KORG LEAK?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3158
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od Oxyygen » 10 dub 2013 13:14

mysleno ne obsahem ale formou... A4 napsana na stroji nemuze konkurovat A4 z office nebo z DTP. Na psacim stroji se dneska formalne neda delat profesionalni prace.

Samozrejme jako retro sranda to fungovat muze.

Ja to do toho nechci nejak rejpat, spis jsem chtel vedet kdo tyhle "blbustky" pouziva na realnou profi tvorbu. Je nekdo takovy, kdo to pouziva jako regulerni gear? (samozrejeme kousky co jsou v prodeji, ruzne monotrony atd)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2689
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od a.tom.x » 10 dub 2013 14:09

Až překvapivě hodně lidí ;) ... hlavně těch co jsou otrávený pluginama. Podívej se občas do Future Music a podobných časopisů, spoustě lidí se to válí ve studiu (Monotrony hlavně) a tam opravdu nevím na co bych to použil, ale proč bych to dělal, když mám studio plný plnotučného analog gearu ...

Za mě by mohl být asi zajímavej ten bicí model (ale podle prvního poslechu to má charakter Monotribe, což mi úplně zvukově nesedlo, záleží co budou dělat knoby se zvukem (tedy to co monotribe bez modifikace neumí), lauflicht sequencer je fajn na rychlé natlučení beatu + stutter funkce by to mohla zajímavě rozbít, demo v tomto směru nevypovídající).

U basového si nejsem jist, v podstatě třeba xoxbox byl pro mě spíš podivnej sekvencer na basové linky. Mám obecně problém, že jako bývalý pianista hraju rukama příliš schématicky, tak třeba programování basových linek přes MPC pady nebo krokové sekvencery mi pomáhá dělat zajímavé linky, které rukama sice bez problémů zahraju, ale "nevymyslím" na standardní klaviatuře. Struktura 3x VCO s odladěním je ale příjemná a mohla by vytvářet tučné zvuky, portamento squelche a´la TB303 jsou taky možná plus, ale zase na druhou stranu k čemu dnes TB? fakt je, že u xoxu jsem striktně používal jednoduchou basu bez rezonance a snažil jsem se hodně maskovat, že je to TB emulace (takže z toho vylezlo takové SH101, které mám a tudíž to šlo z domu).

Ta poly věc je pro mě asi nejmíň uchopitelná.

Celkově je to zbytečně malé (ale alespoň ten příšernej ribbon z tronů a tribe nahrazen něčím co vypadá, že bude fungovat), sluchátkový výstup místo velkého linkového jacku a MIDI nahoře a jen IN (tj. nepoužitelné jako univerzál krokový sekvencer) ... reproduktor ?! Mylsím, že po vzoru starších sourozenců se v tom bude vrtat, pájet a modifikovat do bezvědomí ... ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

charonme
Příspěvky: 1139
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od charonme » 10 dub 2013 14:28

neeeeeeeeeee zase digital vs analog flamewar?

invisible_E
Příspěvky: 247
Registrován: 25 kvě 2008 17:22

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od invisible_E » 10 dub 2013 14:41

neda delat profesionalni prace...

CO je to profesionalny prace? Ze to bude zniet v BBC orchestru? Poznam cloveka co si kupil bicykel a zazvaral ho ako decco stojan pod umyvadlo a bola to cista krasa z katalogu ´design for milioniars ´.. ten bicykel nebol urcite na to robeny :D

Zas je to o osobke co je za tym a ci uz bude stat na podiu doma v studiu alebo detskej izbe je jeho vec.

Urcite ale nesuhlasim s tym ze ´kto dnes vypina zapina kopak ako aranz ´?! - nikto kto sedi doma za kompom a robi tracky do medii. Ale vazeni elektronicka hudba nie je len do izby.. su tisice soundsystemov, djov, masinkarov ktory hraju tanecnu hudbu/ elektornicku nazivo pred ludmi, do tanca, v malych i vacsich kluboch a lesoch po celom svete.. to uz asi nieje nic pre starych paprdov ako vy/my :D

ked chce niekto hrat huslove party tak najlepsie to bude na husliach nie na flaute. Takisto kto chce robit oldskool techno ala detroit, chicago house, acid, ten siahne po tom na com to vznikalo..

takze opat postrehy veduce k zbytocnej debate, take tu mame radi ;)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3158
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od Oxyygen » 10 dub 2013 14:42

ale vubec, pouziti treba Mopho, Ms20, moog a dalsich novych analogu nikdo nezpochybnuje. S timhle nevim moc co - no aspon je to levny..:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8796
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od biscuit » 10 dub 2013 15:14

tak jasne ze to jsou takovy blbustky pro radost, takovy talismany, privesky.. ;) ale myslim, ze jako nejakej fragment, i treba uplne necilene to nekdo urcite pouzije, treba jen tak z prdele ;)

Uživatelský avatar
deep rhythm
Příspěvky: 36
Registrován: 01 srp 2009 20:46

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od deep rhythm » 10 dub 2013 23:02

vypada to i jako dobre zpracovany...

