Brum na podiu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Brum na podiu

Příspěvek od Ivanik » 30 kvě 2007 21:44

Suvislost s mojim prispevkom : http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5858
Jedna sa o to, ze ked zabudneme na mixpult a vsetko okolo, cize postavi sa gitarista s dobrou gitarou a dobrym aparatom, bez akehokolvek ineho prepojenia, tak uz vtedy ten aparat sam o sebe je nepouzitelny. Totalna svina brum. co s tyyyym

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 kvě 2007 21:47

A na jinem miste ta sama sestava nebrumi?

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 30 kvě 2007 21:50

Samozrejme nie. Na tom podiu sme uz mali vela kvalitnych aparatov a stale to iste. ? di box asi nezmysel ? Stabilizator napatia ?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 kvě 2007 22:02

Stabilizator napeti je nesmysl,nic takoveho nepomuze,alespon ja si pod tim predstavuju neco jako UPS...Pokud pomineme vsecky dalsi propojeni a nechame tam jenom kytarovy aparat a kytaru a presto to bude brucet,tak je tam tak silne pole ze se to nachyta do civky snimace a do aparatu jinak mne nic nenapada.

DI boxem pokud ma trafo to asi oddelis galvanicky,ale neodstranis naindukovany brum.

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 30 kvě 2007 22:08

To si myslim aj ja

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 30 kvě 2007 22:10

mmno bud jinej nastroj nebo obalit kytaristu alobalem a prizemnit ;-)

Nemaj v tom miste osvetlovaci nejaky stmivace nebo proste silovy jednotky ? Zkusili jste zhasnout ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 30 kvě 2007 22:16

Osvetlovacie jednotky su daleko, ale blizko je pekaren (cca 15 metrov). Pochybujem, ze tam maju pece na suseny trus domacich zvierat.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 kvě 2007 22:19

mimochodem,kdyz to nachyta civka snimace,musi to postihnout i mikrofony ne? Ty jsou bez problemu?

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 30 kvě 2007 22:26

Mikrofony su uplne v pohode, ako dynamicke, tak aj kondiky.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 30 kvě 2007 23:27

to je v podstatě neřešitelný případ - na vině je indukce, zdroj bych nehledal moc daleko, mě něco podobného vyrobil smotaný prodlužovací kabel. Mikrofony nejsou na toto náchylné, co nepobere stínění se vyruší symetrickým zapojením. To je vlastně jeho hlavní funkce odečíst naindukovaný bordel. Snímače a nesymetrické kytarové propoje to už je jiné kafe. Ještě bych rozvinul safovu myšlenku - zavřít kytaristu i s aparátem do klece, teda klece pana Farada.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 kvě 2007 23:31

ja jsem osel,na symetriku jsem zapomnel...Uplne.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 31 kvě 2007 03:20

hoši to neřešte. na vině je nekvalitní elektrika. samozřejmě jestli to nezpůsobují stmívače od osvětlovače. moc s tím nejde nadělat.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 31 kvě 2007 14:20

Ivanik, myslim ze DIbox s moznostou oddelenia zeme by ti to vyriesil.

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik » 31 kvě 2007 15:02

Venti:Myslis to takto: gitara->Dibox->Combo ?

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 31 kvě 2007 16:04

To neviem co spravi. ale skus. Za to odskusanie nic nedas.

Odpovědět