Fireware kartu k laptopu - HELP

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 11 říj 2006 17:13

2tankista: jasne, mluvim o 44.1, 24bit. Na mym Athlonu XP2400 se s fireboxem na 2ms dostanu uplne v klidu. Zatez cpu, kdy to jeste stihalo mi klesla by voko asi o tretinu oproti 10ms a cca o polovinu oproti 25ms.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2006 17:23

co si do toho mclaughlin strka, prepana? pero? gitaru snad nie

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 11 říj 2006 17:26


tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 11 říj 2006 17:35

Amorph píše:2tankista: jasne, mluvim o 44.1, 24bit. Na mym Athlonu XP2400 se s fireboxem na 2ms dostanu uplne v klidu. Zatez cpu, kdy to jeste stihalo mi klesla by voko asi o tretinu oproti 10ms a cca o polovinu oproti 25ms.
Tak to je hodne slusny, jak FA-66 tak UltraLite pri rekneme 85% CPU prestavaj i v 44.1 bejt spolehlivy, kdyz jim nastavim latenci pod 10 ms (Resp. ta Motu by mozna zvladla i min, ale mam furt drobny problem s ovladaci na mem PC. Edirol to nezvladne.)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2006 17:38

no ja ziram... amplitube
uz bude asi hluchy, chudak :)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 11 říj 2006 17:42

2amorph: ale mozna si nerozumime jen v tom ohledu, co je jeste pouzitelne, ted kdyz to tak probiram, tak pokud muzes pouzit jen 50% zateze oproti 25 ms, aniz by se to kousalo, tak to je pro me u Athlon XP, jaky mame, docela malo, je to 1 poradnej VST synth a 1 tucnejsi efekt, a to uz asi ne Wizoo... Tohle je evidentne dost zavisly na vykonu procesoru a na stylu prace, ktery kazdy jedinec ma

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 11 říj 2006 18:06

kexik píše:no ja ziram... amplitube
uz bude asi hluchy, chudak :)
Nikdy si nepotrpel na dobry zvuk elektriky... Predpokladam, ze takto hra len v nejakej lahsej zostave Shakti (cisty zvuk) a ze na elektricke "Mahavishnu style" zostavy pouziva klasicky gitaristicky setup...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 11 říj 2006 19:30

tankista píše:
Amorph píše:2tankista: jasne, mluvim o 44.1, 24bit. Na mym Athlonu XP2400 se s fireboxem na 2ms dostanu uplne v klidu. Zatez cpu, kdy to jeste stihalo mi klesla by voko asi o tretinu oproti 10ms a cca o polovinu oproti 25ms.
Tak to je hodne slusny, jak FA-66 tak UltraLite pri rekneme 85% CPU prestavaj i v 44.1 bejt spolehlivy, kdyz jim nastavim latenci pod 10 ms (Resp. ta Motu by mozna zvladla i min, ale mam furt drobny problem s ovladaci na mem PC. Edirol to nezvladne.)

Mam taky ultralitku a me to normelne funguje s latenci mezi 3-4ms na 44,khz 24 bit CPU zatez okolo tech 85%. Mam ale vcelku novej notas s Dual Core...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 11 říj 2006 19:46

kexik píše:no ja ziram... amplitube
uz bude asi hluchy, chudak :)
"pro některé sólové zvuky......Atmosphere" . ....... mazec :)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 říj 2006 15:36

Obrázek


Tak jsem s tou usporou mista dosel az tak daleko, ze jsem se k laptopu rozhod najit si soucasne zukovku +master v jednom .... a nasel jsem :D

Alesis Photon X25 = USB zvukovka+MIDI Controller za malinkejch 195,00 € !!!
A je to stale fi Alesis ktery se nemusim v kvalite obavat.

Alesis Photon X25
- Audio in/out
- 24Bit 44.1/48 kHz
- USB
- MIDI in/out
- dve oktavy
- dve kolecka, bez tech ani ranu:)
- a naky ty potacky [10]

http://media.zzounds.com/media/brand,zz ... 319e93.jpg

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 říj 2006 15:44

Aha, tak to je posun zadani... v tom pripade bych jen upozornil na tento novy vyrobek Line 6 - Toneport v klavesove verzi pod jmenem KB37: http://www.line6.com/toneport/hardware.html To je zatim nejvic all-in-one reseni, alespon na papire... Ale tahle firma taky neni zrovna behringer.

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 říj 2006 15:57

V cene je samozrejme solidni balik modelingoveho softu od Line 6, simulace apar, mikrofonu, zpevovy verby, kytarovy krabky atd... Az si clovek rika, skoda, ze nezacinam az ted, poradil bych si tohle a nakej bazarovej notas...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 říj 2006 16:00

Korunu tomu dava pribaleny obligatni Ableton Live Lite. Proste idealni starter pack, ale tobe by treba pro popsane ucely taky poslouzil...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 říj 2006 17:06

heh, to uz rovno X station 25 od novation... a mas k tomu este aj nejaky nemozny syntacik a FX jednotku za 450 eur
http://www.nusystems.co.uk/images/produ ... 25.859.jpg

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 říj 2006 17:12

No v tom pripade uz je lepsi ten novej ultraprenosnej XioSynth: http://www.novationmusic.com/product.as ... hive=False :-)) Ale Novation maj zasdni nevyhodu, nemaj 2 kolecka :-)))

Odpovědět