Krk ERGO

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 dub 2008 17:17

nooly píše:ok, to sem teda prestrelil, ale to reseni ergo+mix by taky stalo za zvazeni (pokud je tu tedy potreba multitracku)
jaky zpusob zapojeni jsi myslel s tim mixem?


krk zadny interfacy predtim nedelal, ze? u FW zvukovky bych se mozna bal driveru, latence.. i takovy m-audio ma s timhle problemy. chapu to jinak spravne, ze pri zapojeni pres FW zustava ten jeden IN volnej pro nahravani dovnitr?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 dub 2008 17:30

kexik píše:
Kermitak píše:
delay píše: Takže o zbytečnou ADDA konverzi v případě zapojení do monitorovacího řetězce se nejedná...
No prave ze jo, kdyz budes chtit pouzit tu room korekci, bude dochazet ke konverzi.
preco?
protoze pri analogovym pripojeni se signal prevadi do digitalu, protoze ergo je digitalni - ?.

dk
Příspěvky: 64
Registrován: 25 říj 2005 19:34

Příspěvek od dk » 02 dub 2008 17:44

Napadlo ma, ze taketo nieco sa da urobit aj na kolene :-) Vsak okomentujte, rad by som to vyskusal...


Na urcenie opravnej frequencnej krivky potrebujete SW, ktory odmera skutocnu charakteristiku vasich reprakov cez mikrofon a potom musite este odcitat frequencnu charakteristiku (meracieho) mikrofonu... Dostanete neidealny graf.


Na tomto grafe najdete napr. TOP 10 frekventcii "vychylok" od idealnej (FLAT) charakteristiky a na MIX OUT (co leze zo zvukovky) zapojite SW 10 pasmovy EQ s inverznymi hodnotami...


Ako kontrolu odporucam meranie zopakovat a uistit sa ci sa tym 10 pasmovym eq. aj nieco zmenilo k lepsiemu :-)


Otvorene body:
1) SW ktory dokaze odmerat frequencnu charakteristiku (napr. 1 min vysiela signal od 20 HZ do 20 KHz)
2) skutocnu frequencnu charakteristiku meracieho mikrofonu...
3) Blbe je, ked repraky nie su sparovane...
4) Aky je Vas odhad v % s porovnanim s korekciou KRK ergo??? Dosiahne to aspon 50%?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 dub 2008 17:48

dk: ad 4) to nemyslis vazne :) mrkni se do kristalovy koule...

...ne vazne, muj odhad je 39,2 procenta.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 dub 2008 17:56

dk píše:Napadlo ma, ze taketo nieco sa da urobit aj na kolene :-) Vsak okomentujte, rad by som to vyskusal...


Na urcenie opravnej frequencnej krivky potrebujete SW, ktory odmera skutocnu charakteristiku vasich reprakov cez mikrofon a potom musite este odcitat frequencnu charakteristiku (meracieho) mikrofonu... Dostanete neidealny graf.


Na tomto grafe najdete napr. TOP 10 frekventcii "vychylok" od idealnej (FLAT) charakteristiky a na MIX OUT (co leze zo zvukovky) zapojite SW 10 pasmovy EQ s inverznymi hodnotami...


Ako kontrolu odporucam meranie zopakovat a uistit sa ci sa tym 10 pasmovym eq. aj nieco zmenilo k lepsiemu :-)


Otvorene body:
1) SW ktory dokaze odmerat frequencnu charakteristiku (napr. 1 min vysiela signal od 20 HZ do 20 KHz)
2) skutocnu frequencnu charakteristiku meracieho mikrofonu...
3) Blbe je, ked repraky nie su sparovane...
4) Aky je Vas odhad v % s porovnanim s korekciou KRK ergo??? Dosiahne to aspon 50%?
no, ergo tvrdi, ze ma 1024 pasem. dalsi vec u SW eq je problem s fazi, resp. u lin pha s latenci. dal taky pripadne se samplovaci frekvenci a tim, jak se bude chovat pri prebuzeni. ergo se kasa nejakym patentem, nechame se prekvapit.

11%

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 dub 2008 18:07

dk píše:Napadlo ma, ze taketo nieco sa da urobit aj na kolene :-) Vsak okomentujte, rad by som to vyskusal...


Na urcenie opravnej frequencnej krivky potrebujete SW, ktory odmera skutocnu charakteristiku vasich reprakov cez mikrofon a potom musite este odcitat frequencnu charakteristiku (meracieho) mikrofonu... Dostanete neidealny graf.


Na tomto grafe najdete napr. TOP 10 frekventcii "vychylok" od idealnej (FLAT) charakteristiky a na MIX OUT (co leze zo zvukovky) zapojite SW 10 pasmovy EQ s inverznymi hodnotami...


Ako kontrolu odporucam meranie zopakovat a uistit sa ci sa tym 10 pasmovym eq. aj nieco zmenilo k lepsiemu :-)


Otvorene body:
1) SW ktory dokaze odmerat frequencnu charakteristiku (napr. 1 min vysiela signal od 20 HZ do 20 KHz)
2) skutocnu frequencnu charakteristiku meracieho mikrofonu...
3) Blbe je, ked repraky nie su sparovane...
4) Aky je Vas odhad v % s porovnanim s korekciou KRK ergo??? Dosiahne to aspon 50%?
1. ja to na kolene urobene mam
2. je tu o tom cely thread a nehodlam to cele diskutovat znova
3. funguje to na 100%, jedine obmedzenie je, ze musis mat vzdy na mastri ako posledny plugin parametricky ekvalizer, ktory nesmies pred renderingom zabudnut vypnut. napodobne funguje aj riesenie od ik multimedia za spustu prachov

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 dub 2008 18:10

Brooklyn / juanita juarez píše:
dk píše:Napadlo ma, ze taketo nieco sa da urobit aj na kolene :-) Vsak okomentujte, rad by som to vyskusal...


