Lepší (nebo jiné) alternativy iPadu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
MDudas

Re: Lepší (nebo jiné) alternativy iPadu

Příspěvek od MDudas »

Tak nemusime to takto hrotit, ze ano. :wink:
Ja si myslim, ze PMX si hlavne predstavuje editovaciu pracu v nejakom DAW s kopu trackov.. Na to je skutocne lepsi velky display.
Na ipade ale funguje kopa softu, ktory robi ine veci, nez DAW.

dendy

Příspěvek od dendy »

Právě že píše. Když to jde dělat jinde, tak zcela evidentně alternativa a konkurence existuje.
No ano, Dacia je konkurencia pre BMW v tom zmysle ze oboje je auto takze sa na tom da jazdit. Asi taka konkurencia je windows alebo android table k ipadu pre hudobne aplikacie :-D
Ovládat software na malinké obrazovce, který kvůli tloušťce prstů má velmi hrubé rozhraní a bez hmatové odezvy, je masochismus, když to člověk dělat nemusí.
Vtom je prave tvoj problem, ze nemas osobnu skusenost s pouzivam aplikacii REALNE vyladenych pre touchscreen. To je iny pristup k UI. Ty si myslis - tvoja prestava z windows tabletu je - ze tablet je proste ako notebook, s rovnakymi aplikaciami. To je prave ten dovod preco Windows v tejto oblasti uplne failuje - ze progamatori Microsoftu to nepochopili a programatori aplikacii pre windows tablet tiez nie.

S iOS hudobnymi apliaciami robim odkedy existuju a ver mi ze ich ovladanie je PRIRODZENEJSIE a INTUITIVNEJSIE nez praca s mysou a klavesnicou na velkom monitore. To bol vlastne hlavny dovod preco som niekedy okolo roku 2010 s produkovanim hudby (po cca 20 rokoch na windows a potom mac) uplne presiel z desktop na tablet. Ze ma to tam jednoducho bavi viac, mam pocit blizsieho kontaktu s hudbou. Je to skoro ako mat HW synth/sampler/groovebox. Nemas ten hnusny pocit ze zedis za pocitacom a klikas mysou a datlujes do klavesnice, mas pocit ze mas v ruke kreativny NASTROJ na ktory hras.

Je to uplne ina paradigma, uplne iny pristup. iOS je od zaciatku vyladeny prave pre toto - preto aby ta praca s touchsreenom a aplikaciami bola komfornta. A tie aplikacie komfortne na ovladanie su - to je realita. Nie tvoje teoreticke spekulacie.

Uz na to vazne kaslem, nikam to nevedie ..
mdudas píše:Ja si myslim, ze PMX si hlavne predstavuje editovaciu pracu v nejakom DAW s kopu trackov.. Na to je skutocne lepsi velky display.
Moj posledny projekt mal asi 25 stop, respektive 25 instrumentov ale niektore instrumenty mali aj 2-3 stopy v sekvenceri, stopy s drum samplermi aj 5-6 stop, pretoze to tak mam rozdelene ze kazdu automatizaciu davam do zvlast stopy koli prehladnosti.

Kamos minule dokoncil track co mal tusm 70 stop alebo tak nejak.. len pre zaujimavost tento: JE to intuitivne. Skvele sa v tom naviguje. Zoomomvat/unzoomovat, skrolovat, presuvat clipy dragndrop - je to pecka. O mysi uz v zivote nechcem pocut, tochscreen je dokonaly na pracu v DAW.

btw. ano, uz nemam zapnute ignore na nikoho ani na teba :))) vzhladom na to ze uz sem skoro nechodim nema to zmysel ... :mrgreen:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

MDudas píše:
22 lis 2019 16:33
Ja si myslim, ze PMX si hlavne predstavuje editovaciu pracu v nejakom DAW s kopu trackov.. Na to je skutocne lepsi velky display.
Ale ved tu nikto nehovori, ze DAW na ipade je lepsi ako na pocitaci .. Hovorime o tom, ze ked si lahnes do postele a nechce sa ti spat , tak siahnes po iPade a mozes robit muziku (napriklad dendyho pripad) .. A tu proste iPad nema konkurenciu .. To je cele ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Inak ktory DAW sa da na windowse ovladat na tablete ? Cubendo urcite nie .. Ableton by siel ?

dendy

Příspěvek od dendy »

Pokial viem ako tak na touscreen je spraveny Bitwig (to je taky "klon" Ableton Live, ludia co kedysi robili pre Ableton odisli a zalozili si vlastnu firmu).

O inom neviem . Teda ako hovori PMC "ide to" aj s inymi - predstav si DAW ktoreho UI je vyladene na velky monutor a ovladanie mysou scvrhnuty na malicky dotykovy displej... nepouzitelna blbost...

