Domácí hudební koutek. Co dokoupit, rady?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Kermitak
Moderátor

Re: Domácí hudební koutek. Co dokoupit, rady?

Příspěvek od Kermitak »

Look_ass píše:Obětuj jednu prodlužku a přeruš v ní zem - asi bys zažil nepříjemné překvapení, když by ti nový PC bzučel stejně, jako tenhle :)
...a až se zabiješ, Look_ass ti bude nosit na hrob květiny. Ne, tohle fakt ne :evil:
V drtivý většině případů k likvidaci zemní smyčky stačí napájet všechny části audiořetězce z jednoho psa a nepoužívat kilometrový kabely.

Look_ass

Příspěvek od Look_ass »

Ok :) Takže ať to všechno zapojí do jednoho psa a když mu to bude bzučet dál, tak prostě gear prodá a začne se věnovat třeba malování :))))

ne... teď vážně... hlavní smysl mého příspěvku měl být ten, že tam má zemní smyčku, že musí vyřešit nejdřív zásuvky a pak až teprve kupovat nové pc. Ať si tu smyčku odstraní, jak chce - už se tady o tom diskutovalo vícekrát - stačí hledat.

Btw. Kermitaku nepracuješ náhodou u novin? :))))))

ELMARQ

Příspěvek od ELMARQ »

Venti: Ono mi nepřipadá, že by to nějak vibrovalo. Ale podložit to určitě můžu. Mrknu, mám možná ve sklepě nějaké kousky panelů.

Look_ass: A jak přesně bych to měl uzemnit? Nejsem elektrikář. Mám jednu přepěťovou zásuvku, co jsem kupoval asi dva měsíce zpátky (předtím jsem měl obyčejnou prodlužku a stále to "šumělo") a v ní mám všechno (dva LCD monitory, dva audio monitory, PC). Když zapojím do notebooku, tak je šum pryč, takže je to opravdu compem. Taky jsem tady četl článek, že to někomu dělalo při pohybu myší a je to způsobeno grafikou.

Look_ass

Příspěvek od Look_ass »

Já to udělal tak, že jsem si vyčlenil jednu prodlužku s rozbočovačem na odzemněné věci a výrazně jsem si ji poznačil. Rozbočovač jsem rozmontoval a uvnitř odšrouboval zem (žlutozelený drát) od toho kusu železa, ke kterému jsou přivařené ty kolíky, které ti trčí ven v jednotlivých zásuvkách. Vzniklý obnažený kus vodiče jsem omotal gumovou izolepou (tady dávat bacha, aby tam byla tlustá vrstva a celý drát byl zakrytý). Pak jsem ten rozbočovač zase smontoval. Do takovéto prodlužky zapojovat opravdu jenom bedny, popřípadě přídavné napájení externí zvukovky, nebo samozřejmě cokoliv, co vůbec uzemnění nemá. V žádném případě ne PC, nebo nedejbože (kdyby ste třeba nějak přehazovali nábytek a ta prodlužka se omylem dostala do kuchyně) mikrovlnku, nebo varnou konvici.

k vibracím: Zkus si nakroutit nějakou hodně sinusoidní basu a projeď si tón po tónu po pianorollu - může vibrovat třeba jenom jeden tón.

matucha

Příspěvek od matucha »

Resil bych akustiku. To ze nemas symetrii okolo poslechu (levo pravou) je blby. Odraz u pravy bedny od zdi bude hodne mrvit vnimani prostoru a taky barvu zvuku. Stejne tak neni uplne dobry umisteni repraku takhle nad deskou stolu, tam se taky objevuje zabarveni z odrazu od desky. Idealnejsi reseni je umistit bedny na stojany (pevny nerezonujici) za stul a stul umistit na osu mezi dve steny. Leva a prava stena by mely mit stejny akusticky vlastnosti, nemel bys mit tesne u repraku na jedny strane okno a na druhy zed.

No a kdyz vyresis tyhle veci, tak bys mel dat do rohu rockwoolovy basovy pasti a steny okolo beden pokryt rockwool panelama o tlousce aspon 10cm.

Tohle vsechno te posune nejvic ze vseho... zadny vybaveni nebo soft to nenahradi a este k tomu je to hodne levny v porovnani s hw krabicema.

Na lampovy a jiny kompresory a spol bych se vykaslal. Vsechny prostredky, ktery muzes ted investovat dej do poslechu. Mas hodne kam jit s reprakama a pak i s DA prevodnikama/volume koleckama. Behringer mimochodem stejne jako jiny levny bedny nebude mit poradny stineni zesilovacu, takze prave bude nachylnej na ruseni z pocitace. Levny repracky a nektery zesilovace mi znemoznujou pracovat s notebookem, protoze z toho okamzite leze piskavobrucivej pocitacovej bordel. Jakmile stejnej pocitac pripojim k adamum nebo geithainum, je naprosty ticho. De zrejme o problem zdroje v pocitaci a jeho (ne)filtrace... takze mozna drazsi zdroj do pocitace tu vec vyresi. Obavam se, ze prodluzka s odpojen ou zemi nic nevyresi.

jay_b

Příspěvek od jay_b »

Mám stejný činky a stejný midi klávesy:-)

yoshitoshi

Příspěvek od yoshitoshi »

