EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 07 dub 2010 10:48

Zdravim,
koupil jsem Airbase99 s verzi 1.06 a chtel bych provest upgrade na verzi 1.15, ktera resi chyby, ktere me docela vadi. Problem je, ze jomox upgrade jiz neprodava, ale nasel jsem ke stazeni HEX soubor, nebo 2xBIN(Hi/Lo) s verzi a popis na co to nahrat(2x 27C512 120ns). V Gem jsem nasel potrebne pameti (pouze 100ns, ale to by snad nemelo vadit), ale netusim jak to tam dostat. Zapisovacku nemam. Existuje nejaky servis kde by me to provedli? Druha otazka: Mohu spatnym flashnutim nastroj poskodit?
Dekuji za info

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od Tudy » 07 dub 2010 10:53

Mám pocit, že EPROM programují i v GM, nebo GES. Já to vždycky nechávám dělat u Bučka: http://www.bucek.name/

Jinak nižší hodnota 100ns je naopak lepší :)

Poškodit ho můžeš, když tam toho brouka strčíš obráceně, jinak asi ne. Původní EPROMky si ale nech v záloze a bacha na statickou elektřinu (ruce, svetry, koberec...)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od kysl » 07 dub 2010 11:00

Tudy píše:Mám pocit, že EPROM programují i v GM, nebo GES. Já to vždycky nechávám dělat u Bučka: http://www.bucek.name/

Jinak nižší hodnota 100ns je naopak lepší :)

Poškodit ho můžeš, když tam toho brouka strčíš obráceně, jinak asi ne. Původní EPROMky si ale nech v záloze a bacha na statickou elektřinu (ruce, svetry, koberec...)
Diky moc, delam to poprve a mam trochu strach.
Jeste otazka ohledne tech 2 souboru HEX a BIN, je v nich nejaky rozdil? Ktery bych mel pouzit?
Oficiální text Jomox zni:

Kód: Vybrat vše

We don't sell the updates any more, but the .HEX files are on the server and
everybody who is able to program 2 Eproms 27C256-120 (or faster) or
27C512-120 (or faster) in 16 bit mode (high/low byte on even/odd bytes) can
replace the OS himself."
To znamena, ze ten soubor HEX rozdeli na 2 soubory, ktere potom vypali na 2 cipy, nebo mam ja primo donest 2 BIN soubory.
Doufam, ze jsem to napsal pochopitelne.
Naposledy upravil(a) kysl dne 07 dub 2010 11:09, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od kexik » 07 dub 2010 11:09

hlavne si to nechaj napalit do NOVEHO svabu a ten stary si odloz... osobne si myslim ze ani obratenie svaba v patici by nemalo spravit paseku, cmos je cmos, na vsetkych nohach moze byt Ucc a mal by to svab prezit. len to samozrejme nepobezi :)
mimochodom ked uz o epromkach, kedysi tu bola rec o firmware pre sixtrak, nemate niekto HEX??? napalit si to mam kde nechat...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od Tudy » 07 dub 2010 11:17

Kexiku, myslím na Tebe, ale asi to přijde na řadu, až budu ve svým SixTraku měnit trafo (ještě jsem k němu nikde nenašel specifikace a na jediným dostupným servisním manuálu je to nečitelný).

kysl: ptáš se dobře, ale nesprávného člověka - programování pamětí je nad moje chápání :)
Zkus se na to zeptat rovnou tam, kde budeš nechávat dělat.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od kexik » 07 dub 2010 11:32

kysl: binarku rovno nasypes do romky ako je, hex musis natiahnut do obsluzneho softveru programatora a on z neho urobi binarku az pri paleni. v zasade pouzijes tu verziu, ktoru podporuje tvoj programator. takze bucekovi posli obidve

len celkom nerozumiem tomu textu, oni hovoria ze mas pouzit bud 512 ALEBO 256, nie obe naraz, lenze oni nie su pinovo kompatibilne (overil som si)

kde na webe jomoxu si to vypriadol, ja tam nic take nevidim

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od kexik » 07 dub 2010 11:38

tudy: trafko v sixaciku je 10V cca 25W, jediny sekundar

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od kysl » 07 dub 2010 11:55

kexik píše:kysl: binarku rovno nasypes do romky ako je, hex musis natiahnut do obsluzneho softveru programatora a on z neho urobi binarku az pri paleni. v zasade pouzijes tu verziu, ktoru podporuje tvoj programator. takze bucekovi posli obidve

len celkom nerozumiem tomu textu, oni hovoria ze mas pouzit bud 512 ALEBO 256, nie obe naraz, lenze oni nie su pinovo kompatibilne (overil som si)

kde na webe jomoxu si to vypriadol, ja tam nic take nevidim
Omluvam se, nasel jsem to na yahoo groups od sefa Jomox Juergena Michaelise
plny text zpravy