PMC

Příspěvek od PMC »

dendy píše:
22 lis 2019 17:04
Právě že píše. Když to jde dělat jinde, tak zcela evidentně alternativa a konkurence existuje.
No ano, Dacia je konkurencia pre BMW v tom zmysle ze oboje je auto takze sa na tom da jazdit. Asi taka konkurencia je windows alebo android table k ipadu pre hudobne aplikacie :-D
Jo, Dacia je levne, nevykonne a male auto, to je trefne popsany iPad. Windows není jen tablet. A jinak se porad jen opakujes. Sve osobni subjektivni preference vydavas za obecne pravdy, tim uz se nehodlam vic zabyvat.

markuc

Příspěvek od markuc »

Pytkin píše:
21 lis 2019 01:52
markuc : zjavne si nepochopil o com je tato tema .. Hovorili sme o tom ze iPad na hudbu nema alternativu ..

My mame tiez v studiu Nuendo na Windowse .. A tiez mi to nevadi .. Doma mam nuendo na iMacu a v studiu je na windowse .. A je mi v podstate jedno , co je na pozadi .. Ale samozrejme windows ma viac otravuje updatmi a ostatnymi picovinami .. v najnovsom windowse 10 (stare PC skapalo , tak sme dali novy HW aj SW) napriklad neviem , ako vypnut , aby mi na wav subory ukazoval tie picoviny .. miesto datumu a dlzky tam ukazuje kopu vselijakych multimedialnych blbosti ktore ma nezaujimaju .. Neviete ako to dat do normalu ?
Myslím, že pochopit tohle téma není tak složité, jen jsem reagoval na to, co jsi napsal - že Windows nejsou alternativa. Windows mě otravuje updaty, pokud si je nenaplánuju, o ostatních pičovinách nevím. Mě zase Mac otravuje neodstřelitelnou hláškou, že se nemůže připojit k iCloudu, už se mi stalo, že tahle hláška mi znemožnila v divadle odpálit mezerníkem cue na Qlabu.
Pokud potřebuješ, aby se ti informace o souboru zobrazovaly tak, jak chceš, stačí jít do možností složky a tam si to nastavit, případně zvolit tohle nastavení i pro podřízené složky a je hotovo.

markuc

Příspěvek od markuc »

Ale musím zdůraznit, že se nechci v žádným případě zastávat Windows, jen jsou pro mě míň rušivé při práci s aplikacemi, než OSX. Ideální operační systém neexistuje, bohužel. A při současných problémech jednotlivých verzí OSX s kompatibilitou aplikací a pluginů jsou pro mě Windows menší zlo.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

markuc píše:
22 lis 2019 23:45
Myslím, že pochopit tohle téma není tak složité, jen jsem reagoval na to, co jsi napsal - že Windows nejsou alternativa.
Myslel som ze nie su alternativa k iPadu .. Proste windows na tablete nie su alternativa, lebo softy nie su optimalizovane na touch ovladanie .. Stale hovorime o tvoreni hudby na tablete ..
markuc píše:
22 lis 2019 23:45
Pokud potřebuješ, aby se ti informace o souboru zobrazovaly tak, jak chceš, stačí jít do možností složky a tam si to nastavit, případně zvolit tohle nastavení i pro podřízené složky a je hotovo.
To ale mam nastavene .. ale na jednej ukazuje datum a velkost .. ked su tam wavy , ukazuje uplne ine udaje .. a prave by som chcel aby tam daval tiez datum a velkost ..

PMC

Příspěvek od PMC »

Windows jsou dobré prostředí pro produkování hudby. A windows běží i na tabletech. Dotykové ovládání prstem není nezbytné, naopak, má řadu nevýhod, jak už jsem opakovaně uvedl. V synergii s malou obrazovkou a absencí hmatové odezvy je to ergonomická katastrofa pro masochisty a hračičky. Nejlepší ovládání bylo, je a bude hardwarové, proto vznikají takovéto daw kontrolery:

Obrázek

I když něco takového není zrovna k dispozici (tj. mimo studio), pořád je ergonomicky výrazně lepší dotykové pero než prst, nemusí se plýtvat místem a lze díky němu sdílet propracovaný software napříč platformami. Ohánět se šmrdláním prstu na obrazovce je směšné. Kolik máte na iPadu software který neplýtvá místem a je ergonomicky přizpůsoben na dotykové pero, klávesnici s myší, hw ovladače? V důsledku vzato iPad není žádná pořádná konkurence, je to jen stylová hračka pro zaslepené lidi, kteří do diskuse o alternativách iPadu chodí všem vnucovat, že iPad je nejlepší a nemá alternativu a kteří jsou tak chytří, že si nezvládnou ani nastavit v průzkumníkovi práci se soubory.

