BCR 2000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

BCR 2000

Příspěvek od hondzykk » 30 zář 2007 17:12

mám takovou otázečku :

Před nějakou dobou jsem si koupil uliho BCR 2000, v poslední době jsem trochu zaexperimentoval s jeho presety, zkoušel jsem je editovat k orazu svému (jak pomocí softu od uliho tak ručně přímo na kontroleru) . jsem přez tohle asi pěkná LAMA protože jsem nepochopil jak přesně princip editace funguje :shock:
softík mi hází neustále nějaké chyby a při ruční editaci mě to nechce pustit k editaci víc jak jednoho knobu !
Určo to bude pro někoho z vás hračka a banalita ( doufám v takového profika)
Jo a co přesně bych tak chtěl za informace?

existuje manuál v CZ?
jste někdo ochoten třeba po IcQ poradit on-line?



jakékoli rady si vážím
honza



Obrázek

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 30 zář 2007 17:21

já se v tom nevyznám, ale safa ti urcite poradi, ze si to mas priste koupit u nich, protoze dostanes cz manual muzes si pak usetrit tyhle starosti

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 30 zář 2007 17:59

fantozzi píše:já se v tom nevyznám, ale safa ti urcite poradi, ze si to mas priste koupit u nich, protoze dostanes cz manual muzes si pak usetrit tyhle starosti
No, ale ono na tom neco je :)

bluem

Příspěvek od bluem » 30 zář 2007 18:50

co presne si chces naeditovat?
kazdy knob sa edituje zvlast, mas tam midi kanaly, priebeh, cislo kontrolera atd.. robis to tak ze zmacknes 'edit' a drzis a pohnes (zmacknes tlacitko, otocis knobom) to co chces editovat... ked si v editacnom mode, tak potom na vrchnom rade knobov, mas od nimi take popisky, ze type, ch atd, kde ked s nimi pohnes, tak uvidis aku hodnotu maju nastavenu. par je cislo kontrolera, mode je mod v akom pracuje. ked to budes mat, vybehnes von exitom a das store ->rozblika sa a das ho este raz, malo by to byt ulozene...
ps: vsetko toto je aj v angl. manuale.. treba si to precitat.
ps: na soft sa vykasli, sprav to normalne na kontroleri.

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 30 zář 2007 19:18

> acid - já neříkám, že není, jen jsem šáfovi šetřil práci :-)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 30 zář 2007 19:43

fantozzi píše:> acid - já neříkám, že není, jen jsem šáfovi šetřil práci :-)
A kolik ti za to plati? :-) A pokud neplati, mozna dobry tip ;)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 30 zář 2007 19:47

Přesně tak, sw. nefunguje, je nutný editovat ručně. Rozumí i krátkejm sysex v learn módu, jinak se tam ani dostat nedaj'.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 30 zář 2007 19:51

OT: Mimochodem Honzykk delas tekno nebo se o neco takoveho pokousis, takze potrebujes rychle menit spoustu parametru, od hlasitosti, pres filtry az echu a delay?

hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 30 zář 2007 21:26

bluem píše: kazdy knob sa edituje zvlast, mas tam midi kanaly, priebeh, cislo kontrolera atd.. robis to tak ze zmacknes 'edit' a drzis a pohnes (zmacknes tlacitko, otocis knobom) to co chces editovat... ked si v editacnom mode, tak potom na vrchnom rade knobov, mas od nimi take popisky, ze type, ch atd, kde ked s nimi pohnes, tak uvidis aku hodnotu maju nastavenu. par je cislo kontrolera, mode je mod v akom pracuje. ked to budes mat, vybehnes von exitom a das store ->rozblika sa a das ho este raz, malo by to byt ulozene...
paráda to sem potřeboval....

Jinak co se týká Cz manuálu, objednával jsem to přes jednoho pána co má takovaj mini krámek s věcma kolem hudby ( sežene snad i to co nikdo nevyrobil 8) )
a s tim manuálem počítal, že tam bude ... a ono nic :(
Ale to už je fuk a je tady ezone.cz ne ? :D

Acid punk:::
jo o nějaký takový šílenosti se pokoušim, ale nejen to dělám i do breakbeatu, dnB a vubec podle nálady... Právě sem chtěl zakusit něco
málo live a chtěl si tu uliho hračku přizpůsobit :: což už snad půjde, jediný
co mě ještě napadá je, že neznám teorii kolem midi ::: jak funguje k čemu sou jednotlivý kanály atak, ale to asi zkusim vygůglit... ale kdyby se někomu chtělo se o tom rozepsat nebudu se zlobit
:idea: :oops:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 01 říj 2007 11:20

bodyia píše:Přesně tak, sw. nefunguje, je nutný editovat ručně. Rozumí i krátkejm sysex v learn módu, jinak se tam ani dostat nedaj'.
teda ja neviem mne ten SW funguje celkom v pohode ;-) este som s nim nemal najmensi problem ...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 02 říj 2007 12:47

fantozzi píše:já se v tom nevyznám, ale safa ti urcite poradi, ze si to mas priste koupit u nich, protoze dostanes cz manual muzes si pak usetrit tyhle starosti
... tyblaho ja jsem tu asi znamej jak falezna petka, co ? ;-DDD DIky, spokesmane 8)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 13 říj 2007 22:02

dendy ::: ty mas ten controler doma vid ?
sem lamoň hrabal jssem se vtom a přestalo mi fungovat midi spojení , od klaves do controleru to de (blika ledka) ale skrze usb to už do pc nejde, ulet je že se tam nedostanou jen data z tech klaves conteroler normalne pres usb facha ::. jestli te dendy cokoli napda tak napis :: nebo kohokoli

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 13 říj 2007 22:08

neprepol si si niektory iny mod ?? vies bcr2000 ma 4 mody routovania jednotlivych vstupov / vystupov (kuk manual) a v niektorych z nich napriklad neroutuje vstup z MIDI IN do USB ... ja osobne ho pouzivam hlavne v mode U3 (IN -> USB // USB -> OUT1 USB -> OUT 2)

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 13 říj 2007 22:10

mne ten sw fungoval, ale podla mna je ten sw ale uuuplne nakokot. krvopotne som si spravil 1 preset, a potom som radsej tomu presetu prisposoboval druhu stranu / to k comu som mal bcr pripojeny (vacsinou reaktor)...lebo editovat dalsi preset (kazdy z 24 + 32 knobov zvlast) na tom BCR by bolo na infarkt...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 13 říj 2007 22:17

hej ja to tiez z toho isteho dovodu pouzivam presne ako aum :-)

Odpovědět