozes bez problemov pracovat s defaultne obmedzenymi pravami ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 01 bře 2009 23:38

Jednu věc asi nemůže popřít nikdo : na windows online není možné bez sofistikovaných a náročných antivirových programů, protože jsou tisíce nebezpečných všudypřítomných virů. Na MAcu prostě viry nejsou a něakými antiviry se prostě není třeba zabývat ... Už jen tohle samo o sobě by mi stačilo jako preference ...

Proto třeba PC online + DAW je problém (antivirový program, firewall atd. často nedobře ovlivňují jeho chod)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 bře 2009 23:38

Ivo : ked vsetci prejdu z windows na OSX, uvidis kolko tam bude virov !

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 bře 2009 23:51

Pytkine, ach jo...
On si asi nikdo neuvedomuje, ze jinej system, srovnatelonej s windows tu neni. On je trochu rozdil delat drivery na 20 kousku hw, jako apple (ted nemyslim pridavny karty, ale zasadni veci, jako diskovy radice, radice pci sbernice, acpi, atd.) a nebo pro ty tisice ruznych lego stavebnic, jako to musi delat MS. No a jelikoz jsem za posledni asi 4 roky videl jedny spadly wokna a jeden spadlej OS X, myslim, ze to pro MS vyzniva velice priznive. (opakuju ze je mi jak ms tak apple ukradenej, jen nemam rad tyhle zbytecny vykriky)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 bře 2009 23:54

Ivo píše:Jednu věc asi nemůže popřít nikdo : na windows online není možné bez sofistikovaných a náročných antivirových programů, protože jsou tisíce nebezpečných všudypřítomných virů. Na MAcu prostě viry nejsou a něakými antiviry se prostě není třeba zabývat ... Už jen tohle samo o sobě by mi stačilo jako preference ...

Proto třeba PC online + DAW je problém (antivirový program, firewall atd. často nedobře ovlivňují jeho chod)
Jak uz psal Pytkin - je to o poctu uzivatelu a zpusobu prace se systemem. A to ze na windows potrebujes nejaky sofistikovany antiviry muzu poprit uplne klidne, staci se nechovat jako blbec, nepracovat pod admin nebo power user ucetm a mas taky klid.

Odpovědět