Fireware kartu k laptopu - HELP
-
- Pavel Vantuch
- Pavel Vantuch
Edirol FA-66 jsem rok mel, nez jsem ho vymenil za Motu UltraLite. Byla to dobra karta, latence a zatez na procak takova, jak je u FW karet zvykem, hodne dobry hi-z preamp! Zvuk ne tak dobrej jak u Motu, ale rozdil nebyl nikterak propastny. Krome malo I/O mi vadilo pouze to, ze nema spec. volume knob na sluchatka a ze ma jednu spolecnou monitorovaci diodu na prebuzeni pro vsechny kanaly. Nema zadnou vlastni SW konsoli, pouze ovladac... Fungovala spolehlive, bytelne kovove provedeni, prijemne pogumovane knoby. Ovladace byly dokonce daleko bezproblemovejsi nez u Motu, na jednicku s hvezdickou. Takze suma sumarum s klidem ji mohu doporucit.
Jeste k latenci: dle mych zkusenosti se na zadne 2ms (jak nekdo referuje u fireboxu vyse, ktery neznam...) u firewire karty dostat neda (a to ani u Motu UltraLite), u Edirolu se pri dobre vyladenem kompu s Athlon XP 2600 dalo dostat pod 10 ms jen na sample rate 44.1 nebo 48... Pri vyssich sample rate vzrusta dramaticky zatez na procesor a cely se mi to cukalo a praskalo... 192 v praxi nepouzitelne, resp. na takto vykonnem PC... Co by to delal s dnesnimi Core 2 Duo nevim... Nebylo to tim, ze bych byl levej, ale podobno zkusenost meli vsichni, s kym jsem to konzultoval na Ableton foru, at uz pouzivali jakekoliv FW karty... Lepsi vysledky (tzn. pouzitelna nizka latence i pri vysokych zatezich na procak) bych snad byl ochoten ocekavat jen u RME, ktery maj vlastni ovladace na FW, ale jak rikam, FireBox neznam...
S usb to bude podobny, pocitam, ze lepsich latenci pujde dosahnout s PCMCIA kartou EMU 1616, resp. jeste lepsi 1616M http://www.emu.com/products/product.asp ... duct=13552 Ale to je cenove uz nad tvuj limit.