Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
emah

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od emah » 20 lis 2009 14:55

a.tom.x píše:Schíza dorazila :)
gratulieren!!!

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 20 lis 2009 15:18

vyzerá to parádne/úchylne :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od Pytkin » 20 lis 2009 15:42

de su fotky ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od EXCOM » 20 lis 2009 15:51

Pytkin píše:de su fotky ?
fotky este nedorazili.. este musia prejst colnicou :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od a.tom.x » 20 lis 2009 19:20

Vše je tady: http://www.symbolicsound.com/cgi-bin/bi ... ny/WebHome teď ještě řeším kabely, TDIF převodník, upgradoval jsem už na Applovi Firmware ve Fireware Interface :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od mONOGRAm » 20 lis 2009 21:28

a.tom.x: jou! este raz - poprosim kompletny report po zorientovani sa.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od Pytkin » 20 lis 2009 22:55

ja len by som ze Fireware sa pise Firewire ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od a.tom.x » 21 lis 2009 01:10

sorry dneska už 10 hodin překládám obráceným směrem a zanechává to jisté stopy ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od a.tom.x » 21 lis 2009 01:20

jo a ještě takovej oříšek Kyma má Wordclock vstup a AES/EBU (vstupy výstupy) přes Tascam IF-88AE (AES/EBU - TDIF převodník) který má jenom Wordclock výstup to bude připojený do zvukovky/mixu MOTU 2408MkIII ta má Wordclock výstup i vstup (jdou z něj master hodiny pro všechny ostatní digi převodníky k němu připojený) a ta mrcha Kurzweil co má být taky přes Tascam propojená do MOTUa tak ta pro jistotu žádnej Wordclock nemá jenom AES/EBU ... tak a teď babo raď, bude to dělat bordel, nebude to dělat bordel .... lezou po TDIF i hodiny?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od Pytkin » 21 lis 2009 09:43

Wclock daj do Kymy a bude to fungovať. Ten prevodnik aes/tdif wclock nepotrebuje, ak ma len výstup. Karta motu je na tých istých hodinách, čiže žiaden problém nevznikne.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od a.tom.x » 21 lis 2009 14:46

A kurcwajl ?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od Pytkin » 21 lis 2009 18:30

no jo .. na kurcwajla som uplne zabudol .. takto .. predpokladam ze do todo AES/tdif prevodnika ides dat naraz aj KYMU aj Kurcwajla .. Cize potrebujes aby boli syncnute na hodiny .. ak kurcwajl pojde podla seba , je to na chuja .. potrebujes ho tiez zavesit na centralne hodiny .. otazka je , ci on to dokaze .. ze do neho posles AES z niecoho .. a on sa musi vediet zavesit na tento aes .. potom to bude fungovat v pohode ..


inak trosku som googlil .. tu je manual k tomu if-88AE
http://mpe.berklee.edu/documents/studio ... F-88AE.pdf
tam pisu ze Wclock out je na sync slave zariadenia .. cize na tom wclocku out je odcitana frekvencia z AES .. cie s TDIFom to asi nesuvisi ..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od Magion » 01 pro 2009 19:26

Tak jaké jsou dojmy z Kymy?
Znám jen jednu skupinu lidí, co to používají ( a teda mistrně). http://www.timet.org/downloads/FAindex.htm
Jinak jsem to u nikoho ještě u nás neviděl.
To je zajímavý kousek soft/hardwaru. Přeji příjemný ponor do nového systému...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od a.tom.x » 01 pro 2009 21:45

Pytkin píše:no jo .. na kurcwajla som uplne zabudol .. takto .. predpokladam ze do todo AES/tdif prevodnika ides dat naraz aj KYMU aj Kurcwajla .. Cize potrebujes aby boli syncnute na hodiny .. ak kurcwajl pojde podla seba , je to na chuja .. potrebujes ho tiez zavesit na centralne hodiny .. otazka je , ci on to dokaze .. ze do neho posles AES z niecoho .. a on sa musi vediet zavesit na tento aes .. potom to bude fungovat v pohode ..


inak trosku som googlil .. tu je manual k tomu if-88AE
http://mpe.berklee.edu/documents/studio ... F-88AE.pdf
tam pisu ze Wclock out je na sync slave zariadenia .. cize na tom wclocku out je odcitana frekvencia z AES .. cie s TDIFom to asi nesuvisi ..

No tak ta mrcha má i AES input, ale nemá WordClock Input
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Koupil jsem si totální schízu ... aneb úchylárny ve studiu

Příspěvek od a.tom.x » 01 pro 2009 21:53

Dojmy zatim zadne, jeste nemam vsechny kabely (krabice se uz, ale vali na poste) a budu to resit nejdriv o vikendu, cely tyden mam strasne nabity, ale v racku uz je namontovana ;) Zatim jsem jenom lehce studoval manual a tech 200 modulu, ktere je mozne pouzit je docela sila.

Jinak co se tyka dalsich uchylaren tak jsem se zamiloval do modulu od the Harvestman http://www.theharvestman.org/menu.php myslim, ze to bude hezke v modularu, hlavne teda tyme sefari me hodne zajima vaham mezi Sefari a Wavetable/Samplerem od Doepfera, ale Harvestman mi pripada jako velka divocarna :)

Taky uvazuju o 4 modulech Z3000 http://www.tiptopaudio.com/ .... mit takovy 4-op FM synth z tehle modulu, by mohla byt mega-psina. Kdyz k tomu dokoupim 2xQuad ADSR od Dopefera a 2x dual VCA, tam mam analogovej klon 4-op FM syntezatoru :) (spolecne s moduly co uz mam bych mohl mit analog modular FM synth a to je teda jista vyzva). Sice jeden ten oscilator vyjde na cca 8,5 tisice, ale protoze ma presny ladeni, jde s nim provozovat linearni FM .... hmmmm ... a algoritmy si vytvorim propojenim kabelu :) a ty feedbacky .... a ten analogovej filtr nakonec ....
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět