Brum na podiu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 09 črc 2007 13:35

PS: zařízením jsem myslel zařízení kultůrní - tedy sál nikoliv kombo

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 črc 2007 14:03

jehlar píše:
Vuid píše:Vypada to na brum na sitovem napeti, nevim jak se to bezne resi ale oddelovaci trafo ti asi nepomuze.
Rekl bych ze jedine oddelovaci UPS (prevest stridae napeti na stejnosmerne a zpet), vic by asi mohl rict Kexik.... edit - Pytkin!
hmm... brum na síťovém napětí je snad plánovaně :-), spíš bych hledal problém v uzemnění - tipoval bych si, že v onom zařízení je zem s mizerným zemním odporem a tudíž se na ni indukuje napětí které není zemnící soustava schopna stáhnout pryč. Nejjednoduší řešení je sehnat revizního technika - proměřit soustavu a odstranit vady.
Podle popisu Ivanika je zrejme ze se jedna o bordel ze site.
"Brum" je obecny pojem, neznamena to nutne 50Hz!
Nulak s mizernym zemnim odporem asi nebude pricina popisovaneho problemu (tim je nejspis ruseni v siti, mysleno v tom kulturaku).
Nechat promerit a opravit rozvody v kazdym kulturaku neni asi to prave reseni....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2007 14:21

no podla mna by malo oddelovacie trafo oddelit vsetko co je pred nim .. na to sa to pouziva .. elektrika za nim je na plavajucom potenciale ..
ale je to dost drahe .. teraz som pozeral jedno .. 12KVA trafo a stoji cca do 80.000 bez dane .. mozno su aj malicke .. tie nepoznam ..
Ciastocne by to mohla riesit aj online UPSka , ktora 220V premeni na 12V jednosmernych a zase naspat na 220V striedavych .. najskor odskusat ..

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 09 črc 2007 17:28

Ivanik skus na: www.oktechnik.com
napis im email alebo zavolaj mali by ti poradit ako to riesit.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 črc 2007 17:44

male oddelovacie trafo sa musi dat navinut, neni to ziadna veda, proste sa zoberie rozpiska na ine trafo patricneho vykonu a navinu sa dva rovnake vinutia pre primar; robi to fura firiem. najlepsie zalievany toroid, ten sa potom velmi jednoducho montuje, pritiahne sa cez stred velkym srobom cez gumove podlozky ku dnu nejakej krabice a je to

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 črc 2007 21:31

kexik, Pytkin: Ja tomu nejak nerozumim, kdyz budu mit na vstupu oddelovaciho trafa zmrvenou sinusoidu (vuci zemi) tak bude zmrvena i na vystupu (vuci nove - plovouci zemi), nebo to tak neni?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2007 21:58

vuid : prave to trafo by to malo vyhladit .. aspon si to myslim :)

Odpovědět