Echo Layla 20bit - problem s nastavenim

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Echo Layla 20bit - problem s nastavenim

Příspěvek od Cyril » 02 říj 2006 18:29

Ziskal jsem diky KAYKOvi (tisicere diky!) tuhle kartu. Po jistych obtizich jsem ji nainstaloval, akorat mam problem s nastavenim. Odmita nahravat zvuk, hazi to tuhle hlasku:

Obrázek

Uz se mi to podarilo rozchodit ze to nahravalo, nepamatuju si jak, ale mam dojem, ze to slo pres ten realtek driver. Kvalita byla hrozna, ve zvuku byl hluk jak od motorovy pily.

V systemovym nastaveni windows (XPcka) jsem nastavil pro nahravani volbu Layla20 1-2 Analog In.

Poradte, prosim...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 02 říj 2006 18:56

Myslim, ze by bylo rozumny tu integrovanou zvukovu (s Realtek chipem a kodekem) zakazat v biosu. A pak zvolit ASIO driver te Layly.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 02 říj 2006 21:57

Presne tak ako napisal Amorph, Layla sa moc neznasa v jednom compe s inou zvukovicou, hlavne s integrovanou. Potom skus zvysit latenciu a ked to uz pojde, potom ju zas postupne znizovat.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 říj 2006 22:02

Aha... no vyzkousim... zkousel jsem to taky prepnout do PureWave modu, ale to nepomohlo. A co zkusit ASIO? Teda, ehm, nevim jak... nabizi mi to jen WDM a PureWave (coz doporucujou pro Samplitude)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 02 říj 2006 22:19

no, svagr ma tu starsi laylu a co vim, musi mit zakazanou integrovanou zvukovku, aby mus slapala layla.

Jinak gratuluju, je to fajn zvukovka. Moooc jsem o ni uvazoval, jenze rozhodly jen dva mikrofonní vstupy :-( Zvolil jsem teda Behringera ADA8000 a pak mi zase přišly linkový vstupy na layle zbytečný, takže jsem zvolil RME DIGI 9636

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 říj 2006 22:26

Zkusil jsem v BIOSu zakazat integrovanou zvukarnu a porad to nejede... jdu koumat dal...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 02 říj 2006 22:34

asi blbá otázka, ale udělals to, co to po tobě chtělo v té hlášce?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 říj 2006 23:00

...preinstaloval jsem Laylu a porad to samy...

fantozzi: no ja jsem asi presne nepochopil, co podle ty hlasky mam udelat...?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 02 říj 2006 23:07

jeste si zkus pohrat s nastavenim v "Console"

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 říj 2006 23:10

peteness: zkousim, zkousim, ale marne :(
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 říj 2006 23:15

Neni divny tohle? Se z toho picnu... ,)

Obrázek

Jo a kdyz v Sequoie zvolim jako ASIO device "ASIO Echo WDM", hlasi to "ASIO Echo WDM loading failed. ASIO driver error"

Nainstaloval jsem ASIO4ALL, zvolil ho a nahravalo to. Zadnej zvuk!

Jsem v tomhle lama :(
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 02 říj 2006 23:44

no, ještě tam v zadu vidím ovladače původní zvukárny, tak to taky oddělej. Teda odinstaluj úplně všechny zvukový ovladače, resetni, v biosu zkontroluj zakázanou integrovanou zvukovku, připoj laylu a mělo by to nainstalit jenom ji.

Jestli to nepůjde, tak pak bude něco potřeba nstavit v settingu té karty, asi nějakej program na nastavení podpory a rozlišení??? Těžko říct :-/

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 03 říj 2006 00:52

Cyrile, skus popripade informovat o probleme priamo Echo, na podpore su docela komunikativny. Mozno tam je problem fakt s ovladacmi, ktore mozno nie su plne kompatibilne s nejakeho dovodu s tvojim compom.
V kazdom pripade tvoju staru zvukovku budes musiet odinstalovat aj s ovladacmi. Ale zda sa mi, ze tu niekto s Ezone mal Laylu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 říj 2006 09:45

cyril: niektory hw nie je kompatibilny so service packom 2!

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 03 říj 2006 10:18

kexik: a co v tom pripade mam delat? dik
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět