Jak nahrávat kytaru bez komba?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od c9000 » 21 čer 2010 20:03

tohle máme na krámě, za ty prachy moc fajn kombíčko myslím že pro domácí učely perfekt, dostaneš, simulace boxu, 2 kanál, celolampu s externím výstupem.
Blackstar HT 5. A hlavně obashuje toto: 6,3mm výstup se simulací reproboxu pro propojení s mixážním pultem, nahrávacím zařízením či sluchátky .

http://musiccenter.cz/Blackstar-HT-5/:3:34975
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od Wohma » 21 čer 2010 20:16

Spatny je, ze ta simulace se myslim neda vypnout :?

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od c9000 » 21 čer 2010 20:19

To ted nevím, ale je tam simulací víc, kdyžtak to má klasickej výstup do bedny, ale hraje to fakt pěkně a dá se říci universálně, větší bráška HT40 je na tom ještě líp ale tam už se jedná o klasický kombo bez dalších vychytávek.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od Magion » 21 čer 2010 21:30

rastis: jsem kytarista, hraju klasiku + učím se jazz, ale celou dobu na akustickou kytaru. Elektrickou kytaru mám ještě z dob mých pubertálních underground kapel, ale doma ve studiu jsem ji pořádně nevyužíval - kdyžtak jen přes obyčejnej preamp a pak nějak doupravit v softu. Protože chci teď kytaru více zapojit do svý muziky tak si to chci vyřešit nějak obstojně. Kombo nechci, protože jsem v paneláku a vím, že aby to dobře hrálo, tak se to musí okotlit...
ALe to 5W BlackstarHT vypadá dobře... stačí 5W na to aby to hrálo?????? Stejně bych pak šel signál do mixu linkou a ne přes mikrofon ( na nahrávání komba nemám zatím prostě podmínky).
Asi si něco poujčuju a podle výsldků se rozhodn.
Každopádně díky za rady!

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od c9000 » 21 čer 2010 21:39

není to jen 5watů , má to myslím takový vatážní přepínátko, ale nevidim to před sebo takže na tuty nevím, 5watů celolampovýho výkonu ti vyžene sousedy v bitovce bez problémů:) hraje to dost nahlas.

kdybys měl cestu do Hradce ozvi se můžeš ho u nás vyzkoušet, spolu s dálším harampádím.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od delay » 21 čer 2010 22:12

Magion píše:Kombo nechci, protože jsem v paneláku a vím, že aby to dobře hrálo, tak se to musí okotlit...
Kdepak... Taky sem v paneláku a mám tady 15W Blues Juniora od Fendera s 12'' repro, hraju s ním v pohodě na VOLUME 4 z 12 (nakreslení konce) / MASTER 3 z 12 a teď měním za 30W (kvůli živýmu hraní) ale i s výkonovou brzdou na doma. Fakt se to dá v pohodě. Žádná stížnost ani škaredý pohledy. Být tebou tak beru kombo, klidně i to menší, byť bych měl trošku strach jak moc to bude čistý. Svý jsem už napsal a rozhodně bych nelaboroval s preampem + simulace, zlášť když cenově to je podobný.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od Wohma » 21 čer 2010 22:48

delay: Jestli jsi nesel s hlasitosti ani za pulku, tak jsi zatim nepoznal to nejlepsi z toho zesilovace :)
A naprosto zasadni rozdil mezi malym lampovym kombem a uvazovanym preampem je ve zkresleni, maly lampy byvaji vzdycky (pseudo)Ackovy zapojeni a moc zkresleni z toho nevytahnes.

5W je za urcitych okolnosti dostatek i proti bubenikovi, takze tak. Na doma muze byt i 5W hodne.