Kód: Vybrat vše

Hello,

we don't have any updates now. If you find a burn service, you can burn them
yourself.

2 chips 27C512 16bit split mode Hi/Lo byte is neccessary.
The splitting is on even/odd bytes to obtain Hi/Low byte from this intel
HEX32 file.
Lo byte comes into the upper socket, Hi byte into the lower socket.

File is attached.

Best wishes,

Juergen Michaelis
-------------------------------------------------------------------------
JoMoX Elektronische Musikinstrumente GmbH
Koertestr. 10 Fon: +49(0)30/61702573
10967 Berlin Fax: +49(0)30/61702574
Germany www.jomox.de
-------------------------------------------------------------------------

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od Tudy » 07 dub 2010 11:57

kexik píše:tudy: trafko v sixaciku je 10V cca 25W, jediny sekundar
Myslíš 2x10V ?
http://www.flitemedia.com/downloads/six ... Manual.pdf
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od kexik » 07 dub 2010 12:03

nene, jediny sekundar, sak som ho menil... kua, musim sa pozriet pre istotu, dam ti vediet

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od kexik » 10 dub 2010 08:40

tak som jeliman, je tam samozrejme dvojity sekundar... original trafo je Signal Transformers DP-241-5-16 a malo by byt 2x8V 800mA, ja som ale na nom naprazdno nameral 2x9.8V, takze som ho nahradil toroidom 2x9V 1A

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kysl » 12 dub 2010 18:53

Zdravim, takze u GM ani GESu jsem neuspel, koukali na me jak na vyvoranou mys, ze uz to nekolik let nedelaji, takze jsem odeslal soubory do brna bucekovi a po kratke rozpravce me poradil, ze by byl jiny cip lepsi. Dnes me EPROM dorazily postou(trochu jsem mel teda strach) Bez problemu jsem EPROM vymenil a vse bezi naprosto v poradku.
Dekuji vam vsem a dekuji firme Bucek.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od Tudy » 22 čer 2010 16:10

kexik píše:tak som jeliman, je tam samozrejme dvojity sekundar... original trafo je Signal Transformers DP-241-5-16 a malo by byt 2x8V 800mA, ja som ale na nom naprazdno nameral 2x9.8V, takze som ho nahradil toroidom 2x9V 1A
Jo jo, taky jsem ho včera měřil a naměřil téměř to samý. Brzo ho budu měnit.

Napiš mi do mailu adresu, kam Ti mám poslat tu EPROMku pro SixTrak.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: EPROM upgrade pro Jomox Airbase99 a SCI Sixtrak

Příspěvek od kexik » 23 čer 2010 11:20

pockaj, ty mi chces poslat svab? mne by stacila binarka... ale svab potesi viac, to je jasne :)
adresu davam do pm... diky moc :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Flash EPROM upgrade pro Jomox Airbase99

Příspěvek od Tudy » 04 srp 2010 08:21

kexik píše:tak som jeliman, je tam samozrejme dvojity sekundar... original trafo je Signal Transformers DP-241-5-16 a malo by byt 2x8V 800mA, ja som ale na nom naprazdno nameral 2x9.8V, takze som ho nahradil toroidom 2x9V 1A
Tak už mám konečně taky nové trafo :) - stíněný toroid 2 x 8V/1,2A.

To původní má na sobě fixou načmrkáno 220, ale podle dostupných parametrů je na 230V (specifikace Sixtraku udává rozsah síťového napětí 220-240V).
Při 230V na primáru dává bez zátěže 2x 9,4V a při zátěži 700mA: 8,4V
Při 220V na primáru dává bez zátěže 2x 9,1V a při zátěži 670mA: 8,0V
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět