Fireware kartu k laptopu - HELP

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 11 říj 2006 05:48

ja sa prave rozplyvam nad chutnou malou Alu krabickou Audiofire2, ked potrebujes preamps tak do 10k ceskych mozes mat tuto:

http://www.echoaudio.com/Products/FireW ... /index.php
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 11 říj 2006 13:33

escon: a preco nie Echo Audiofire 2 alebo Audiofire 4 ?? kvalitou je to o dost inde, a cenovo to neni az take strasne (kym to nebudes kupovat v disk.cz....ja som si napr kupil audiofire 12 za 500 eur....v disk.cz je za 24000 kc)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2006 14:48

audiofire 2 je FAKT mala... nejak som ich prehliadol, mrchy...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 11 říj 2006 15:20

Nj, jenze audiofire 2 nema mic pre... A koukam se blbe, nebo ten Alesis umi jenom fixed 48kHz ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2006 15:33

o mic pre nebola rec, ecson ho nepotrebuje...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 11 říj 2006 15:36

Tak si precti znova ECSONuv prospevek, psal ze potrebuje mic pre ;)
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 11 říj 2006 15:38, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 11 říj 2006 15:37

No, jako první má napsáno Mic In :wink:

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 11 říj 2006 15:49

Kermitak: v manuálu toho Alesise píšou "Sample-rate adjustable up to 48 kHz", takže by to mělo být v pohodě

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2006 15:57

"Vstup linkovej+mic vyuziju uplne minimalne, nahravat audio pres to vpodstate nijak zvlast nebudu."
tak sa jeden rozhodni ;)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 11 říj 2006 16:28

kexik: tam je dulezity to "vyuziju" :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 11 říj 2006 16:31

Pavel Vantuch: v tom pripade je to docela pekna skatulka, zvlast kdyz je k tomu Cubase (kterej Ecson nepotrebuje ;)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 11 říj 2006 16:36

Edirol FA-66 jsem rok mel, nez jsem ho vymenil za Motu UltraLite. Byla to dobra karta, latence a zatez na procak takova, jak je u FW karet zvykem, hodne dobry hi-z preamp! Zvuk ne tak dobrej jak u Motu, ale rozdil nebyl nikterak propastny. Krome malo I/O mi vadilo pouze to, ze nema spec. volume knob na sluchatka a ze ma jednu spolecnou monitorovaci diodu na prebuzeni pro vsechny kanaly. Nema zadnou vlastni SW konsoli, pouze ovladac... Fungovala spolehlive, bytelne kovove provedeni, prijemne pogumovane knoby. Ovladace byly dokonce daleko bezproblemovejsi nez u Motu, na jednicku s hvezdickou. Takze suma sumarum s klidem ji mohu doporucit.

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 11 říj 2006 16:49

Jeste k latenci: dle mych zkusenosti se na zadne 2ms (jak nekdo referuje u fireboxu vyse, ktery neznam...) u firewire karty dostat neda (a to ani u Motu UltraLite), u Edirolu se pri dobre vyladenem kompu s Athlon XP 2600 dalo dostat pod 10 ms jen na sample rate 44.1 nebo 48... Pri vyssich sample rate vzrusta dramaticky zatez na procesor a cely se mi to cukalo a praskalo... 192 v praxi nepouzitelne, resp. na takto vykonnem PC... Co by to delal s dnesnimi Core 2 Duo nevim... Nebylo to tim, ze bych byl levej, ale podobno zkusenost meli vsichni, s kym jsem to konzultoval na Ableton foru, at uz pouzivali jakekoliv FW karty... Lepsi vysledky (tzn. pouzitelna nizka latence i pri vysokych zatezich na procak) bych snad byl ochoten ocekavat jen u RME, ktery maj vlastni ovladace na FW, ale jak rikam, FireBox neznam...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 11 říj 2006 16:53

S usb to bude podobny, pocitam, ze lepsich latenci pujde dosahnout s PCMCIA kartou EMU 1616, resp. jeste lepsi 1616M http://www.emu.com/products/product.asp ... duct=13552 Ale to je cenove uz nad tvuj limit.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 11 říj 2006 17:07

BTW pres FA-66, zapojenou do notebooku a nasledne pres nejakou softwarovou simulaci hraje john McLaughlin live na koncertech, takze ty jeji drivery budou asi skutecne povedeny (ale tipnul bych si ze 10ms latenci nema)

Odpovědět