Ktory acces virus??

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Lowpass
Příspěvky: 25
Registrován: 12 bře 2004 08:10

Příspěvek od Lowpass » 18 čer 2004 08:21

Přesně tak... Navíc, je třeba si přiznat, že Virus je na rozdíl od NL docela slušně vybaven po stránce efektů (Clavia se efektům celkem programově brání :o ), takže porovnání zvuku je do značné míry ošidné (pokud si efekty na Viru nepovypínáš, o čemž pochybuji :D ). Takže NL zní na první poslech pro mnoho lidí jalově (jako asi většina synthů :wink: ), ale ten zvuk tam JE! 8) Pokud proženu orig. zvuk nástroje přes EQ, reverb, chorus, delay a já nevím čím dalším, tak to zní prakticky vždy příjemněji a nadupaněji, o tom se asi hádat nebudeme.

Hlavně se mi zdá nefér stále dokola porovnávat NL s Virem, na jednu stranu to chápu, oba patří do kategorie virtuálních analogů, ale ruku na srdce, komu ze znalců starých analogů a jejich možností připadá Virus jako analog? Já myslím, že pojem virtuální analog již dávno ztratil opodstatnění, ty nástroje s možnostmi (či spíše omezeními) původních analogů nemají nic společného. Jsou to prostě hodně dobře (tj. quasi analogově) znějící digitální nástroje, se všemi výhodami digitální technologie. Zvláště Virus se od původní koncepce analogové simulace (kde kdysi začal NL) posunul hodně jinam, poslední generace NL jej do jisté míry (i když ne tak výrazně) následuje. Ale stále jde o dost jiné koncepce. To jen na okraj, já si nemyslím, že by to byl špatný trend... Když chci pořádný analog, koupím si starý originál (jako to dělám) nebo bych raději koupil SE-1. Virus, NL a další jsou nástroje s jinými možnostmi a jako takové mají své místo, ale každý trochu jinde. Říci, že NL je oproti Viru k ničemu, je přinejmenším ingnorance...

jojo
Příspěvky: 40
Registrován: 30 bře 2004 12:21

Příspěvek od jojo » 18 čer 2004 11:07

Lowpass píše:Přesně tak... Navíc, je třeba si přiznat, že Virus je na rozdíl od NL docela slušně vybaven po stránce efektů (Clavia se efektům celkem programově brání :o ), takže porovnání zvuku je do značné míry ošidné (pokud si efekty na Viru nepovypínáš, o čemž pochybuji :D ). Takže NL zní na první poslech pro mnoho lidí jalově (jako asi většina synthů :wink: ), ale ten zvuk tam JE! 8) Pokud proženu orig. zvuk nástroje přes EQ, reverb, chorus, delay a já nevím čím dalším, tak to zní prakticky vždy příjemněji a nadupaněji, o tom se asi hádat nebudeme.

Hlavně se mi zdá nefér stále dokola porovnávat NL s Virem, na jednu stranu to chápu, oba patří do kategorie virtuálních analogů, ale ruku na srdce, komu ze znalců starých analogů a jejich možností připadá Virus jako analog? Já myslím, že pojem virtuální analog již dávno ztratil opodstatnění, ty nástroje s možnostmi (či spíše omezeními) původních analogů nemají nic společného. Jsou to prostě hodně dobře (tj. quasi analogově) znějící digitální nástroje, se všemi výhodami digitální technologie. Zvláště Virus se od původní koncepce analogové simulace (kde kdysi začal NL) posunul hodně jinam, poslední generace NL jej do jisté míry (i když ne tak výrazně) následuje. Ale stále jde o dost jiné koncepce. To jen na okraj, já si nemyslím, že by to byl špatný trend... Když chci pořádný analog, koupím si starý originál (jako to dělám) nebo bych raději koupil SE-1. Virus, NL a další jsou nástroje s jinými možnostmi a jako takové mají své místo, ale každý trochu jinde. Říci, že NL je oproti Viru k ničemu, je přinejmenším ingnorance...
NAPROSTY SOUHLAS, UZ SE TO TADY NEKDE RESILO, ZEJO....
p.s. VIRUS JE HORSI, PROTOZE NEMA PACKU VE DREVE S LUZKEM PRO PRST ..... :D

