Lepší (nebo jiné) alternativy iPadu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
PMC

Re: Lepší (nebo jiné) alternativy iPadu

Příspěvek od PMC »

Pytkin píše:
19 lis 2019 09:06
PMC : Ja som pisal ze mam 3 zariadenia s androidom a vsetky su strasne .. Neprehladne .. A to nehovorim kolko android stickov a mediaplayerov som skusal ..Proste Android je pre mna nepouzitelny system .. Komu vyhovuje , nech ho pouziva .. Ja ho nezatracujem .. Len ja som si vybral Apple a som s nim spokojny .. Ten ich ekosystem je dokonaly ..

Co sa tyka windowsu .. To neni alternativa .. Ale o tom je tu na fore popisane dost ..
To je přece subjektivní. To samé mohu napsat o iPadech, všechny jsou strašné, strašně omezující, pro mě je iPad nepoužitelný systém, jeho ekosystém je totalitní. A co jako? Jsou to zbytečné řeči. Je přece úplně normální a jasné, že každému bude vyhovovat něco jiného a to z životaschopných alternativ nedělá nic horšího. Nejsi teenger, aby sis svou identitu spojoval s nějakou značkou, ne? Já mám na normální používání android tablet, na hudbu windows tablet, na programování linux. Alternativy to jsou a dobré. Androidy používám od verze 2.2 a nic strašného mi na nich nepřijde, právě naopak. Jsem ten typ uživatele, který si prostředí rád přizpůsobuje sobě, svému stylu práce, místo abych se přizpůsoboval prostředí.

U toho windows tabletu jsem třeba šťastný z toho, že má tři usb porty, z toho dva normální. Který iPad ti to dá? Všechno má své výhody a nevýhody a jak už jsem psal, u řady vlastností je to tak, že co je pro jednoho výhodou je pro druhého nevýhodou. To že si různí výrobci mohou android přizpůsobit je pro mě výhoda, mohu si vybrat to, co mi vyhovuje více. Nepotřebuji, aby byli identičtí a jestli ty jo, můžeš si pořizovat androidy od jednoho výrobce, pak si budou podobné.

PMC

Příspěvek od PMC »

PELF píše:
19 lis 2019 10:15
Pytkin: existuje i čistý Android, bez omezujících nadstaveb výrobců.
Ty nastavby bych nenazval omezující, mnohdy jsou rozšiřující. Přináší různou uživatelskou zkušenost. Mně se třeba velmi líbí, jak pracuje huawei se snímačem otisků a jak z něj udělali za využití gest super ovládací prvek, která eliminuje potřebu ovládací lišty a umožňuje pohodlné fullscreen používání aplikací.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PELF píše:
19 lis 2019 10:15
Pytkin: existuje i čistý Android, bez omezujících nadstaveb výrobců.
Viem .. Mam ho tu vo virtualboxe .. niekolko verzii .. A furt je to pre mna neprehladna picovina .. V kazdom pripade by bolo skor rozumne pisat o tom , ake hudobne aplikacie na tom funguju .. atd .. sme na hudobnom fore :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PMC píše:
19 lis 2019 12:41
To je přece subjektivní.
Tato debata predsa vzdy bude subjektivna .. Kazdy posudzuje len to co potrebuje a co mu vyhovuje ..
PMC píše:
Já mám na normální používání android tablet, na hudbu windows tablet, na programování linux.
Ja tabletovanie pouzivam ipad .. Na pracu macbook alebo doma iMac .. Na hudbu gitary a syntaky .. Na programovanie textovy editor .. Vassinou nano ..
PMC píše:
Androidy používám od verze 2.2 a nic strašného mi na nich nepřijde, právě naopak.
Ja som skusal android od 3.0 do 7 .. a stale je pre mna rovnako nepouzitelny .. strateny som v nom .. a uz som stary aby som sa mu snazil prisposobovat , ked mam ine s ktorym som spokojny ..
PMC píše:
U toho windows tabletu jsem třeba šťastný z toho, že má tři usb porty, z toho dva normální. Který iPad ti to dá?
Ked potrebujem pripojit na ipad nejaku periferiu , tak si dam CCK do neho usb HUB a normalne fungujem .. MIdi porty, midi kontrolery .. napajanie periferii z toho USB hubu .. ethernet port .. Vsetko ide jak oci ..

PMC

Příspěvek od PMC »

Diskuse nemusí být subjektivní a ze subjektivních dojmů nelze činit nějaké obecné závěry. Vzhledem k tomu, ze android je nejrozsirenejsi operacni system, tvoje ztracenost v nem nebude chybou androidu, ale tva vlastni volba. USB hub je nepohodlny a to specialne u mobilniho zarizeni, proto pc mivaji vice portu. Jeden univerzalni konektor, ktery pak realizuje vse, napajeni, data, periferie, audio vystup je setreni na nepravem miste, ktere snizuje komfort pouzivani zarizeni.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PMC : Ak chces pripojit nejake zariadenie k tabletu (kym to neni usb kluc) , tak potrebujes napajanie .. Lebo to zariadenie ten tablet zachvilu vybije .. je jedno ci napajam USB hub , alebo tablet ..

Ale samozrejme .. Co mne vyhovuje , nemusi tebe .. Na svete je vela moznosti a kazdy si vyberie to co jemu vyhovuje ..

Ja som s iPadom spokojny .. Mam uz treti kus .. Ale aj ten prvy iPad 1 z roku 2010 tu mam a pouzivam ho na programovanie zvukov syntakov .. Nikdy som nebol spokojnejsi s inym HW ako s iPadom ..

PMC

Příspěvek od PMC »

Když napájíš usb hub, pořád se ti vybíjí tablet, takže když už ti nestačí 26 A/h baterka v tabletu, tak mnohem lepší je píchnout tablet na powerbanku, solárko nebo třeba přenosné PAčko a mít stále k dispozici dva standardní porty, jeden píchneš do kláves a druhý máš pro flash disk, další midi zařízení, externí zvukovku, dvd mechaniku, cokoliv. Bavíme se totiž pořád o mobilním zařízení, že? Pokud musíš viset na zásuvce, tak je mobilita včudu, to si pak klidně můžeš připojit počítač. Samozřejmě to platí pro windows, kde máš na tabletu i pc to samé prostředí.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Z rozumneho HUBu sa bude predsa tablet nabijat .. Minimalne sa nebude vybijat , ako keby si knemu pripojit midi controler ..

Ja by som to uzavrel , ze kazdy nech pouziva tablet , ktory mu vyhovuje .. A co sa tyka hudby , tak iPad nema konkurenciu .. To uz tu vysvetlil dendy , ze preco ..

PMC

Příspěvek od PMC »

Umožňuje to usb-c a je to dost problematické, viz třeba náhodné restarty iPadu. https://www.theverge.com/2019/8/2/20750 ... echi-kanex Je uživatelsky mnohem příjemnější, když mám audio jack, sd port, hdmi, usb-c a dva usb-a přímo v tabletu a funguje to.

Co se týče hudby, iPad má konkurenci, které funguje 48 kHz, a když se podíváme na to, jak si na tom stojí s hi res audio, tak také žádná sláva: https://www.makeuseof.com/tag/hi-res-audio-iphone-ipad/

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Myslel som hudobne aplikacie .. To co sa tu na fore riesilo ..

dano

Příspěvek od dano »

Fajna debatka :)

Ja len za seba - nepovazujem sa za nejakeho bojovnika za Apple produkty, PC mam normalne s Windowsom a zatial nemam dovod na tom nieco menit.

Co by som ale uz vobec nemenil, je telefon a tablet. Kedysi Android, posledne roky iphone a ipad a fakt je to pre mna obrovsky rozdiel. Proste ked nieco potrebujem spravit, tak to spravim, ked nieco hladam, tak to najdem a hlavne je to neskutocne vyladene co sa tyka HW vs SW.

