Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
dendy

Re: Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Příspěvek od dendy »

Kermitak píše:A k cemu to motorole bylo? K nicemu. To je ten rozdil :)
jj.. ani wifi apple nevymyslelo ... ale vdaka tomu ze ho nasadili do iBooku tak to vsetci potom zacali masovo nasadzovat do notebookov ..detto 'gorila glass'... a x dalsich veci - ktore sice nevymysleli, ale dokazali to zaviest na trh ako standard ktory nasledne ostatni zacali tiez pouzivat...

uvidime, ci do roka bude na trhu 10 ton android mobilov ktore budu mat citacku otlackov tiez :) Ja tipujem ze ako prvy dojde Samsung :mrgreen:

btw. ani Motorola (inak moja srdcova firma, mam ich rad:-)) neobjavila citacku otlackov - IBM to do notebookov pcha uz roky .. ked uz sme pri tom - tipujem ze nova generacia macbookov bude mat tiez citacku na otlacky :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já bych se spíš zeptal k čemu to je obecně :) než taková stylová frajeřinka ... (ty otisky)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

K autentizaci uzivatele, Ivo ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No to je jasné, ale k tomu stejně dobře slouží heslo, PIN nebo nějaký kryptogram - to vše možná ještě rychlejší a bezproblémovější :wink: než na několik pokusů lepit prst někam na displej apod. (a nakonec možná naklapat PIN :)

charonme

Příspěvek od charonme »

zda sa mi ze aj IPS obrazovky

maux

Příspěvek od maux »

To je parádní pomůcka pro snížení rozvodovosti a pro chlíváky, který nemažou esemesky a nedejbože fotky hanbatý kámošky.....

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

V čem je to lepší nebo bezpečnější než pin/heslo apod ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Rychlost, vetsi mira nahodnosti, vice dat => tezsi az realne nemozny brute force. Samozrejme vzdy zalezi na konkretni implementaci, ale kryptograficky potencial je velky.

Stan

Příspěvek od Stan »

je unikátní?

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:V čem je to lepší nebo bezpečnější než pin/heslo apod ?
Ako to povedat.. skusim: Vo vsetkom ?
Kermitak píše:Obecne nelze rict, vzdy zalezi na konkretni implementaci
no z predvadzacky vyzera ze implementaciu budu mat hodne vychytanu.. Vravelo sa tam jednak ze je uplne jedno ako natocis prst (myslim z akeho uhla to stlacis - pri tych senzoroch co dava IBM do notebookov to musis vzdy kolmo slajdnut), tomu senzoru je to fuk, a potom ze pri zadavani otlacku mozes nasnimat aj viacero dotykov a ten senzor potom robi aproximaciu .. ja verim ze to budu mat vyladene vychytane ...
Stan píše:je unikátní?
Samozrejme .. ten senzor ma mat hustotu 500 dpi cize bude snimat naozaj velky detail struktury otlacku prstu .. I ked neviem ako su na tom jednovajecne dvojicky, nemaju nahodou aj rovnaky otlacok prsta ? :)))

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Dendy: ja myslel implementaci tech kryptografickych algoritmu (btw ta prezentace je imho klasicky marketingovy bullshit, ze ktereho nelze predikovat skoro nic, i kdyz verim, ze to bude fungovat dobre). Jsem si temer jisty, ze se i u tehle implementace objevi nejake postranni kanaly, ale imho to nebude hned. Na druhou stranu, fyzicky reverse engineering a precteni dat na tom cipu uz muze dneska clovek delat "doma", kdyz vi jak na to. Ale to je extrem, kdo by neco takoveho delal kvuli operacim jako odemceni telefonu nebo nakup aplikace v app store ;]

Stan

Příspěvek od Stan »

Já do něj jdu výměnou za starý 4s až se tu objeví, ale co jsem postřehl tak to bude až ke konci roku. Nevím jestli využiju fingerprint ale ten výkon je zajímavý 2x vyšší než má 4s.

dendy

Příspěvek od dendy »

no tak k tomu sa zase ja staviam uz rovno od zaciatku asi takto :

Obrázek

uz vidim ako by sa NSA/CIA nechytila toho mat v databaze detaulne otlacky prstov polky sveta :))))

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No nevím ... můj pin nebo heslo nemá kdo jak vědět (kombinací 4 čísel jsou tisíce) a naklapu ho za vteřinu ... a můj mobil není bankovní sejf nebo databáze CIA abych ho musel chránit svojí DNA nebo otiskem prstu :) Jako sranda mi to přijde OK, ale jako motivace k utrácení tisíců navíc nebo jako zásadní nová možnost asi ne ... Ale už vidím ty uživatele jak se ted budou houfně, okatě a významně stále identifikovat aby to celé okolí s obdivem pozorovalo :)

A kromě toho jako už bylo zmíněno - je asi velice snadné tyto otisky sbírat pro služby velkého bratra :)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 11 zář 2013 15:56, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

Stan píše: 2x vyšší než má 4s.
2x vyssi nez ma 5 .. 5 mal 2x vyssi nez 4s nie ?

Odpovědět