Jak spolehlivě zvítězit nad zemními smyčkami ?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Jak spolehlivě zvítězit nad zemními smyčkami ?

Příspěvek od Ivo » 16 kvě 2007 21:47

Podařilo se někomu porazit tuto noční můru každého studia ?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 16 kvě 2007 21:51

Vstupni trafa by to mely docela poresit. Hodne pomuzou i oddelovaci trafa na 230V,doporucuju vyzkouset napajeni pres male nevykonne oddelovaci trafo.Pri tvych zarizenich nepredpokladam chybu v samotnem zarizeni,i to se muze ale stat,hlavne u levnych veci,tam nepomuze vubec nic...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 16 kvě 2007 21:54

Ale moje zkusenost je ze nejlepsi vstupni trafo je zadne trafo,degraduje to zvuk,ztravi na pevnosti.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 16 kvě 2007 23:01

nunu píše:Vstupni trafa by to mely docela poresit. Hodne pomuzou i oddelovaci trafa na 230V,doporucuju vyzkouset napajeni pres male nevykonne oddelovaci trafo.
Můžu poprosit o příklad/link ?
nunu píše:Ale moje zkusenost je ze nejlepsi vstupni trafo je zadne trafo,degraduje to zvuk,ztravi na pevnosti.
To asi budou milimetrové nuance, které v porovnání s občasným brumem asi nestojí za řeč ...

Od chvíle kdy jsem přemístil zesilovač vedle a prodloužil o trochu kabely, mi jde lehounký brum do beden (proti fyzickému trafo brumu samotného zesilovače je to mnohem menší, ale přece). Když položím ruku na ovladač hlasitosti, brum se lehounce zvýší ... Je pravda, že kabelů mám přes sebe opravdu hodně ...

Na zemní smyčky jsou náchylné i ribbonové mikrofony, při slabších pasážích se mi tam u R88 lehký brum objevuje v jednom kanálu. Rád bych to nějak radikálně eliminoval.

Pokud to vyřeší trafo, tak sem s ním :wink:

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 16 kvě 2007 23:14

Ivo,zadny link nemam,nevim ani kdo dela volne na prodej oddelovaci vstupni trafka.Vim ze jedno oddelovaci trafo mel Cough,doufam ze mi odpusti ze jsem ho napraskal -))Ja mam jedno taky,Ale je dost tezke a zbytecne velke.Pokud budes mit zajem,muzu NA ZKOUSKU pujcit,jestli ti to pomuze,nechas si udelat svoje...Ovsem na zesilovac to nema vykon,je to cca 300VA.

Ta sitova pracka ma fakt dost do sebe,vim ze je to tezke,neskladne ale ja bych bez toho uz nemohl.Velmi mi to pomuze i zvukove.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 16 kvě 2007 23:16

nunu píše:Ivo,zadny link nemam,nevim ani kdo dela volne na prodej oddelovaci vstupni trafka.Vim ze jedno oddelovaci trafo mel Cough,doufam ze mi odpusti ze jsem ho napraskal -))Ja mam jedno taky,Ale je dost tezke a zbytecne velke.Pokud budes mit zajem,muzu NA ZKOUSKU pujcit,jestli ti to pomuze,nechas si udelat svoje...Ovsem na zesilovac to nema vykon,je to cca 300VA.

Ta sitova pracka ma fakt dost do sebe,vim ze je to tezke,neskladne ale ja bych bez toho uz nemohl.Velmi mi to pomuze i zvukove.
Dík za nabídku. Ale myslíš tím tu 40kg bednu ? Tu jsem měl jednou od c. půjčenou. Ale sama o sobě dost brumí :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2007 23:54

Ivo : ja nemam absolutne problem .. mozno je to dane tym , ze mame na elektrike oddelovacie trafo .. ale zase kopu veci mam zastrcenych aj do ineho okruhu a spolu je to potrepajane .. ale nikde mi nic nebrumi .. a to mam vsetko poprepajane so vsetkym .. proste kilometre kablov ide hore dole a je to v poriadku .. mozno je to aj tym ze mame vlastne zemnenie sprave .. 3 body okolo budovy vonku .. hovorim len tak co si pamatam , co mi byvaly majitel rozpraval ako co kde budoval ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 17 kvě 2007 08:37

Byl by nějaký příklad nebo odkaz na nějaké kvalitní oddělovací trafo, které by mohlo v tomto případě fungovat a které se osvědčilo ? Všelijakých odkazů je spousta, ale jsou to trafa různých druhů a já tomuhle moc nerozumím ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 kvě 2007 10:16

Ivo : nejde mozno uplne len o trafo .. mozno o celu elektriku .. ja to mam tak .. faza ide do UPSky .. z nej do trafa .. a zneho naspat do rozvadzaca , kde su istice za UPSkou a rozvody do okruhov .. za trafom mas vsetko vo vzduchu .. fazu nulak aj zem .. to je ta vec, ktora zabezpecuje to , ze ti brumy zo siete nelezu do zariadeni ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 17 kvě 2007 10:27

Pytkin píše:Ivo : nejde mozno uplne len o trafo .. mozno o celu elektriku .. ja to mam tak .. faza ide do UPSky .. z nej do trafa .. a zneho naspat do rozvadzaca , kde su istice za UPSkou a rozvody do okruhov .. za trafom mas vsetko vo vzduchu .. fazu nulak aj zem .. to je ta vec, ktora zabezpecuje to , ze ti brumy zo siete nelezu do zariadeni ..
Hmm ... a nechceš se tu někdy stavit ? :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 kvě 2007 10:40

Ivo : citam si este raz co si pisal .. ked chytit volume ovladac a zvysi sa brum .. to mi pride ale divne .. to vyzera jak nejake zle tienenie ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 17 kvě 2007 10:52

Pytkin píše:Ivo : citam si este raz co si pisal .. ked chytit volume ovladac a zvysi sa brum .. to mi pride ale divne .. to vyzera jak nejake zle tienenie ..
Myslíš u ovladače anebo obecně ? Ten ovladač je ale 100% pasivní, vůbec není v elektrice

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 17 kvě 2007 11:48

Ivo podle toho co popisuješ by se nemuselo jednat ani tak o zemní smyčky jako spíše o indukce a to může úzce souviset z celkovou kvalitou zemnění celé sítě.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 17 kvě 2007 12:10

jehlar píše:Ivo podle toho co popisuješ by se nemuselo jednat ani tak o zemní smyčky jako spíše o indukce a to může úzce souviset z celkovou kvalitou zemnění celé sítě.
Aha a je i na toto nějaký lék ? Fakt je že celá elektroinstalace je tu úplně nová (novostavba).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 kvě 2007 13:01

IVO : a zem ti robili novu ? alebo si sa pripojil dakde ?

Odpovědět