Jinak Blackstar dela super zesilovace, jednu dobu jsem premyslel o porizeni Blackstar S1 100 nebo 200 :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od Tudy » 21 čer 2010 23:12

Wohma píše:c9000: Jsou pouzitelny mozna tak na nejaky demo..
Muhehe :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od Wohma » 22 čer 2010 00:46

Tudy: Jeste rekni, ze jste nahravali s Insanii pres Amplitube :!: :P

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od delay » 22 čer 2010 07:19

Wohma píše:delay: Jestli jsi nesel s hlasitosti ani za pulku, tak jsi zatim nepoznal to nejlepsi z toho zesilovace :)
Jinak Blackstar dela super zesilovace...
Ale jo, šel, ale jen ve zkušebně a na podiu, tam naopak už moc nestíhačka s čistým zvukem, proto ten nucenej upgrade, ze kterýho moc radost nemám no, hlavně kvuli investici do ty brzdy. Doma sem nejvic mel VOLUME na 5 (tam uz je naznak crunche) a MASTER na 4. Jinak se mi zkresleni konce vubec nelibi, cili se da cekat to samy u DELUXE, byt koncovy lampy jsou jiny, ale je to HOT ROD porad. Da se rict ze clovek takhle vyuzije v podstate asi jen 40% vykonu toho komba, ale to je asi znama vec, kdyz se pouziva jeden kanal a krabickovy zkresleni.
PS: Neni Blackheart pod CRATE? Nebo si to pletu?

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od Wohma » 22 čer 2010 10:57

delay: Blackheart mozna jo, Blackstar urcite ne :) Jsou to typci, co utekli od Marshallu a drsne to rozjeli. Ty jejich S1kovy hlavy uz pouziva docela dost znamych kapel - a to jsou na trhu cca rok, u nas ani ne.
Jinak pokud tam misto EL84 je 6L6, tak zmena ve zvuku bude docela markantni, rozhodne vetsi nez treba mezi EL34 a 6L6. A to i pri potichym hrani :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od delay » 22 čer 2010 11:54

Wohma píše:delay: Blackheart mozna jo, Blackstar urcite ne :) Jsou to typci, co utekli od Marshallu a drsne to rozjeli. Ty jejich S1kovy hlavy uz pouziva docela dost znamych kapel - a to jsou na trhu cca rok, u nas ani ne.
Jinak pokud tam misto EL84 je 6L6, tak zmena ve zvuku bude docela markantni, rozhodne vetsi nez treba mezi EL34 a 6L6. A to i pri potichym hrani :)
A kuš... Já četl automaticky Blackheart... Se mi to nějak nezdálo :)
No jo, s těma flaškama je to jak píšeš, akorát teda přesně nevím jakou změnu máš na mysli kromě výkonu...?

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od Wohma » 22 čer 2010 12:02

Zvukovou, EL84 ma mnohem mekci a zkratka frekvencne jinak polozenej zvuk. Je to uplne jina topologie. Zkresleni je takovy hodne kremovy, ale hodi se spis na blues a podobny styly, kde nepotrebujes moc tvrdy zkresleni. Navic EL84 kresli mnohem driv nez treba 6L6ka, krom toho, ze je min vykonna, takze u 6L6ek si ve stejnych podminkach opravdu moc zkresleni z konce neuzijes :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od delay » 22 čer 2010 12:22

Však mě právě o zkreslení konce vubec nejde. Teď už asi rozhodnutí měnit nebudu, aspoň bude zas další osobní zkušenost, což je fajn. Díky.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Jak nahrávat kytaru bez komba?

Příspěvek od rastis » 22 čer 2010 13:05

osobne som neni moc fanusik malych 5-15W kombiciek... aj 5W vie byt docela hluk a okrem toho tie malicke 6-8" repraciky je skorej taka sranda, ako seriozny gitarovy zvuk, aspon podla mojho nazoru...

to potom ked uz, tak seriozne vacsie kombo a dokrmovat ho nejakym pedalom. mam kamosa, co ma doma historicky velky 100W Hiwatt a k nemu dobovy original 4x12" box, co je v plnej prevadzke krv z usi. ma k tomu vykonovu brzdu a este to prikrmuje nejakym overdrive pedalom pred vstupom a pri normalnej nie moc vysokej izbovej hlasitosti mu to s tym zneje tak na 80% realneho vytoceneho Hiwattu. urcite lepsie, ako nejake male komba, hlavne co sa tyka objemu zvuku. ten z maleho reporaku nebude nikdy, to fakt lepsie preamp + impulzy...

Odpovědět