ELMARQ píše:Potřebuju koupit nutně komp, to bez debat, jelikož takhle slyším v monitorech bordel z grafiky (při pohybu myší po monitoru)
Přesně tohle jsem řešil nedávno a vyřešil jsem to koupí symetrických kabelů ( např. http://www.vilasek.com/index.php?idzbozi=2679 ), předpokládám, že teď to máš zapojené přes RCA výstup z té tvé zvukovky?!
ELMARQ píše:...nejspíš blbá otázka, vadí, když je naproti stěny s monitory větší okno (asi 5-6m vzdálenost)? Myslím, kvůli nějakým zpětným odrazům, či vazbám.
Určitě bych dal přes okno nějakou záclonu, pokud ji tam nemáš :)

Look_ass

Příspěvek od Look_ass »

matucha píše: Obavam se, ze prodluzka s odpojen ou zemi nic nevyresi.
U mě vyřešila - sděluji jen svou zkušenost. Btw. taky mám Ulibedny :)

ELMARQ

Příspěvek od ELMARQ »

Look_ass: Díky za "návod". Zkusím to, za zkoušku to stojí.

yoshitoshi: No to kdybych věděl, jestli mám symetrický nebo nesymetrický kabel. Mám to klasicky (2x) Jack - Jack a ještě mám jedny kabely Canon - Jack (ty mám napojené do Pioneeru na DJing). Zkoušel jsem zapojovat jak přes jacky, tak přes canony a pořád to stejné. Myslím si osobně, že je to fakt PC. Záclona dobrý tip, díky.
Resil bych akustiku.
Ano, máš pravdu. První se musí vyřešit akustika. Jenže momentálně ji ani nijak řešit nemůžu. V pokoji nemám stůl kam jinam umístit, prostě pasuje jen do tohohle roku, jinak kvůli nábytku to teď není možné. Celkově je tahle má místnost špatně vyřešena. Na podzim bych se měl ale stěhovat už do svého, takže na tohle se připravím a vyřeším.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

ELMARQ: to co ti radi Look_ass ti zrusi zemni smycku, ale to ze ti v reprakach bzuci pri pohybu mysi se zemni smyckou temer jiste nesouvisi, takze ti to stejne nepomuze.

Look_ass

Příspěvek od Look_ass »

Kermitak píše:ELMARQ: to co ti radi Look_ass ti zrusi zemni smycku, ale to ze ti v reprakach bzuci pri pohybu mysi se zemni smyckou temer jiste nesouvisi, takze ti to stejne nepomuze.
./pc/divne-zvuky-z-repro-odstineni-pc-t14593.html - Tak jsem asi buďto blázen, nebo se zároveň s odzemněním té prodlužovačky stal v obou mých ulibednách zázrak :)))))

yoshitoshi

Příspěvek od yoshitoshi »

No to kdybych věděl, jestli mám symetrický nebo nesymetrický kabel. Mám to klasicky (2x) Jack - Jack a ještě mám jedny kabely Canon - Jack (ty mám napojené do Pioneeru na DJing). Zkoušel jsem zapojovat jak přes jacky, tak přes canony a pořád to stejné. Myslím si osobně, že je to fakt PC. Záclona dobrý tip, díky.
Záleží jaké konektory jack - jack, jack - canon....musí být stereo konektor na obou stranách ( zde: http://www.vilasek.com/index.php?idzbozi=2679 ) aby to bylo symetricky zapojené, tvoje zvukovka symetrické zapojení podporuje, takže je podle mě škoda toho nevyužít! Mě to pomohlo stoprocentně od ruchů z PC (když hýbu myší, pracuje grafika atd.) i od ruchů ze sítě (trafo, tiskárna atd.) Třeba tady si o tom můžeš přečíst víc :) ./ostatni-hardware/zvukovka-motinory-zapojeni-t6406.html

eraser_svk

Příspěvek od eraser_svk »

Ja len k tomu FL... ako vravia Amorph, Dendy (a zrejme ďalší, ďalej som nečítal :) , ak si na FL zvyknutý a vyhovuje ti jeho workflow, určite pri ňom zostaň...
Len pre inšpiráciu, títo páni v ňom robia tiež >
http://www.image-line.com/documents/pow ... r-robinson
http://www.image-line.com/documents/pow ... frojack%29
http://www.image-line.com/documents/pow ... 8avicii%29
(kde ten prvý dokonca neuznáva krabičky ;)

Čo sa ešte týka tých krabičiek - určite by som ich nekupoval... Lampové kompresory sú síce fajn, ale bez skúseností a stopercentného monitoringu úplne zbytočná vec... Verím tomu, že taký Izotope Ozone 4 by ti momentálne spravil oveľa lepšiu službu (a za neporovnateľný peniaz)...

Do čoho by som teraz investoval : sample packy, softsynthy a samozrejme PC - čím lepší, tým lepšie :) (osobne by som bral nejaké core i5/i7 s dostatkom pamäte... ale už nemám prehľad, tak googli ceny vs. benchmarky a porovnávaj, čo sa ti najviac oplatí...

delay

Příspěvek od delay »

matucha píše:Resil bych akustiku.
:!:

ELMARQ

Příspěvek od ELMARQ »

yoshitoshi: Počkej a jaktože, když to zapojím do obout notebooku, tak to žádné zvuky nedělá? Opravdu si nemyslím, že by to bylo kabeláží :roll:

eraser_svk: Ano, prakticky celý čas co dělám muziku, tak v FL. Jen mám rewired Reason, kvůli pár nástrojům, ale s novým PC přijdou taky nové VSTi. Afrojack je jeden z mých největších vzorů a celkově vím, že hodně tady těch lidí dělá v FL. Nic méně, jsem četl, že koupil iMac a přešel na Logic. Přišlo mi to, jako další stupeň vývoje, že tyhle programy jsou zase opět o kousek dál, ale máš pravdu - nemám potřebu přecházet na jinší soft. Teď vyberu tedy PC, díky.

Odpovědět