Minule chcela mama, aby som jej nastavil nieco v telefone s Androidom a uz som mal obrovsky problem vobec to najst, kde sa to nastavuje - tam, kde by to bolo uplne logicke, aby to bolo, bolo nieco uplne ine. Sice som to vsetko nakoniec nejako poriesil, ale prislo mi to ako za trest. Tu je uz pre mna cesta k Androidu zarubana, pride mi to ako skrabat sa ani nie lavou rukou na pravej strane hlavy, ale rovno nohou.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dano : presne o tom tu stale hovorim .. Android je pre mna strasny zmetok a neprehladnost .. Naproti tomu ekosystem Applu sa naozaj blizi k dokonlosti .. Ked mas Macbook , iPhone a iWatch , tak to vsetko dokopy dava zmysel .. Trebars taky detail , ze prides k macbooku s hodinkami a macbook sa sam prihlasi .. nemusis zadavat heslo .. atd atd .. to clovek pochopi , az to zacne doma pouzivat .. Tiez som robil v praci s macmi od roku 1995 a nemal som pocit , ze to doma potrebujem .. az som si v 2010 kupil prvy macbook domov a pochopil som , ze uz nechcem domov iny pocitac ..

PMC

Příspěvek od PMC »

To je ale překvapení, že se neorientujete na platformě, kterou nepoužíváte. Tak to funguje to i naopak. Jako dlouhodobý uživatel linuxu jsem míval problémy s windows a přišlo mi legrační jak win bfu tápou v linuxu. Dnes jsem multiplatformní a nemám problém se zorientovat nikde, protože stavím na porozumění podstaty věcí, nikoliv stereotypních postupech, kdy člověka rozhodí přesunutá ikonka. Mimochodem, jak si poradíte s tím, že korg, yamaha nebo roland a další se ke stejným věcem staví různě? Proti nim je IT obor mnohem konzervativnější.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

PMC, pouzival si niekedy dlhodobejsie Mac ?
My v praci mame oboje - az na par mne nesympatickych veci, ma vo vsetkom Apple navrch.

" ... kdy člověka rozhodí přesunutá ikonka." - :lol: To si trafil. Taky Win, to je uplny zmatok. Polovica "ikoniek" na nastavovanie a spravu systemu je na uplne nelogickom mieste. S kazdou novou verziou to este viac domotaju. Na Androidovom telefone (lebo je Sony) si nemozem zaviest lokalny kalendar. Iba "vzdialeny"na servery. A na ten musim mat konto G-mail a pod. To len tak z hlavy.... :x

Ono to neni o tom, ze "jedna ikonka sa presunula", ale ze sa porad furt nieco niekde presuva a porad furt to dokopy nedava dobre fungujuci celok. Uzivatelske pohodlie je na Macu uplne inde.

markuc

Příspěvek od markuc »

Je to subjektivní, pro Pytkina nejsou Windows alternativa, protože přežívá v 15 let starých stereotypech. Po mě jsou, po mém mnohaletém Apple období (a množství peněz, vyhozených do kanálu) Windows jediná alternativa minimálně pro počítače ve studiu. Od příchodu sedmiček (dnes mám samozřejmě všude desítky) o systému vůbec nevím a to je to, o co mi jde. Používám aplikace a ne systém. A vzhledem k současným fatálním problémům s kompatibilitou u Mac OSX, kdy se internet začíná plnit doporučeními a návody pro přechod na Windows 10 (viz česká Melda Production a jiní), je prohlášení, že Windows nejsou alternativa, minimálně pitomost.

Tím neříkám, že jsou Windows 10 skvělá platforma, jen říkám, že při používání aplikací o běhu systému vůbec nevím a aplikace, které potřebuji, po instalaci prostě běží ve 100 procentech případů. Howgh.

Odpovědět