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 čer 2006 14:43

Zkouseli jste nekdo ten virus indigo pro ProTools? Je k tomu potreba nejakej specialni hardware, nebo to jde rozbehnout i na neakcelerovanych protoolsech? A co zvuk?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

kora
Příspěvky: 134
Registrován: 11 čer 2004 20:33

Příspěvek od kora » 07 čer 2006 14:59

Cyril píše:Zkouseli jste nekdo ten virus indigo pro ProTools? Je k tomu potreba nejakej specialni hardware, nebo to jde rozbehnout i na neakcelerovanych protoolsech? A co zvuk?
Je to VIRUS TDM takze akcelerovane...

Tady mas srovnani. http://www.access-music.de/comparisonchart.php4
Naposledy upravil(a) kora dne 07 čer 2006 15:12, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 07 čer 2006 15:03

zkuste si pustit cisty oscilator z virusa, bez jakekoliv modulace, eq, efektove jednotky, a pak z nordleda... to je krv rozdil

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 čer 2006 15:29

Fractal: mohl bys ten rozdil nejak bliz popsat, prosim? ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 07 čer 2006 16:02

Cyril píše:Fractal: mohl bys ten rozdil nejak bliz popsat, prosim? ,)
:lol: :lol: :lol: :lol: nemohl :D je tam!

nord mi prisel daleko pruraznejsi, proste oproti ostatnim zvukum v tracku vystupoval vic nez virus (byla to obyc saw osc)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 čer 2006 16:17

mam Virus B pult a sem naprosto spokojen.. plochy.. leady.. mozna by to mohlo mit vetsi polyfonii. Nekdo tady psal, ze Virus Rack je stejny jako Virus B a neni tomu tak.. Virus Rack ma o jeden oscilator míň a to je sakra znát. On tam ten treti oscilator totiz dělá peknou paseku :)) Jak rikam jedinou vraskou je ta polyfonie a rozdil mezi Virus Classic a Virus B je jen v polyfonii ted ten novej cervenej Virus Classic ma 24poly a Bcko 16poly.
EQ Ladim na mixu a v pohode.. takze mit a nemit EQ me tolik neva oproti Virus C. Navic Ccko je porad drazsi a logicky vzdy bude oproti Bcku.

Takze na Trance :) plna spokojenost - leady, Pady, SawPady, Efekty, Basy,
uplne v poho.. teda na ty basy by se hodil NORD :)

ja ho kupoval pred pul rokem, kdy se Ccka jeli za cca 28-30tacu na netu tak me stalo Bcko 20K a vypada jako nové.

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 07 čer 2006 16:21

ale to je znama vec. Nor je zvukove "tvrdsi". Virus je "kulatejsi"
Porovnani osc o nicem nesvedci. Onehda jsem takhle porovnal OSC a dal na ezone vysledky. microQ bylo uplne strasny oproti Virus C... no a kolik paradnich zvuku na uQ se da udelat !!! Proste takovehle srovani o nicem praktickem nevypovidaji.
Na urovni OSC strci do kapsy vsechny DSP synthy jakejkoliv pravej analog ... a stejne ani NL ani VIRUS ani SUPERNOVA nikdo nevyhazuje ...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 07 čer 2006 16:47

vlastne mas pravdu...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 07 čer 2006 16:50

ja myslim, ze srovnavani oscilatoru ma opodstatneni jenom u emulaci - napr minimoog // minimoogV a tak... tam jde o to aby to melo co nejpodobnejsi charakter.


Crowley
Příspěvky: 56
Registrován: 29 kvě 2006 10:01

Příspěvek od Crowley » 08 čer 2006 09:02

Myslim,ze Virus powercore taky neni spatne reseni,kdyz uvazite,ze se dsp da vyuzit i k ostatnim,nezbytnym procesum:)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 čer 2006 23:59

A za kolik se da koupit Acko? Ma to smysl?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 čer 2006 00:07

Cyril: ma to smysl ale v dobe kdy za 19t koupis Cecko, za 15 klavesovy Becko a desktop tak za 12-13 .... sel bych minimalne do becka

Odpovědět