Jak spolehlivě zvítězit nad zemními smyčkami ?
Autor preampu, který ted zkouším (www.forsselltech.com) a kde se projevoval lehounký zemní brum v jednom kanálu při použítí ribbonu, doporučil toto:
"Well you either cut the wire going to pin #1, or you unsolder the wire going
to pin #1, or you use an XLR-Female to XLR-Male adapter and do not connect
pin #1. But the idea is that to only have pin #1 of your output cable
connected at one end. That end could be the ADC or the mic preamp... It
does not matter as long as it is connected only at one end. This breaks a
ground loop created by the chassis/pin #1 connection and the AC ground wire
connection between two pieces of equipment."
Čili nějak eliminovat uzemňovací pin1 ve výstupovém kabelu. Nikdy jsem to nezkoušel, tak nevím ...
Čili nějak eliminovat uzemňovací pin1 ve výstupovém kabelu. Nikdy jsem to nezkoušel, tak nevím ...
to je normalka... lepsie diboxy maju prepinac ground lift, ktory nerobi nic ine... mimochodom, ak ma vas dibox ground lift, skoro urcite je vnutri transformatorIvo píše:Autor preampu, který ted zkouším (www.forsselltech.com) a kde se projevoval lehounký zemní brum v jednom kanálu při použítí ribbonu, doporučil toto:
dolezite: neskusajte tento navod ak nemate na vstupe preampu trafo! mozete usmazit vstupne obvody!
Naposledy upravil(a) kexik dne 18 kvě 2007 15:42, celkem upraveno 1 x.
slucky su takove a makove. to co popisujes ty je slaboprudova slucka, to co rastis silnoprudova. ta "tvoja" je imho neprijemnejsia, pac sa horsie odstranuje. na rastisovu staci odzemnit kolik alebo napojit vsetko z jednej zasuvky. na tu tvoju pomoze spravidla jedine groundlift, cize bud dibox alebo do dakeho zariadenia narvat na vstup trafo, alebo pozapajat cez digitalPytkin píše:ja neviem .. ja som si vzdy myslel ze zemiaca slucka je nieco ine .. proste dve zariadenia (za trafom ) spojim a su spejene aj zemou aj signalovou zemou .. v zariadeniach je tato zem casto spojena .. a mam zemiacu slucku .. tu prave zrusim ground liftom .. nie kazde zariadenie to ale ma ..
Trafo podla mna filtruje vsetko co je pred nim .. kedze sustava je uplne na inych potencialoch .. proste je vo vzduchu .. neviem ako to suvisi so zemiacou sluckou ..
Pytkin píše:ivo : pin 1 je zem .. to je ako midi .. midi sa nema spajat zemou (v midi in nema byt zapojena zem ) .. cize signaly su tienene ale zem neni spojena .. prudova slucka .. symetrika je nieco podobne ..
Jasně, jen uvažuju jak to udělat prakticky - prostě ten drát uvnitř konektoru utrhnout ? Tam asi bude popsané který je PIN 1 ?

http://www.skytronic.co.uk/rsc/images/xlr.gif
ale byva to vylisovane v tom plaste v ktorom su zaliate koliky/dutinky
zavisi od prevedenia
ale byva to vylisovane v tom plaste v ktorom su zaliate koliky/dutinky
zavisi od prevedenia
alebo si v safovom konfiguratore kablov, daj urobit kabel, ktory ten jeden pin nebude mat zapojeny...pekne si ho oznac, aby si vedel ktory to je a potom ho len zarad do cesty (do povodnej kabelaze) a porovnaj zlepsenie/zhorsenie...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu
Tak jsem dnes vyzkoušel zapojit oddělovací trafo - díky, Mr.nunu
Dal jsem ho před všechno kromě počítače, který by už neutáhlo. Brum v bednách se snížil možná o polovinu tak, že už ho na židli skoro neslyším (pro změnu zase brumí to trafo
ale jinak, čili jde o posun dobrým směrem. Pořád tam ale něco zůstává, ten brum je lehce proměnlivý, občas to trochu "zapřede", pak zase rovný tón atd. Možná by stálo za vyzkoušení ucvaknout tu zem u symetrických kabelů spojujících DA se zesilovačem ? Vždycky se ale bojím nějakého zkratu ...

Tak že bych před to trafo dal ještě oddělovací trafo ?nunu píše:Zapoj do toho vsecko,jak PC tak i zesilovac,ale moc mu nenakladej na hlasitosti...To trafo bude mit neco okolo 300 - 500VA utahne to,ale ne trvale...
Kazdopadne budes mit pekne za.ranou sit,nemuzes za to,ale u mne doma si to trafo ani nepipne.Nevnimam jej ani vecer kdy je hladina hluku minimalni..

Pokud není vyloženě závada na propojovacích kabelech, tak bych opravdu hledal chybu i v indukci - nepodařilo se ti čirou náhodou při výstavbě vytvořit nějaký závit kolem mísnosti???
Jednou se mi stalo na akci, že u přívodu na jeviště řešeného prodlužkou (63A přívod) nechali místní elektroboys přebytek kabelu v cívce pod pódiem, dodatečně jsem zjistil, že kabel měli pouze vypůjčený a měli zakázáno ho zkrátit. Moje zařízení bylo OK, ale ze všech kytarových snímačů + čehokoliv z elektronkou byly nádherné generátory 50Hz.
Jednou se mi stalo na akci, že u přívodu na jeviště řešeného prodlužkou (63A přívod) nechali místní elektroboys přebytek kabelu v cívce pod pódiem, dodatečně jsem zjistil, že kabel měli pouze vypůjčený a měli zakázáno ho zkrátit. Moje zařízení bylo OK, ale ze všech kytarových snímačů + čehokoliv z elektronkou byly nádherné generátory 50Hz.