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 11:34

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od bodyia » 19 úno 2014 23:16

oživím téma;)

Od milých hudebních kolegů jsem dostal Volcu Beats, která je super a dost mě baví, ale jejíž hlavní audio výstup je šílenost. Modifikace individuálních výstupů se ukázala nutností, tady je výsledek:


0-11s původní výstup volcy; 12-22s stejný rytmus přes individuální výstupy; 22s+ fun with knobs, ve stereu s trochou hallu.
Bez postprocesingu, žádné kompresory, čistej signál.
P1040932_resize.JPG
volca beats mod
P1040932_resize.JPG (121.89 KiB) Zobrazeno 646 x

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12647
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od dendy » 19 úno 2014 23:33

parada, ten rozdiel je fakt priepastny... nechapem preco tak odflakli mix out

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 338
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od jusuf » 20 úno 2014 09:41

Fakt veľký rozdiel. Samostatné výstupy si teda pri nahrávke viedol do zvukovky / mixu ? Je nejaká šanca výstupy "lokálne" zmixovať - najlepšie pasívne - aby ďalej šiel len jeden výstup ?

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 11:34

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od bodyia » 20 úno 2014 10:07

rozdíl je zásadní, myslím;)
ze solo výtupů to šlo do převodníků, co výstup, to jeden vstup, mix v logicu. jako "zmixovat" pasivně by to šlo uvnitř, prostor na jeden jack by se ještě našel. ale bude to hodně slabý, chtělo by to ještě zesílit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21337
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od Pytkin » 20 úno 2014 10:17

bodyia : problem je len v urovni ? alebo to aj meni zvuk ?

a este nerozumiem tomu jacku midi .. tam ide co ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3025
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od pavlii » 20 úno 2014 10:28

To bude pravděpodobně MIDI Out (když je MIDI In na horním panelu). Akorát to prostě není DIN pětikolík ;-) je tak bóďo?

P.

juan
Příspěvky: 111
Registrován: 10 úno 2004 12:44

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od juan » 20 úno 2014 10:36

bodyia: Mohl by ses prosim podelit o navod jak to udelat? :) Vyzkousel jsem vsechny grooveboxy sveta, Logic, vsechny iPad aplikace, ale Volca je pro me konecne to, co jsem hledal, takze lepsi zvuk bych bral :) Diky!

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 11:34

Re: KORG LEAK?

Příspěvek od bodyia » 20 úno 2014 11:03

pytkin: jj, když to pasivně smícháš (třeba 10k odporama do sebe), tak to bude jen slabý, zvuk to nezmění.
pavlii: ano, je to midi out, ale din se dovnitř nevejde, takže je to na stereojacku, ke kterému je redukce na pětikolík;)

juan: je to jednoduchý, nejpracnější je nacpat dovnitř ty jacky, zbývá tam pak asi 0,5mm místa...;)

na plošňáku jsou korgem už nějaký piny uvedeny (DIY friendly;), takže tom, hh a pcm se vezme rovnou odsud. To nahoře (TX, GND a VD) je midi out. GND se použije i pro zem výstupných jacků.
P1040923_resize.JPG
pcb
P1040923_resize.JPG (250.64 KiB) Zobrazeno 609 x
BD a SD vyvedeny solo nejsou, ty jsem našel tady. Nalevo je BD, napravo SD. Chce to zařadit mezi konektor a výstup z desky odpor 100 až 300 ohm, pro jistotu.
P1040929_crop_resize.jpg
bd/sd
P1040929_crop_resize.jpg (387.33 KiB) Zobrazeno 609 x
A pak vyvrtat díry a instalovat konektory a celý to spojit dohromady. Plast na case je docela tlustej, chce to mít buď konektory s dostatečně dlouhým kusem k zašroubování nebo to trochu odfrézovat (tak jsem to udělal já)
P1040926_resize.JPG
case
P1040926_resize.JPG (229.39 KiB) Zobrazeno 609 x

Odpovědět