Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus

Příspěvek od Ivo »

Upřímně řečeno odchozí hovory jsou mi celkem jedno, ale možnost psát sms a odesílat přímo na počítači (místo pracného klapání na mobilu) mi přijde hodně užitečná ... I když po pravdě řečeno - ted zjištuju že je moc fajn telefonovat přes počítač (bez nutnosti držet mobil u ucha) tak by se mi líbily i ty odchozí hovory

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

nechapem , preco by to cez wifi mal byt problem ..
nie je to automaticky problem, len je to rizikovejsie.

cez itunes je to bezpecnejsie a cistejsie. cez wifi idu len delta subory, cez itunes kompletka. okrem toho cez wifi je to pomalsie, moze to padnut, baterka sa minut. niektori ludia maju problem s kapacitou, musia mazat veci aby sa im to OTA nainstalovalo.
ak ma iphone nejaky problem tak OTA sa moze seknut, itunes update to vacsinou vyriesi.

nikdy by som neupdatoval OTA, neverim tomu, ale ak vam to ide vpohode tak good for you. :palec+:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Kdyz to spadne pri downloadu, tak se vubec nic nedeje a na konci se stejne pocita checksum, takze je to uplne stejne bezpecny jako pres itunes.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

po update/restarte sa mi zase telefon otaca .. uvidime , ci to vydrzi ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

sollarfall ; ja updatujem len OTA (kym neni velky update na novu +1 verziu) .. a vzdy to je OK :) ... hlavne je to vyrazne rychlejsie ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Hodně divná věc: jsme v Londýně, Macbook Pro vidí x wifi sítí a na tu správnou se napojí a v pohodě na ní funguje. Ani iPhone, ani iPad mini nevidí žádné wifi a tím pádem se nedokáže napojit (doma wifi běžně fungují). Jak je tohle možné ? (tím že to nejde ani na iPadu ani na iPhonu, tedy iOS zařízeních, to vylučuje chybu jednoho z nich).

Obrázek

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Moze to byt tym, ze laptop ma silnejsiu antenu. podla toho co je na obr. co vidi slabsi signal laptop, iPad alebo iPhone nevidi. Je jedno ci je to iPhone alebo S5. Proste mobily a tablety maju slabsie anteny. Alebo, je typ routera ktory mobilne zariadenie nepodporuje. S tymto javom sa aj ja dost casto stretavam :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jak nepodporuje mobilni zarizeni? To neni technicky proveditelny :)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

neviem [emoji4] ale tiez ako Ivo... mal som laptop a foon, jav rovnaky

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Hmm, tohle mi přijde jako docela vážný problém ... jsme na úplně jiném místě , je tu silná domácí wifi, počítač ji vidí hned je bez problému napojený ... iphone ani ťuk (nejdřív nic a pak tam vidí jiné wifi ale tuhle ne - ani dokonce když ji zadám jménem) ... iPad stěží - připojuje se a odpojuje ... není to nějaký bug nové verze iOS ?

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

u mna v pivnici chytím wifi s každým notebookom a so žiadnym telefonom (s tabletom je to tak na hranici..) router mám o 2 poschodia vyššie.. čiže ako píše tomy45

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

on tam je problem, ze ten telefon aky taky signal chyti .. ale uz sa nevie dokricat naspat ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak se podělím o opravdovou kuriozitu (a poučný závěr). Jak už jsem psal výše - protože se mi velmi líbila ohlášená možnost nejen přijímat ale i dělat odchozí iPhone hovory přes počítač (nemuset mít telefon u hlavy a mít volné ruce), velmi mi vadilo že mi to nefunguje ... Příchozí hovory v pohodě, odchozí ne ... V kontaktech tato možnost neaktivní ... Strávil jsem řešením tohoto problému snad hodinu s Apple Support ... procházeli jsme x nastavení, nic ... na doporučení jsem vymazal mobil, vytvořil nového uživatele na Macbooku .. zase nic ... prý už nevědí a pošlou to Apple inženýrům k řešení ...

Byl jsem před pár dny v Londýně a tak mě napadlo objednat se v Apple Store ke "Genius Bar" kde by snad tento problém mohli live vyřešit a demonstrovat jak se to dělá. Vzal jsem tam svůj iPhone i MBP. Nejdřív s tím začal jeden borec, pak to převzal další a řešil 2 hodiny ... x krát prošel všechna nastavení, studoval všechny odborné materiály k problému, znovu a znovu tam cosi nastavoval, odhlašoval ... nic .. prý asi nějaká chyba nebo konflikt v mém systému ... pomůže prý jen čistá instalace systému ... good bye ...

Takže nic ...

Udělal jsem tedy doma čistou instalaci počítače (ach jo) ... zkusím ... zase to nefunguje .. je to uplně stejné jako předtím .... tak jsem ještě ze zoufalství zadal na google "how to make outgoing calls from the computer through iPhone" nebo něco takového ... a tam mi to docvaklo ... TY ODCHOZÍ HOVORY SE NEDĚLAJÍ Z KONTAKTŮ, ALE Z FACETIME !!!!! napíše se jakýkoliv kontakt nebo číslo a už se hned volá ... Tak vyřešení tohoto problému by za normálních okolností trvalo 2 vteřiny ... (musí se volat z Facetime ne z Kontaktů - amen). V součtu to řešilo 3 hodiny 5 borců (Apple Support + Apple Store Genius Bar), chtěli to předávat Apple inženýrům ... nikdo nevěděl proč to nefunguje ... zkoumali milion nastavení ... to je skoro neuvěřitelné ... a přitom tak jednoduché (ale mě to nenapadlo).

Takže už všechno funguje skvěle a bez problémů : příchozí i odchozí hovory přes počítač i sms (přes aplikace Messages). Tohle považuju za veliký upgrade ze strany Apple, je to maximálně komfortní, mobil jen leží někde na stole a ruce jsou volné, do ucha nejde záření, sms netřeba klapat na mobilu ...

Ještě by mě jen zajímalo jestli se dá ve Facetime deaktivovat ta kamera, at pořád nemusím na sebe čučet :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

:))))))) co k tomu jinyho napsat :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ivo je mozno prvy clovek na svete , ktory to chce pouzivat :)

Odpovědět