Domácí hudební koutek. Co dokoupit, rady?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
yoshitoshi

Re: Domácí hudební koutek. Co dokoupit, rady?

Příspěvek od yoshitoshi »

No možná to bude tím, že do notebooku nejde zem. Asi by u toho PC opravdu pomohlo ji odstřihnout jak píše Look_ass...já to ale nezkoušel.

Nomoney

Příspěvek od Nomoney »

Look_ass píše:
Kermitak píše:ELMARQ: to co ti radi Look_ass ti zrusi zemni smycku, ale to ze ti v reprakach bzuci pri pohybu mysi se zemni smyckou temer jiste nesouvisi, takze ti to stejne nepomuze.
pc/divne-zvuky-z-repro-odstineni-pc-t14593.html - Tak jsem asi buďto blázen, nebo se zároveň s odzemněním té prodlužovačky stal v obou mých ulibednách zázrak :)))))

souhlas. Ticho jako v hrobě, stejnej problém stejné řešení
recording mixing producing

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

delay píše:
matucha píše:Resil bych akustiku.
:!:
:!: :!:
Pak kabely, a pokud nezmizi ten bordel, tak odzemeni monitoru.

komasix

Příspěvek od komasix »

upravit akustiku - podle mne šumí ty činky. Zkusil bych je dát do protějšího rohu. Jestli ani to nepomůže tak pak jedině ustřihnout nulák...

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Pro mene chapave:
1.Akustika - pro lepsi informaci co delas
2.Kabely - symetricke by ti mohly vyresit ten bordel
3.Odzemnit monitory - by melo vyresit ten bordel

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Look_ass píše:
Kermitak píše:ELMARQ: to co ti radi Look_ass ti zrusi zemni smycku, ale to ze ti v reprakach bzuci pri pohybu mysi se zemni smyckou temer jiste nesouvisi, takze ti to stejne nepomuze.
pc/divne-zvuky-z-repro-odstineni-pc-t14593.html - Tak jsem asi buďto blázen, nebo se zároveň s odzemněním té prodlužovačky stal v obou mých ulibednách zázrak :)))))
Ono to tam v pohode muze lezt po signalove zemi (sam jsi psal, ze ti to nezmizelo uplne), resenim je odstranit problem (typicky kvalitnejsi motherboard/zdroj), ne ho polovicate obchazet ;]

ELMARQ

Příspěvek od ELMARQ »

Tak zítra jdu řešit jeden nebytový prostor, takhle by to nešlo. Cca snad 15m2, to by mohlo stačit ne? Udělal bych tam tlumení s rockwoolu podle zdejšího návodu a monitory by šly na stojany. Teď je pro mě stěžejní PC, nedáte mi někdo radu? Skládat sestavu fakt neumím, něco do 15ti tis. s grafikou co bude mít dva vstupy na monitory.

Strašně otravuji, ale když vy jste tak ochotní a zkušení ))

matucha

Příspěvek od matucha »

20-25m2 by bylo lepsi, 15 je pidi, ale asi to pude... hlavne to nesmi byt ctverec a zadnej rozmer by nemel byt nasobkem jinyho... treba mistnost 3x3 se stropem 3m je peklo... stejne tak 4x5x2.5... ~4x5x3 je treba fajn.

ELMARQ

Příspěvek od ELMARQ »

Matucha, díky za radu. Zítra tam budu volat, tak když mě veme i na prohlídku, zrovna to nafotím a uploadnu.

Nomoney

Příspěvek od Nomoney »

ELMARQ píše:Tak zítra jdu řešit jeden nebytový prostor, takhle by to nešlo. Cca snad 15m2, to by mohlo stačit ne? Udělal bych tam tlumení s rockwoolu podle zdejšího návodu a monitory by šly na stojany. Teď je pro mě stěžejní PC, nedáte mi někdo radu? Skládat sestavu fakt neumím, něco do 15ti tis. s grafikou co bude mít dva vstupy na monitory.

Strašně otravuji, ale když vy jste tak ochotní a zkušení ))

Spusta typů PC sestav viz odkaz.

./pc/high-end-studio-pc-2011-t14302.html?hilit=PC%20sestava
recording mixing producing

ELMARQ

Příspěvek od ELMARQ »

yoshitoshi mi pomohl s výběrem: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 3001116U01
Názory?

BS

Příspěvek od BS »

ELMARQ píše:yoshitoshi mi pomohl s výběrem: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 3001116U01
Názory?
425W zdroj je malo. urcite bych volil minimalne 500 resp 600W. a osobne bych si dal procakk i7 misto i5...

yoshitoshi

Příspěvek od yoshitoshi »

Ten zdoj by to měl utáhnout v pohodě, procesor není nijak extrémně náročný na napájení, a grafika nemá ani konektor na přídavné napájení. Původně jsem měl sice v košíku 500W zroj, samozřejmě by byl lepší i do budoucna, kdyby došlo k nějakému upgradu třeba, ale vzhledem k rozpočtu 10-15k jsem nakonec zvolil tento zdroj. i7 jsem kvůli cenám nebral v úvahu, bylo by sice více výkonu, ale taky za vyšší cenu..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pri zdrojoch nejde len o watty ale hlavne o to ako je zdroj spraveny .. radsej by som si kupil 300W Enermax , ako 500W Fortron ..

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Jak rika Pytkin, na co 700W zdroj kdyz bude mit 20% ztratu? Nekde na netu jsem videl prima kalkulacku co ti spocita presne spotrebu sestavy, bohuzel uz to asi nenajdu.

Odpovědět