ECSON WALDES píše:
Taky zastavam nazor ze hranice mezi HiEnd prevodnikama je uz tak mala (a to si narovinu ty maly detaily zas tak nezvelicujme), ze to jsou vesmes akademicky debaty a ja za tim casto cejtim v nekterejch pripadech urcitej snobismus, coz fakt nemam rad,
A které hi end převodníky (Prism, Meitner, Genex, Forssell, Lavry Gold, DCs, DAD atd atd) jsi sám detailně vyzkoušel a porovnal s jinými ? Nebo je to jen zmíněná akademická debata ?

Jen se ze zájmu ptám, protože mě to zajímá ... Já když jsem před časem porovnal Lavry Blue s DAD AX-24, tak to bylo dost nebe a dudy a i starý skeptik Matucha (když jsem mu poslal vzorky téhož procesu, kde se lišily jen převodníky), prohlásil že "Lavry zní jako by tam bylo polovina samplů oproti DAD.
Realita je taková, že převodník je stejně důležitá (a kvalitativně proměnlivá) součást řetězce jako třeba mikrofon a preamp. Pokud člověk sám něco reálně nevyzkouší a neporovná, může se utěšovat podobnými teoriemi ...
A být jako třeba Ethan Winer na GS, který též brojí proti všem hi end převodníkům. A když se ho někdo zeptal, jaké z nich sám vyzkoušel, tak s upřímností jemu vlastní řekl že žádné, protože to není třeba

(teoreticky
Pro mě je vždycky směrodatnější to, co sám slyším než si číst o tom co má nějaký Franta John kdesi (možná) ve studiu ...
A co se týče nahrávání akustických nástrojů, klasiky , orchestrů apod. (čili tam kde je třeba získat opravdu krásný, reálný, detailní zvuk se vším všudy) , tam na převodnících hodně záleží a asi není náhoda že tam se skoro vždy používají ty nejlepší dostupné převodníky ...