Na urcenie opravnej frequencnej krivky potrebujete SW, ktory odmera skutocnu charakteristiku vasich reprakov cez mikrofon a potom musite este odcitat frequencnu charakteristiku (meracieho) mikrofonu... Dostanete neidealny graf.


Na tomto grafe najdete napr. TOP 10 frekventcii "vychylok" od idealnej (FLAT) charakteristiky a na MIX OUT (co leze zo zvukovky) zapojite SW 10 pasmovy EQ s inverznymi hodnotami...


Ako kontrolu odporucam meranie zopakovat a uistit sa ci sa tym 10 pasmovym eq. aj nieco zmenilo k lepsiemu :-)


Otvorene body:
1) SW ktory dokaze odmerat frequencnu charakteristiku (napr. 1 min vysiela signal od 20 HZ do 20 KHz)
2) skutocnu frequencnu charakteristiku meracieho mikrofonu...
3) Blbe je, ked repraky nie su sparovane...
4) Aky je Vas odhad v % s porovnanim s korekciou KRK ergo??? Dosiahne to aspon 50%?
no, ergo tvrdi, ze ma 1024 pasem. dalsi vec u SW eq je problem s fazi, resp. u lin pha s latenci. dal taky pripadne se samplovaci frekvenci a tim, jak se bude chovat pri prebuzeni. ergo se kasa nejakym patentem, nechame se prekvapit.

11%
viz tema... na room eq POTREBUJES fazovo zavisle pasmove priepuste. odrazy v cimre ti posuvaju fazu a inverzne prenosove funkcie ju vracaju naspat
a k prvemu preco: kvalita audio in je nepodstatna, ak sluzi len na pripojenie meracieho mikrofonu. okrem toho meranie sa robi RAZ, nastavi sa ekvalizer a netreba to opakovat, kym sa nepohybe s rozmiestnenim bedni, nabytku, atd. ak sa mysli ze sa ergo pouzije len ako ekvalizer, tak to je uplne hlupy napad, ako hovorim, v tej cene sa proste kupi parametricky ekvalizer, dokonca celkom dobry

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 dub 2008 18:41

kexik píše:
Kermitak píše:
delay píše: Takže o zbytečnou ADDA konverzi v případě zapojení do monitorovacího řetězce se nejedná...
No prave ze jo, kdyz budes chtit pouzit tu room korekci, bude dochazet ke konverzi.
preco?
No tak jak jinak bys to chtel udelat, kdyz dovnitr a ven jde analogovej signal a ta korekce je digitalni?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 dub 2008 19:00

analogovym signalom by to krmil len debil... ma to spdif a fw. a room korekcia funguje vzdy...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 dub 2008 19:52

kexik: no tak je to evidentne pro debily delany, kdyz to ma analogovej vstup.
SPDIFem to krmit nemuzes, jak se zda. A kdyz to nechci pouzivat jako zvukovku pres FW, tak je mi to teda na prd (vsimni si, cim tahle diskuse odstartovala - debatou o tom, ze to muze mrvit slusny zdroje zvuku, protoze je tam nucena AD/DA konverze. Mluvili jsme o tom jako o volume kolecku s room korekci, ne jako o zvukovce. A i kdybys to krmil pres FW, porad ses zavislej na internim DA.)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 dub 2008 19:58

lenze to je v prvom rade zvukovka s koleckom a room korekciou. standalone je len do poctu... uz aj napriklad koli tomu ze to nema displej a ovladanie bez pocitaca. co jak sa zda ze to nemozes krmit spdif? naco tam potom je?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 dub 2008 20:02

To je na pytel, když výrobce nepodává pořádné údaje. Celej ten výrobek se tváří jako zázračná korekce poslechové místnosti a prakticky jediná zmínka v souvislosti se S/PIDIF je nějaká komunikace s ProTools. Možná sem ten manuál četl nepozorně, ale víc než manuál mi to připomíná reklamní leták.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 dub 2008 20:03

Hmm, ale jak vidno, ne kazdej to chapal jako zvukovku. A bez pocitace to funguje, imho. S tim spdifem - vim ja? Oni pisou, ze je to pro pro tools :) Leda ze by to byla informace pro jen protools usery, co to taky chtej a nemaj jinou moznost, jak to do pro tools integrovat.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 dub 2008 20:32

Evidentně je ten S/PDIF vstup a jde tam připojit cokoliv. S těma protools si akorát honěj triko, protože na to dost lidí slyší.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 dub 2008 21:55

Ctirad píše:Evidentně je ten S/PDIF vstup a jde tam připojit cokoliv. S těma protools si akorát honěj triko, protože na to dost lidí slyší.
urcite by to davalo smysl, pouzivat to s nejakym solidnim interfacem s digitalnim vystupem. ale nikde to nepisou.

Odpovědět