Obrázek
Obrázek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Nie som si isty, ci by sa manzelke pacilo , keby som si do postele nastahoval SSL NUCLEUS .. Mne by sa to lubilo .. Ale ona nezdiela taketo moje napady ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PMC píše:
24 lis 2019 10:25
Kolik máte na iPadu software který neplýtvá místem a je ergonomicky přizpůsoben na dotykové pero, klávesnici s myší, hw ovladače? V důsledku vzato iPad není žádná pořádná konkurence, je to jen stylová hračka pro zaslepené lidi, kteří do diskuse o alternativách iPadu chodí všem vnucovat, že iPad je nejlepší a nemá alternativu a kteří jsou tak chytří, že si nezvládnou ani nastavit v průzkumníkovi práci se soubory.
Z tohto je vidno , ze si uplne mimo ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

MDudas píše:
21 lis 2019 14:48
Pytkin píše:
...miesto datumu a dlzky tam ukazuje kopu vselijakych multimedialnych blbosti ktore ma nezaujimaju .. Neviete ako to dat do normalu ?
To je presne jedna z tych veci, kde vidno zaostalost dizajnu v MS! Zabuduju akoze "logiku zobrazovania", ale je to tupe ako motyka.
Skus - Folder properties/Customize /Optimize Folder For --> General Items.
Teraz som sa s tym bavil 10 minut .. A zije si to svojim zivotom .. Fakt neviem prist na to , aby mi foldre ukazoval ako horne okienko , nie dolne .. Dokonca to robi , ze dam do foldra textovy subor .. potom wavy .. a ukazuje to ako horne .. s velkostami .. zavriem okno a otvorim znova a uz to ukazuje ako dolne okno .. ze su tam tie picoviny .. a nevidis datum a dlzku .. kokotina cely windows ..

Obrázek

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Nereaguju na zadny prispevek, jen se chci podelit o svoje osobni zkusenosti:
na PC pracuju od r. 1988, od te doby pocitace pouzivam stridave jako hudebnik, AV technik a programator. Nyni mam 3 dotykovy tablety ( Win, Android a iOS) a PC. Na Win PC s velkym displejem delam vyhradne upravy videa a programuju skripty a dB. Muziku uz ale delam vyhradne na iPadu s malym displejem v Arturia nebo Cubasis (oboje full verze s dokoupenymi pluginy Neve simulace), a to od ty doby, co prisla predloni na trh prvni USB oboustranna flash s klasickym USB na jedne strane a Lightning interface na druhy strane. Kdyz mam iPad plnej, vysypu uz hotovy wavy pres USB do PC k vypaleni nebo na externi HDD k archivaci. Ale komplet cela prace - strihy, editace i nabery stop mi prijde v iPadu o 200% rychlejsi a pohodlnejsi nez na Cubase v PC. Ze na malem displeji se neda delat? Opak - dvema prsty mam za vterinu zvetseny jakykoliv usek jakekoliv stopy pro detailni editaci a pak behem vteriny muzu opet zmensit nebo si zobrazit libovolny usek presne jak potrebuju. To na PC ani v notebooku tak rychle nelze, tam jsem porad jen nekde kłikal jak debil mysi a stejne to bylo mene efektivni. iPad si muzu vzit i do postele nebo jako zrovna ted sedim na WC a muzu krome srani soucasne stale pracovat v Cubasis :mrgreen: A uz bych se asi nikdy k PC a Cubase nevratil.. :idea:

PMC

Příspěvek od PMC »

Pytkin píše:
24 lis 2019 18:32
MDudas píše:
21 lis 2019 14:48
Pytkin píše:
...miesto datumu a dlzky tam ukazuje kopu vselijakych multimedialnych blbosti ktore ma nezaujimaju .. Neviete ako to dat do normalu ?
To je presne jedna z tych veci, kde vidno zaostalost dizajnu v MS! Zabuduju akoze "logiku zobrazovania", ale je to tupe ako motyka.
Skus - Folder properties/Customize /Optimize Folder For --> General Items.
Teraz som sa s tym bavil 10 minut .. A zije si to svojim zivotom .. Fakt neviem prist na to , aby mi foldre ukazoval ako horne okienko , nie dolne .. Dokonca to robi , ze dam do foldra textovy subor .. potom wavy .. a ukazuje to ako horne .. s velkostami .. zavriem okno a otvorim znova a uz to ukazuje ako dolne okno .. ze su tam tie picoviny .. a nevidis datum a dlzku .. kokotina cely windows ..

Obrázek
Tak vidis, kdo je tu mimo. :-) Vyvolej na nadrazene slozce kontextove menu, vyber vlastnosti, kartu prizpusobit a v ni zvol prislusny typ slozky. Ted mas v nejake nadrazene zvolen typ "hudba".
Obrázek

Nebo jste lepe si pridej do tohodle typu slozky sloupec s velikosti a uloz si to jak sablonu pro tento typ slozky.

A upne nejlepe, pouzivej misto pruzkumnika total commander, to je na spravu souboru daleko lepsi nastroj.
Naposledy upravil(a) PMC dne 24 lis 2019 23:07, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět