No to přesně nevím. Kabely v zemi venku a na tom se udělala rozvodná skřín (venku) a z ní to sem všechno vede ...Pytkin píše:IVO : a zem ti robili novu ? alebo si sa pripojil dakde ?
Jak spolehlivě zvítězit nad zemními smyčkami ?
Ano, volal jsem tam tenkrát a moc chytří z toho nebyli ... Říkali že na tento účel to vlastně ani není a že se mi ozvou a už se neozvali ... V pondělí tady ale jedno trafo mít budu, tak uvidíme co to uděláKermitak píše:Ivo: o oddelovacich trafech jsme se tu uz nekolikrat bavili a daval jsem i link, kde je prodavaji (a kexik tusim kdysi taky)
Myslim ze v tom zbytecne hledas vedu, ktera tam neni
Proste si kup oddelovaci trafo, dostatecne dimenzovane na zarizeni, ktere za nej pripojis a budes mit po smycce. Nevim z ceho ti panove, kterym jsi volal, nebyli chytri, ale trafo ti proste galvanicky oddeli primarni a sekundarni vinuti a tudiz zrusi smycku, snadny jak facka 

Oddělovací trafo odstraňuje brum na ochranném vodiči - tedy to, co jde na kostry mašin.
Mezi fází a středním vodičem bude brum 50Hz vždy, ale tomu se říká tomu síťové napětí a bez toho by to nešlo
Mezi fází a středním vodičem bude brum 50Hz vždy, ale tomu se říká tomu síťové napětí a bez toho by to nešlo

Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Sorry ze uplne laicky a diletantsky do toho zasiahnem
. Viem, ze je to obohrata tema, ale ak teda chcem vyriesit zemnu slucku, potrebujem teda oddelovacie trafo. Poprosim teda link, ako presne to vyzera, co to asi stoji, aj ked tu uz bol... Ako presne ho zapojim ? Musi mat nejaky vykon vo wattoch taky alebo vacsi, ako budu mat spotrebice za nim pripojene ?
Vo vsetkych mojich zemnych smyckach, ktore sa obcas vyskytnu figuruju monitory. Zemnu smycku teda pocujem, ale nenahravam. Predpokladam, ze mi staci zapojit monitory bez zemniaceho vodica, nie ? Z bezpecnostneho hladiska je nejaka obava pri takomto zapojeni ? Je mi jasne, ze napriklad gitarovy preamp by som bez kolika urcite nezapajal, ale domace monitory ?

Vo vsetkych mojich zemnych smyckach, ktore sa obcas vyskytnu figuruju monitory. Zemnu smycku teda pocujem, ale nenahravam. Predpokladam, ze mi staci zapojit monitory bez zemniaceho vodica, nie ? Z bezpecnostneho hladiska je nejaka obava pri takomto zapojeni ? Je mi jasne, ze napriklad gitarovy preamp by som bez kolika urcite nezapajal, ale domace monitory ?
ja neviem .. ja som si vzdy myslel ze zemiaca slucka je nieco ine .. proste dve zariadenia (za trafom ) spojim a su spejene aj zemou aj signalovou zemou .. v zariadeniach je tato zem casto spojena .. a mam zemiacu slucku .. tu prave zrusim ground liftom .. nie kazde zariadenie to ale ma ..
Trafo podla mna filtruje vsetko co je pred nim .. kedze sustava je uplne na inych potencialoch .. proste je vo vzduchu .. neviem ako to suvisi so zemiacou sluckou ..
Trafo podla mna filtruje vsetko co je pred nim .. kedze sustava je uplne na inych potencialoch .. proste je vo vzduchu .. neviem ako to suvisi so zemiacou sluckou ..