Android na mobilu mi vždycky připadal jako trošku nesourodý ne úplně vnitřně propojený systém, který se občas choval podivně. iPhone nedělá to co mi na Galaxy začalo vadit čím dál víc - pomalé reakce na elementární pokyny, občas nelogické chování, komplikované vypínání aplikací, trošku chaos atd atd. iPhone reaguje bleskově, elegantně a iOS má v mnoha směrech podstatně lepší praktické vychytávky ...
Email, sms fungují mnohem lépe, systém vytáčení, kontaktů atd je též moc fajn. Siri je kupodivu v něčem velmi dobře použitelné. Zajímavé je že aplikace které jsem znal z Androidu (Navigon, Cleartune ladička, Insight timera atd, fungují a vypadají na iPhonu podstatně lépe (jako by to byla vyšší verze). Pěší navigace už se dá spolehlivě používat (na rozdíl od stejné aplikace na Androidu ) atd. Vypnout Navigon byl na Androidu proces (+ se muselo separátně zapínat GPS), tady je to věc kliku a pohnutí prstu
Samozřejmě lepší a větší displej a též podstatně lepší mikrofon a záznam hlasu (o fotáku nemluvě)
Nejlepší ze všeho je pro mě to co jsem zminoval výše: mobil může ležet někde na stole nebo i klidně vedlev místnosti a já můžu telefonovat a psát sms přes počítač - to je opravdu skvělé a používám to pořád.
Aktivace telefonu přes otisky prstu funguje spolehlivě
Propojení přes iCloud (poznámky, kalendář atd ) je moc fajn - co napíšu na iPhonu, mám na počítači a opačně
Výdrž baterie u 6 plus je vynikající (proti Galaxy). Za situace kdy Galaxy by už mělo 0% (odpoledne), iPhone má večer pořád 60+%
Abych jen nechválil: aplikace Mail občas zamrzne v horizontální poloze, nutnost přidávat knihy, hudbu atd přes iTunes je trošku opruzující
Celkově vzato jsem zatím maximálně spokojený a Android a Galaxy mi ted připadá jako mnohem nižší liga.
Zkoušeli jsme ted v Londýně Galaxy Note 4 - je to moc fajn, ale neměnil bych