Brum na podiu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 02 čer 2007 15:25

Venti: Odskusam potom, ked budem mat Di-box, ale to sa mi vobec nezda, pretoze neviem ktore kombo ma symetricky vstup na gitaru.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 02 čer 2007 19:33

2 Ivanik: neblázni Venti absolutně netuší jakou blbost ti poradil. DI mezi kytarou a kombem ti vůbec nic nevyřeší ba naopak, představ si že DI boxem galvanicky oddělíš zem směrěm ke kytaře - přemýšlej co pak???

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 04 čer 2007 12:34

Jehlar... nechcem sa hrat na premudreleho ani nic podobne... ale vid manual
strana 9
http://www.behringerdownload.de/DI4000/ ... _Rev_C.pdf

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 04 čer 2007 12:43

Za odzkouseni nic nedas ale taky bych rek ze je to nesmysl. Tenhle brum asi nebude kvuli zemni smycce...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 04 čer 2007 20:12

Venti píše:Jehlar... nechcem sa hrat na premudreleho ani nic podobne... ale vid manual
strana 9
http://www.behringerdownload.de/DI4000/ ... _Rev_C.pdf
ten příklad řeší odbočení linky do mixu před kombem - konektor line in je paralerně propojený konektor s line link - není fyzicky takto možné galvanicky oddělit nástroj od komba.

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 08 čer 2007 16:41

Dostal som chrobaky do hlavy, asi v tom zmysle, ze by sa mohlo jednat o zostatkovy prud, ktory nieje dostatocne odvedeny. Mohlo by byt celkovo spatne uzemnenie. Pomoc: bud zabit hlboko do zeme nove uzemnenie, alebo riesit privod cez 5 kolik, ktory to odvedie. Kto mate s tym nejaku skusenost ? Aka je schema zapojenia cez 5kolik?

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 08 čer 2007 20:10

5 kolik myslis rozvod elektriny TN-S? na to doporucuju nejakyho elektrikare stemahle proudama uz neni zadna sranda. s tou zabitou tyci do zeme ale predpokladam ze to legrace byla.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 08 čer 2007 22:08

citujem : " na to doporucuju nejakyho elektrikare stemahle proudama uz neni zadna sranda " Vídim ze Ty fakt nevidis do toho a ze tu legraci si myslel ako legraci.
Ja Ti vo vsetkej ucte tiez doporucim : Precitaj si, co mam pisane na spodu pod kazdym prispevkom. Neber to osobne.

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 08 čer 2007 22:29

ja do toho nevidim to priznavam, ja mam papiry pouze na slaboproud a z techto velkych proudu mam velkej respekt protoze vim co dokazou. umim si zapojit 6kW "cilkularku" aby to nezabilo me ani nikoho jineho a to mi staci.
Pri hrani v hospodach a hlavne venku ale obcas vidim takovy elektrikarsky skvosty ze bych za to sekal ruce, protoze to neohrozuje jen hudebniky ale i ostatni lidi, nastesti jsem zadnej pruser jeste nezazil a doufam ze nezaziju.

Predpis o pouzivani 5P zasuvek resi tusim norma ČSN 34 1010 (snad jsem ji nasel spravne)
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 08 čer 2007 22:34

Dakujem za tu normu, podla mna tadial cesta vedie. Ale ak by si mi tu normu vedel zohnat ......budem sa revansovat (Ak budes nieco potrebovat, ..... chod si kupit, ved uz dnes maju vsetko).
Nie, poviem Ti pravdu, ze pivo zoberem.

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 08 čer 2007 22:50

Beriem to spat, ved su toho plne internety.

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 07 črc 2007 11:12

Moje dalsie poznatky s odstupom casu: Po roznom skusani pripajat to na rozlicne zasuvky a predtym aj na patkolik sme zistili jednu vec. Ked sme potiahli nekonecne dlhy elektr. kabel z ineho objektu priamo na nase podium bolo po probleme. Chodili sme s kombom a gitarou po blizkom okoli ako blbci a testovali elektriku. Aj chlapom na blizkej stavbe, ktori nam dovolili pripojit kabel do rozvodu pri miesacke sme na spestrenie driny odpalili pokus o Money for nothing. Celkom sa im pacilo, len skoda, ze nikto netancoval.
Nakoniec sme Sing Sing Penelope ozvucili za pomoci kabla pripojeneho na spriaznenej stavbe. Kde je ten pes zakopany? Vazne rozmyslam o oddelovacom transformatore. Mohol by riesit podobne problemy aj v inych objektoch. Mozno by stacilo pouzit ho len na napajanie komba, aby nemusel mat velky vykon. A samozrejme z komba ist cez dibox. Mam sice tento lacny http://www.thomann.de/gb/art_zdirect.htm ,ale bez nejakych zdlhavych testov zatial celkom priznam, ze neviem ci to bola dobra kupa. Druhy je uz na ceste, ale ak ma neoslovia, predam to. Rozmyslam pouzit na tento ucel pripadne externy prevodnik s gitarovym vstupon M audio FW solo ktory ma 2x balanced out a funguje aj ako samostatny preamp s externym zdrojom bez potreby zapojenia do PC.
Prosim teda ak sa este niekto ma zaujem vyjadrit k tejto teme, pripadne ma vyviest z omylu budte tak laskyplny.

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 09 črc 2007 07:43

Alebo sa takto spytam: Mate niekto skusenost s oddelovacim trafom ?

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 črc 2007 12:43

Vypada to na brum na sitovem napeti, nevim jak se to bezne resi ale oddelovaci trafo ti asi nepomuze.
Rekl bych ze jedine oddelovaci UPS (prevest stridae napeti na stejnosmerne a zpet), vic by asi mohl rict Kexik.... edit - Pytkin!

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 09 črc 2007 13:31

Vuid píše:Vypada to na brum na sitovem napeti, nevim jak se to bezne resi ale oddelovaci trafo ti asi nepomuze.
Rekl bych ze jedine oddelovaci UPS (prevest stridae napeti na stejnosmerne a zpet), vic by asi mohl rict Kexik.... edit - Pytkin!
hmm... brum na síťovém napětí je snad plánovaně :-), spíš bych hledal problém v uzemnění - tipoval bych si, že v onom zařízení je zem s mizerným zemním odporem a tudíž se na ni indukuje napětí které není zemnící soustava schopna stáhnout pryč. Nejjednoduší řešení je sehnat revizního technika - proměřit soustavu a odstranit vady.

Odpovědět